Folli Follie: Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές

Folli Follie: Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές
Πινακίδα καταστήματος Folli Follie Eurokinissi

Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις της εταιρείας Folli Follie με τους πιστωτές της, με σκοπό την επίτευξη μίας βιώσιμης συμφωνίας.

Συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς οι διαπραγματεύσεις της εταιρείας Folli-Follie με τους πιστωτές της, με σκοπό την επίτευξη μίας βιώσιμης συμφωνίας.

Αυτό επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση της εταιρείας ενώ παράλληλα δίνονται διευκρινίσεις αναφορικά με την αίτηση λήψης προληπτικών μέτρων σύμφωνα με το άρθρο 106α παρ. 6 του Ν. 3588/2007, η οποία υποβλήθηκε την 14η Νοεμβρίου 2018 ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών από περίπου 400 εργαζομένους από κοινού με την εταιρεία.

Όπως επισημαίνεται, ενώπιον της Προέδρου του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών συζητήθηκε αίτημα των ανωτέρω αιτούντων για την χορήγηση προσωρινής διαταγής (έως την εκδίκαση της εν λόγω αιτήσεως). Το Δικαστήριο απέρριψε το αίτημα για χορήγηση προσωρινής διαταγής και προσδιόρισε την 22/01/2019 ως ημερομηνία συζήτησης της αιτήσεως λήψης των προληπτικών μέτρων (κατά την διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων, όπως ο νόμος προβλέπει).

H εταιρεία διευκρινίζει ότι με την ως άνω απόφασή της, η Πρόεδρος του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών δεν απέρριψε την αίτηση λήψης προληπτικών μέτρων για την προσωρινή προστασία της εταιρείας από τους πιστωτές της. Συγκεκριμένα, απερρίφθη μόνο το αίτημα των ως άνω αιτούντων για την χορήγηση προσωρινής διαταγής επ’ αυτής. Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, τα δημοσιεύματα που αναφέρονται σε «απόρριψη του αιτήματος της Folli Follie για υπαγωγή σε καθεστώς προσωρινής προστασίας από τους πιστωτές της» ή σε «απόρριψη της αιτήσεως της Folli Follie για υπαγωγή στο άρθρο 106Α του πτωχευτικού κώδικα» είναι ανακριβή.

Την Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2018, συζητήθηκε ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών και αίτημα 56 επενδυτών για χορήγηση προσωρινής διαταγής, το οποίο υποβλήθηκε στο πλαίσιο αιτήσεως συντηρητικής κατάσχεσης, η οποία κατατέθηκε από τους ανωτέρω επενδυτές κατά της εταιρείας, μετόχων, στελεχών και ελεγκτών αυτής. Το Δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα για χορήγηση προσωρινής διαταγής και απαγόρευσε προσωρινά και έως την συζήτηση της ως άνω αιτήσεως (την οποία προσδιόρισε, ομοίως, για την 22/01/2019) την μεταβολή της πραγματικής και νομικής κατάστασης των περιουσιακών στοιχείων των καθ’ ων έως το ποσό των 2.300.000,00 ευρώ, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα