Folli Follie: “Τρύπα” από εδώ έως την Κινα 1 δισ. δολ. – Ανοίγουν τραπεζικοί λογαριασμοί

Folli Follie: “Τρύπα” από εδώ έως την Κινα 1 δισ. δολ. – Ανοίγουν τραπεζικοί λογαριασμοί

Η ώρα του οικονομικού εισαγγελέα πλησιάζει για τη Folli Follie μετά από την προκαταρκτική έκθεση που είδε το φως και δείχνει "τρύπα" 1 δισ. ευρώ στις δραστηριότητες της στην Ασία

Όταν στις αρχές του περασμένου Μαΐου η QCM έφερνε στο φως το σκάνδαλο της Folli Follie κανείς δεν πίστευε ότι το μέγεθος του θα ήταν τόσο μεγάλο όσο – μετά από πέντε μήνες – καταμέτρησε στην προκαταρκτική της έκθεση η Alvarez & MarsalΙ(Α&Μ) που ήρθε χθες το απόγευμα στο φως . Στην έκθεση της η Α&Μ κάνει λόγο για “τρύπα” μεγέθους 1 δισ. δολαρίων σε ότι αφορά τις πωλήσεις που παρουσίαζε η Folli Follie στις ασιατικές χώρες ενώ τα τραπεζικά διαθέσιμα που εμφάνιζε η εταιρεία είναι κατά 290 εκατ. δολάρια λιγότερα (σ.σ. παρουσιάζε 296 εκατ. και διέθετε μόλις 6,4 εκατ.).

Της ανακοίνωσης είχε προηγηθεί χθες το πρωί η παραίτηση του – δημιουργού του brand Folli Follie – Δημήτρη Κουτσολιούτσου και της συζύγου του από το Δ.Σ. της εταιρείας ενώ προβληματισμός και δυσαρέσκεια επικρατεί σε κύκλους της αγοράς από την παραμονή του Τζώρτζη Κουτσολιούτσου στο τιμόνι της εταιρείας. Πρόκειται για το πρόσωπο που όλους αυτούς τους μήνες είτε ισχυρίζονταν ότι οι αποκαλύψεις είναι ψευδείς είτε με τις κινήσεις τους προσπαθούσε να καθυστερήσει τις διαδικασίες των ερευνών.

Με την Folli Follie να βρίσκεται ένα βήμα πριν από την χρεοκοπία και την εταιρεία να προσπαθεί απεγνωσμένα να βρει ρευστό πραγματοποιόντας γενναίες εκπτώσεις και προσφορές στα καταστήματα της οι τελευταίες εξελίξεις έχουν αναστατώσει τόσο τους εργαζόμενους της όσο και την αγορά καθώς o όμιλος είχε αναπτύξει και ένα ευρύ εμπορικό χαρτοφυλάκιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το δικαστικό ρεπορτάζ η τελευταία εξέλιξη θα οδηγήσει τον οικονομικό εισαγγελέα που χειρίζεται την υπόθεση της Folli Follie να προχωρήσει στο άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών όλων των εμπεκόμενων προσώπων ώστε να διελευκανθεί η υπόθεση και ως προς το ποινικό της κομμάτι.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα