META

Clock with hands moving towards 12:00.

Οι κυβερνήσεις αποφάσισαν να διαγράψουν το δευτερόλεπτο που προκαλεί πανικό

Το leap second εναρμόνιζε την ώρα που βλέπουμε στα ρολόγια μας με την ηλιακή -την περιστροφή της Γης γύρω από τον άξονα της. Τεχνολογικοί κολοσσοί έπεισαν τις κυβερνήσεις να απαιτήσουν τη διαγραφή του. Και την πέτυχαν.

Meta

WSJ: Η Meta ετοιμάζει μεγάλης κλίμακας απολύσεις εντός της εβδομάδας

Αποκαλυπτικό δημοσίευμα της Wall Street Journal, σύμφωνα με το οποίο η θυγατρική του Facebook, "Meta" ετοιμάζει μεγάλης κλίμακας απολύσεις, που θα ξεκινήσει από αυτή την εβδομάδα, που θα επηρεάσει χιλιάδες εργαζόμενους.

Ο Mark Zuckerberg

Mark Zuckerberg: Γιατί ανησυχεί για τις πλατφόρμες του, παρά την μεγάλη αύξηση των ανθρώπων που τις ακολουθούν

Με ρυθμούς γεωμετρικής προόδου αυξάνονται οι χρήστες των Facebook, Instagram, WhatsApp, ο Zuckerberg ωστόσο νιώθει... προβληματισμένος στην τοποθεσία Meta. Ο αριθμός των χρηστών, τα έσοδα και οι σκέψεις για μαζικές απολύσεις.

Meta

Ρωσία: Στον κατάλογο των "τρομοκρατών και εξτρεμιστών" το Meta και το κίνημα Vesna

Τον κολοσσό τεχνολογίας Meta Platforms Inc. και το αντιπολεμικό νεολαιίστικο κίνημα Vesna συμπεριέλαβε στον κατάλογο των "τρομοκρατών και εξτρεμιστών" η ρωσική ρυθμιστική αρχή οικονομικών ζητημάτων Rosfinmonitoring.

Αλεξέι Ναβάλνι

Ναβάλνι: Κατηγορεί τη Google και τη Meta "για το δώρο που παρέχουν στον Πούτιν"

Τα "βέλη" του κατά της Google και της Meta έστρεψε ο Αλεξέι Ναβάλνι μέσα από τις φυλακές. Κατηγορεί τις εταιρείες ότι η διακοπή των διαφημίσεών τους στη Ρωσία ήταν "ένα μεγαλειώδες δώρο στον Πούτιν".

Ένας δημοσιογράφος τοποθετεί στην 'Ai-Da', μικρόφωνο. Είναι έτοιμη για συνέντευξη.

Ai-Da: Το πρώτο ρεαλιστικό ανθρωποειδές ρομπότ που ζωγραφίζει είναι γεγονός

Σχεδιασμένη στην Οξφόρδη από γκαλερίστα Aidan Meller, η Ai-Da δημιουργήθηκε πριν από δύο περίπου χρόνια από μια ομάδα προγραμματιστών, ρομποτικών, ειδικών τέχνης και ψυχολόγων. Στο ντεμπούτο της στη Βενετία, θα εξερευνήσει -τι άλλο;- το metaverse.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης - Φωτογραφία αρχείου

Γεωργιάδης σε επιχειρηματίες: "Τώρα είναι η ώρα να έρθετε στην Ελλάδα και να επενδύσετε"

Έκκληση στους επιχειρηματίες με ελληνική καταγωγή να επενδύσουν στη χώρα μας έκανε ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κατά την ομιλία του σε συνέδριο της Νέας Υόρκης.

Ο Μάρκ Ζούκερμπεργκ

"Βόμβα" Ζούκερμπεργκ: Σκέφτεται να κλείσει Facebook και Instagram στην Ευρώπη

Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ εξετάζει το ενδεχόμενο να κλείσει το Facebook και το Instagram στην Ευρώπη, εάν η Meta δεν καταφέρει να επεξεργαστεί δεδομένα Ευρωπαίων σε διακομιστές των ΗΠΑ. Τι αναφέρει η Meta.

Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ παρουσιάζει το Meta

Facebook: Έχασε για πρώτη φορά καθημερινούς χρήστες - "Βουτιά" στη μετοχή της Meta

Για πρώτη φορά στην ιστορία, το facebook καταγράφει απώλεια καθημερινών χρηστών. Προβλήματα και για τη μητρική, με τις μετοχές της Meta Platforms να υποχωρούν θεαματικά στο αμερικανικό χρηματιστήριο την Τετάρτη.

META

Εξαγορά της Pollfish από την αμερικανική Prodege

Το ελληνικό οικοσύστημα start up τεχνολογικών εταιρειών αποτελεί πλέον στόχο μεγαλύτερων σχημάτων και εταιρειών με αποτέλεσμα σχεδόν κάθε εβδομάδα να ανακοινώνεται μια νέα συμφωνία.

Smart city and wireless communication technology

Η πρώτη metaverse πόλη στον κόσμο είναι γεγονός

Η Σεούλ ανακοίνωσε τον τρόπο που θα γίνει η πρώτη metaverse πόλη του πλανήτη -δεν θα είναι η τελευταία με ευρωπαϊκές πόλεις να δουλεύουν επί του ίδιου project. Ποια είναι η ευλογία των πολιτών της και ποια η κατάρα του νέου συστήματος.

facebook

Facebook: Έκλεισε 1.500 λογαριασμούς - Παρακολουθούσαν ακτιβιστές, αντιφρονούντες και δημοσιογράφους σε όλο τον κόσμο

Το Facebook έκλεισε 1.500 λογαριασμούς "κυβερνομισθοφόρων". Παρακολουθούσαν 50.000 ακτιβιστές, αντιφρονούντες και δημοσιογράφους σε όλο τον κόσμο.

Instagram και Facebook

Το Facebook και το Instagram συλλέγουν δεδομένα περιήγησης χρηστών έως 18 χρόνων

Για να ξέρει το Facebook και το Instagram ποιες διαφημίσεις ενδιαφέρουν ποιους, συλλέγει δεδομένα περιήγησης χρηστών στο ηλικιακό γκρουπ έως 18 χρόνων, με στόχο να οφεληθούν οι διαφημιζόμενοι -και η Meta. Αυτό αποκαλύπτει πρόσφατη έρευνα.