Game Changer in Women of Influence: Η ηγεσία δεν έχει φύλο

Game Changer in Women of Influence: Η ηγεσία δεν έχει φύλο

Ισότητα και ίσες ευκαιρίες στον εργασιακό χώρο. Τα βήματα που έχουν γίνει μέχρι σήμερα κι όσα ακόμη αποτελούν τροχοπέδη στην εξέλιξη ικανών γυναικών. Τι συζητήθηκε στο Συνέδριο Game Changer in "Women of Influence" (Pics)

(Φωτογραφίες: Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου-Watkinson)

Το νέο Συνέδριο της σειράς Game Changer, με θέμα “Women of Influence”, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου, στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, σε συνεργασία της 24MEDIA, του μεγαλύτερου δικτύου ψηφιακών μέσων στην Ελλάδα και της εταιρείας στρατηγικής επικοινωνίας Γ.Τσομώκος ΑΕ.

Σημείο αναφοράς και αφετηρίας του Συνεδρίου ήταν η ανάγκη, να αναδειχθούν τα πλεονεκτήματα της συμμετοχής των γυναικών στην οικονομία και την κοινωνία, ώστε να αλλάξει η νοοτροπία, που εμποδίζει την πρόσβασή τους σε θέσεις υψηλής επιρροής και κύρους. Μέσα από τις ομιλίες ανδρών και γυναικών σε θέσεις “κλειδιά” της ελληνικής και διεθνούς κοινότητας, αγοράς και δράσης, συζητήθηκαν όλα όσα ακόμα και σήμερα αποτελούν τροχοπέδη στην πρόοδο και επαγγελματική εξέλιξη ικανών γυναικών.

 

Η πλούσια θεματολογία του Συνεδρίου “απογειώθηκε” μέσα από τις συζητήσεις και τον διάλογο των ομιλητών, που ανέπτυξαν, όσα αφορούν στο θέμα της ισότητας και των ίσων ευκαιριών στον επαγγελματικό χώρο. Και βέβαια, αυτό που κατέστησε και αυτό το Συνέδριο Game Changer κορυφαίο, είναι το κύρος των ίδιων των συμμετεχόντων.

Francesca Giaitzoglou Watkinson

 

Χαιρετισμό απηύθυνε ο CEO της 24 MEDIA, Σταύρος Δρακουλαράκος:

“Το σημερινό event αποτελεί ακόμα μια τρανή απόδειξη ότι ενώ σεβόμαστε το παρελθόν, αυτό το οποίο μονοπωλεί τη σκέψη μας είναι το μέλλον. Δηλαδή η επόμενη μέρα του χώρου των media, η επόμενη μέρα των πλέον δυναμικών και δημιουργικών φωνών της πατρίδας μας, η επόμενη ημέρα της Ελλάδας. Και όπως ξέρουμε για το μέλλον, οι δυνατότητες δεν είναι πολλές: ή το σχεδιάζεις, ή το αποδέχεσαι ή το υφίστασαι. Και η στρατηγική μας επιλογή υπήρξε ανέκαθεν να κάνουμε το πρώτο – ειδικά σήμερα που σταθερές και δεδομένα δεκαετιών αλλάζουν καθώς ένα νέο περιβάλλον αναδύεται”.

Francesca Giaitzoglou Watkinson

 

Η κυρία Αφροδίτη Παναγιωτάκου, αναπληρώτρια Γενική Διευθύντρια στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, σημείωσε μεταξύ άλλων, πώς “όσο πιο ψηλά πηγαίνεις, τόσο λιγότερες γυναίκες συναντάς”, σημειώνοντας πως “κάποια στιγμή πρέπει να λειτουργούμε πέραν του γένους”, ενώ υπογράμμισε, πως “οι άνθρωποι κάνουν τον πολιτισμό και όχι ο πολιτισμός τους ανθρώπους”. 

, . . Game Changer in Women of Influence - . Francesca Giaitzoglou Watkinson

 

Η κυρία Ράνια Αντωνοπούλου, Αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, αναφέρθηκε στις ανισότητες στην εργασία και για την υποεκπροσώπηση των γυναικών στο ελληνικό και ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. “Εμπόδια υπάρχουν και είναι περισσότερα, όσο ανεβαίνει κανείς στην ιεραρχία”, είπε σημειώνοντας πως “όσο πιο υψηλή ανεβαίνεις, τόσο πιο έντονη είναι η υποεκπροσώπηση των γυναικών σε όλα τα επαγγέλματα. Είναι καίριο ζήτημα η αναστροφή των υπαρχουσών ανισοτήτων με ιδέες και πολιτικές, με συνεργασία του δημοσίου με τον ιδιωτικό τομέα”, είπε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για ίση αμοιβή για ίδια προσόντα και εργασία, καθώς “χωρίς πολιτική για ίσους μισθούς”, όπως είπε, “δεν θα κινηθούμε αρκετά γρήγορα για τις κόρες μας”.

