Folli Follie: Γιατί όλοι σήμερα πουλάνε τρέχοντας τις μετοχές της;

Folli Follie: Γιατί όλοι σήμερα πουλάνε τρέχοντας τις μετοχές της;

Τι αναφέρει σε έκθεση κόλαφο το βρετανικό hedge fund Quintessential Capital Management για την Folli Follie. Τι (δεν) είδε και μιλάει για ψεύτικα στοιχεία

Η Quintessential Capital Management δεν είναι άγνωστη στον ελληνικό επιχειρηματικό κόσμο. Ήταν αυτή που αποκάλυψε την φούσκα της Globo πριν από τρία χρόνια. Χθες επανήλθε με μία νέα έκθεση που αυτή την φορά καταπιάνεται με το κατα πόσο τα μεγέθη της Folli Follie είναι πραγματικά τόσο σε επίπεδο οικονομικών μεγεθών όσο και σε ότι αφορά στα καταστήματα που δηλώνει.

Ούτε λίγο ούτε πολύ το hedge fund αναφέρει ότι ο πραγματικός αριθμός των καταστημάτων που διαθέτει στον κόσμο να ήταν 289 έναντι 630 που δήλωνε η εταιρεία. Ποιο χαρακτηρισιτκό είναι το παράδειγμα της Κίνας όπου ο αριθμός φέρεται να είναι στα 64 σημεία πώλησης έναντι 289 που ισχυρίζεται ότι έχει η Folli Follie.

Η QCM ανέφερε ότι άνθρωποι της πήγαν και έκαναν αυτοψία σε αρκετά σημεία τόσο σε Ηνωμένες Πολιτείες όσο και σε Κίνα και διαπίστωσαν ότι τα καταστήματα ή είχαν κλείσει ή ότι δεν υπήρχαν παρόλο ότι αναφέρονταν ακόμη στο site της εταιρείας.

Κατάρρευση της μετοχής

Τα παραπάνω είχαν ως αποτέλεσμα η μετοχή της εταιρείας με το που ξεκίνησε η συνεδρίαση να κινείται έντονα πτωτικά και να “κλειδώσει” λίγη ώρα αργότερα στο limit down με απώλειες 29,9% και στην χαμηλότερη τιμή των τελευταίων 52 εβδομάδων.

Η απάντηση της Folli Follie

Σε σχολιασμό της έκθεσης προχώρησε το μεσημέρι η διοίκησης της Follie Folli. “Το σημερινό δημοσίευμα της Quintessential Capital Management είναι ανυπόστατο, ψευδές, συκοφαντικό και παραπλανητικό με άμεσο αποτέλεσμα τη ζημία των συμφερόντων της εταιρείας και των μετόχων της”,

Παράλληλα τονίζει ότι “επιφυλάσσεται να επανέλθει με νεότερη ανακοίνωση προς το επενδυτικό κοινό με αναλυτικά στοιχεία διάψευσης των κατ’ ιδίαν ψευδών πληροφοριών και στοιχείων που αναφέρονται στο εν λόγω δημοσίευμα”.

Τέλος στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι “έχει ήδη αναθέσει στους νομικούς συμβούλους της να κινηθούν με οποιοδήποτε τρόπο κρίνουν σκόπιμο προκειμένου να προασπίσουν, σε αστικό και ποινικό επίπεδο, τα δικαιώματα της Εταιρείας, των μετόχων της και εν γένει του επενδυτικού κοινού”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα