ΕΥΔΑΠ: Πώς βλέπει η νέα διοίκηση την τιμή του νερού

ΕΥΔΑΠ: Πώς βλέπει η νέα διοίκηση την τιμή του νερού

Τα σχέδια για την επέκταση του δικτύου στην Ανατολική Αττική και σε άλλες περιοχές του λεκανοπεδίου ανέπτυξε, μεταξύ των άλλων, η νέα διοίκηση της ΕΥΔΑΠ.

Η τιμή του νερού και κατά πόσο αυτή μπορεί να αυξηθεί, ειδικά μετά το ατυχές σχόλιο του Μπάμπη Παπαδημητρίου ότι “το νερό είναι απαράδεκτα φθηνό”, είναι ένα από τα θέματα που απασχόλησαν την επικαιρότητα το τελευταίο διάστημα. Σε ότι αφορά την Αθήνα και το δίκτυο της ΕΥΔΑΠ απάντηση έδωσε χθες στην πρώτη του συνέντευξη Τύπου ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Χάρης Σαχίνης. Σύμφωνα με τον κ. Σαχίνη ” για την τιμολόγηση, πιστεύουμε ότι η τιμή του νερού τώρα είναι εύλογη, δεν υπάρχει καμία πρόθεση αυτό ν’ αλλάξει. Σε χαμηλούς όγκους είναι πάρα πολύ φθηνό και μετά αν αρχίζεις και ξοδεύεις πολύ νερό, τότε αρχίζεις και πληρώνεις περισσότερο ανά κυβικό μέτρο. Είναι ένα εύλογο, δίκαιο τιμολόγιο“. Παράλληλα σημείωσε “ότι υπάρχει και το κοινωνικό τιμολόγιο που δίνει μια πολύ φθηνή τιμή και κάποια κυβικά δωρεάν σε ανθρώπους οι οποίοι πραγματικά δεν έχουν χρήματα να πληρώσουν το λογαριασμό τους“.

Κακοπληρωτές

Σε ότι αφορά τους κακοπληρωτές τόνισε ότι βαίνει μειούμενο το ποσό που χρωστούν οι ιδιώτες στην ΕΥΔΑΠ και ότι θα συνεχιστεί η ίδια πολιτική της μη διακοπής συνδέσεων. Τόνισε όμως ότι αυτό που κάνει η εταιρεία είναι να ενημερώνει σε περιπτώσεις μισθώσεων τους ιδιοκτήτες καθώς στο όνομα τους είναι “χρεωμένο” το υδρόμετρο της κατοικίας.

Στο δεύτερο σημαντικό θέμα που κατά διαστήματα επανέρχεται, δηλαδή την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ, ξεκαθάρισε ότι με βάση την σχετική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας προβλέπεται ότι το Δημόσιο θα πρέπει να κατέχει τουλάχιστον το 50% συν μία μετοχή. Αξίζει να αναφερθεί ότι πέρα από το παραπάνω ποσοστό που ελέγχει σήμερα το Ελληνικό Κράτος, το ΤΑΙΠΕΔ διαθέτει ένα ποσοστό 11% των μετοχών της εταιρείας το οποίο είναι διαθέσιμο προς πώληση.

Από την πλευρά του ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος Αναστάσιος Τάσιος αναφέρθηκε στο μεγάλο επενδυτικό πρόγραμμα της εταιρίας που αφορά την κατασκευή 900 χιλιομέτρων αποχετευτικού δικτύου που ανέρχεται στο ύψος των 600 εκατ. ευρώ. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην καθυστέρηση που παρατηρείται στα έργα της Ανατολικής Αττικής με αποτέλεσμα να έχουν επιβληθεί πρόστιμα 23,5 εκατ. ευρώ και να επιβάλλονται πρόστιμα 4,8 εκατ. ευρώ κάθε χρόνο από την Ευρωπαϊκή Ένωση καθώς δεν έχει γίνει το αποχετευτικό δίκτυο. Ωστόσο οκ. Τάσιος εμφανίσθηκε αισιόδοξος ότι θα προχωρήσουν τα έργα στις περιοχές των Γλυκών Νερών της Παλλήνης, της Παιανίας τα οποία είναι και συγχρηματοδοτούμενα κατά 90%.

Επιπλέον, έγινε γνωστό ότι η ΕΥΔΑΠ, ήδη παρέλαβε το δίκτυο ύδρευσης και αποχέτευσης της Σαλαμίνας, ενώ βρίσκεται σε διαβουλεύσεις με τα Μέγαρα για το δίκτυο ύδρευσης.

Τέλος σε ότι αφορά την ποιότητα και την ποσότητα του νερού οι δύο άνδρες ξεκαθάρισαν ότι το νερό που έρχεται στα σπίτια μας είναι “το καθαρό νερό που έρχεται από την ορεινή Ναυπακτία και εμείς το κάνουμε ακόμη πιο καθαρό” κάνοντας παράλληλα αναφορά και για την ποιότητα των νερών του Σαρωνικού όπου λόγω του βιολογικού καθαρισμού τα λύματα μίας πόλης 5.000.000 καθαρίζονται και δεν φθάνουν ποτέ στην θάλασσα. Ως προς την ποσότητα ανέφεραν ότι “δεν υπάρχει θέμα λειψυδρίας για το λεκανοπέδιο Αττικής με τους 4 ταμιευτήρες σε Μόρνο, Υλίκη, Εύηνο και Μαραθώνα να εγγυώνται τη τροφοδοσία των 5 εκατομμυρίων της πόλης”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version