24Media/ -Watkinson

 

Η κυρία Φωτεινή Κούβελα, Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων αναφέρθηκε στο έργο της Γενικής Γραμματείας, υπογραμμίζοντας πως “ο αγώνας για την ισότητα και η ισόρροπη συμμετοχή είναι πεδία δράσης της ΓΓ. Ισότητας των Φύλων”. Η Γενική Γραμματέας σημείωσε πως τα ποσοστά ανεργίας στην Ελλάδα είναι υψηλά, με τις νέες γυναίκες να μαστίζονται περισσότερο, καθώς η όποια μικρή μείωση έχει σημειωθεί στα ποσοστά, αφορά στους άνδρες. Ακόμη, αναφέρθηκε στην ανάγκη να υπάρξουν προτάσεις για την ενίσχυση της γυναικείας επιχειρηματικότητας και την ανάγκη προώθησης ενός δίκαιου μοντέλου, που θα επιτυγχάνει τη συμφιλίωση επαγγελματικής και προσωπικής ζωής.

Francesca Giaitzoglou Watkinson

 

Η κυρία Φραντζέσκα Σιδερή, Διευθύντρια Επικοινωνίας, ICAP Group στο βήμα του Game Changer in Women of Influence, παρουσίασε τα στοιχεία έρευνας με συμμετέχουσες γυναίκες σε ηγετικές θέσεις. Αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στις ώρες που δήλωσαν πως αφιερώνουν καθημερινά για την εργασία τους οι γυναίκες, κερδίζοντας σύμφωνα με τις ίδιες “καταξίωση, αναγνώριση και ικανοποίηση”, σημειώνοντας πως “οι γυναίκες υπερτερούν σε κατανόηση, υστερούν σε αποφασιστικότητα έναντι των ανδρών”.

Francesca Giaitzoglou Watkinson

Η κυρία Camille Egloff, Partner & Managing Director, Athens, The Boston Consulting Group μίλησε για τα κλισέ στον εργασιακό χώρο και τη θέση των γυναικών: “Τα μεγαλύτερα κλισέ είναι μεταξύ των ίδιων των γυναικών. Οι γυναίκες μπορούμε να διακρίνουμε πότε είμαστε καλές ή όχι. Δεν πειράζει να αποτύχεις καμία φορά. Πρέπει να αγκαλιάσουμε το γεγονός ότι είμαστε πιο ευαίσθητες και φέρνουμε μία άλλη πλευρά στις συναντήσεις και τον επαγγελματικό χώρο. Οι γυναίκες πρέπει να ‘μοιραστούν’ τον ηγετικό τους ρόλο”, είπε, σημειώνοντας παράλληλα τη σημασία ισορροπίας του χρόνου μεταξύ εργασίας και προσωπικής ζωής. “Τίποτα δεν άλλαζε στην εταιρεία μας, ώσπου πήρε την απόφαση ο CEO. Τώρα τα μισά μέλη του ΔΣ είναι γυναίκες”, είπε χαρακτηριστικά.

Η ηγεσία δεν έχει φύλο. Σημασία έχει πώς την εκλαμβάνουμε

Francesca Giaitzoglou Watkinson

 

Ο κύριος Σωτήρης Σταματίου, Group HR Director στο Ίδρυμα Ωνάση, πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, GPMΑ, αναφέρθηκε στη δυσαναλογία που παρατηρείται στα ποσοστά ανδρών γυναικών σε υψηλές θέσεις. “Στα ανώτερα κλιμάκια των εταιρειών, το 70% είναι άνδρες”, σημείωσε, δηλώνοντας αισιόδοξος, για τις αλλαγές που έχουν γίνει και γίνονται στην ποσόστωση. “Οι γυναίκες μπορούν και να διοικούν και να ιδρύουν εταιρείες. Η ηγεσία δεν έχει φύλο. Σημασία έχει πώς την εκλαμβάνουμε”.

Francesca Giaitzoglou Watkinson

 

Ο κύριος Δημήτρης Καραγιάννης, Ψυχίατρος, Ψυχοθεραπευτής αναφέρθηκε στο εργασιακό bullying που υφίστανται πολλές γυναίκες στον εργασιακό χώρο, με “γλυκές” εκφράσεις που δεν καταγράφονται. “Τα κλισέ κινδυνεύουν να ορίζουν τις γυναίκες. Είναι επώδυνο όταν ζητείται από τις γυναίκες να έχουν “διακοσμητικό” ρόλο, νιώθουν αναλώσιμες. Είναι απώλεια προσωπικότητας όταν πρέπει να “πουλήσεις” κάτι διαφορετικό, για να αρέσεις. Η θηλυκότητα είναι αυτοπροσδιοριζόμενη, η γυναίκα δικαιούται να είναι ο εαυτός της”, είπε, προσθέτοντας πως “αν κάποιος χώρος είναι τόσο κακοποιητικός, η γυναίκα πρέπει να αλλάξει χώρο. Όταν εμπιστεύεσαι τον εαυτό σου, δεν μπαίνεις σε διλήμματα, δεν διαλέγεις λάθος λύση”.

24Media/ -Watkinson

H κυρία Νίκη Κεραμέως, δικηγόρος και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, χαρακτήρισε χωρίς καμία αμφιβολία ανδροκρατούμενο τον χώρο της πολιτικής και περιγράφοντας την προσωπική της εμπειρία, αναφέρθηκε στις μηδενικές ημέρες, που προβλέπονται από την ελληνική Βουλή για τις γυναίκες βουλευτές, που γίνονται μητέρες. “Δεν υπάρχουν οι δομές, για να δελεάσουν τις γυναίκες να ασχοληθούν με τα κοινά”, σημείωσε.

24Media/ -Watkinson

 

Η κυρία Αναστασία Σιδέρη, Διευθύντρια Επικοινωνίας στην Coca Cola Company Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης και πρόεδρος της Επιτροπής Women in Business του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, παρουσιάζοντας τα σχετικά στοιχεία είπε: “Το 70% των αριστούχων καταλήγουν στο 30% των ηγετικών θέσεων. Το χάσμα θα χρειαστεί 85 χρόνια για να καλυφθεί, αγγίζει το 68%”.” Ενσυναίσθηση, διαίσθηση, πολυπραγμοσύνη οι γυναικείες δεξιότητες. Χρειάζονται πολλή υποστήριξη οι γυναίκες σε όλους τους χώρους και ειδικά στην περίπτωση που θα χρειαστεί να φροντίσουν τους ανθρώπους γύρω τους.

24Media/ -Watkinson

 

Ο κύριος Ανδρέας Λιάκος, HR Manager Commercial της Mondelez στάθηκε στα ποσοστά της εταιρείας, που πρεσβεύει τη διαφορετικότητα, με τμήματα όπου η παρουσία γυναικών ξεπερνά το 80%. “Τα ποσοστά μας στο Lead Team είναι 54%. Η CEO της εταιρείας είναι γυναίκα. Για την δική μας εταιρεία η ανάδειξη είναι συνάρτηση της ηγεσίας, της γνώσης, της εργατικότητας, της θετικότητας, του παραδείγματος στις εταιρικές αξίες”.

Το θέμα της ισότητας κρίθηκε, αλλά δυστυχώς δεν λύθηκε

Francesca Giaitzoglou Watkinson

 

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ,  Φώφη Γεννηματά, σημείωσε τα βήματα που έχουν γίνει στο θέμα της ισότητας, τονίζοντας ωστόσο, πως “το θέμα της ισότητας κρίθηκε, αλλά δεν λύθηκε, παρά τα βήματα που έχουν γίνει μέχρι σήμερα. Δεν λύνεται το θέμα ούτε μόνο με τους αγώνες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα ούτε μόνο με νομοθετικές παρεμβάσεις. Πρέπει να αλλάξουμε νοοτροπίες στην πράξη”. Η κυρία Γεννηματά αναφέρθηκε στη διαφορά που υπάρχει στους μισθούς ανδρών και γυναικών για την ίδια εργασία, λέγοντας πως “η λιτότητα ανοίγει ακόμη περισσότερο την ψαλίδα. Χρειάζονται νέες θέσεις εργασίας και πολιτικές, για να μπουν οι γυναίκες σε χώρους όπως η τεχνολογία και η έρευνα. Οι γυναίκες ξεπέρασαν τον γυάλινο τοίχο, χωρίς να ξεπεράσουν τον κίνδυνο να πέσουν στον γυάλινο γκρεμό”, είπε, σημειώνοντας πως μετά την κατάκτηση της κορυφής από μία γυναίκα, αρχίζει η αμφισβήτηση για το εάν μπορεί να τα καταφέρει. “Τσαγανό, επιμονή, αποφασιστικότητα χρειάζεται και εμείς τα έχουμε και δεν θα το βάλουμε κάτω. Να μην αρνηθούμε το φύλο μας, όταν φτάσουμε στην κορυφή, να μην υιοθετήσουμε ανδρικές συμπεριφορές. Να μην λησμονήσουμε τη διαδρομή που καλύψαμε για την κορυφή και την ώρα της αποχώρησης, να φροντίσουμε να έχουμε ανοίξει δρόμους, για να περπατήσουν μετά από εμάς και άλλες γυναίκες”, είπε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Francesca Giaitzoglou Watkinson

 

Η κυρία Μόνικα Έκστρομ, επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Κομισιόν στην Ελλάδα, έκανε λόγο για ώθηση στη δημιουργικότητα και συμβολή στις επιχειρήσεις και την οικονομία εν γένει, μέσα από τη διαφορετικότητα στην εργασία, σημειώνοντας πάντως και η ίδια, πως παρά τα βήματα που έχουν γίνει, υπάρχει ακόμη πολύ μεγάλη διαφορά στους μισθούς ανδρών και γυναικών.

Francesca Giaitzoglou Watkinson

 

Ο κύριος Άκης Σκέρτσος, Γενικός Διευθυντής του ΣΕΒ, αναφέρθηκε στη σύμπτωση της επιλογής της ημέρας του Συνεδρίου λέγοντας πως “δεν είναι μία τυχαία μέρα. Σήμερα ορκίζεται στις ΗΠΑ ο Τραμπ, ενώ θα έπρεπε να δούμε την πρώτη γυναίκα πρόεδρο. Σίγουρα το φύλο της έπαιξε ρόλο στο εκλογικό αποτέλεσμα. Μιλώντας για την ελληνική πραγματικότητα, είπε πως το 62% του ενεργού πληθυσμού που αναζητά εργασία, είναι γυναίκες, σημειώνοντας πως οι γυναίκες έχουν στοιχεία που πρέπει να υιοθετήσουν και οι άνδρες στην εργασία τους.

Francesca Giaitzoglou Watkinson

 

Η κυρία Βίβιαν Μπούζαλη, Διευθύντρια Επικοινωνίας του Ομίλου Μυτιληναίος, αναφέρθηκε στο χαρακτηριστικό των γυναικών, να είναι αποτελεσματικές, όταν κάνουν πολλά πράγματα μαζί, ενώ στάθηκε στη σημασία του οικογενειακού περιβάλλοντος όσον αφορά στην εξέλιξη των κοριτσιών στην μετέπειτα πορεία τους. Μάλιστα, όπως είπε, το κράτος πρέπει να συνυπολογίσει, ότι άνδρες και γυναίκες έχουν διαφορετικές ικανότητες και αντοχές, ενώ κάλεσε τις γυναίκες, να αποφασίσουν τι θέλουν. “Ο δρόμος για την κορυφή είναι δύσκολος για όλους. Να αποφασίσουμε τι θέλουμε και αν αυτόν τον δρόμο θέλουμε, να τον διαβούμε. Για τη μέγιστη προσπάθεια, χρειάζονται θυσίες”, είπε χαρακτηριστικά.

Francesca Giaitzoglou Watkinson

 

Ο κύριος Χάρης Μπρουμίδης, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Vodafone Greece αναφέρθηκε στα υψηλά ποσοστά συμμετοχής γυναικών στην εταιρεία, λέγοντας μεταξύ άλλων: “Η κοινωνία χρειάζεται λύσεις. Γι’ αυτό χρειάζονται διαφορετικά στοιχεία για τη λύση. Πέρα από το ρομαντικό του πράγματος για την ισότητα, υπάρχουν έρευνες, που αποδεικνύουν ότι η διαφορετικότητα είναι σημαντική”, πρόσθεσε, καλώντας τις ίδιες τις γυναίκες να δουν τι πρέπει να κάνουν, για να μην αυτοθυματοποιούνται, όπως συμβαίνει συχνά.

Francesca Giaitzoglou Watkinson

 

Ο κύριος Αντώνης Μονοκρούσος, Country Leader της Oracle Ελλάς, μίλησε για το Oracle’s Women Leadership πρόγραμμα, σημειώνοντας πως από τον χώρο της πληροφορικής λείπουν τα γυναικεία ταλέντα, καθώς δεν τον επιλέγουν οι γυναίκες και “από εκείνες που θα ακολουθήσουν το επάγγελμα, οι περισσότερες θα το αφήσουν στα μισά”.

Η κυρία Μαρίκα Λάμπρου, Γενική Διευθύντρια της Intersys και μέλος του ΔΣ ACEO, χαρακτήρισε δελεαστικό τον χώρο της τεχνολογίας, δηλώνοντας πως δεν τον φοβήθηκε.

Francesca Giaitzoglou Watkinson

 

Αναφέρθηκε στη σημασία του οικογενειακού περιβάλλοντος, που δεν “σπρώχνει” τα κορίτσια προς τον χώρο, σημειώνοντας ταυτόχρονα, πως από εκείνες που τελικά ασχολούνται, πολύ λίγες πάνε προς τα πάνω. “Οι γυναίκες ανεβαίνουν τη σκάλα, αλλά μένουν κάπου στη μέση, από επιλογή”, είπε, τονίζοντας πως “μέχρις ότου να μεγαλώσουμε παιδιά, που θα σέβονται τη διαφορετικότητα, δεν θα υπάρχει ισότητα”.

Francesca Giaitzoglou Watkinson

 

Η Δρ. Αντιγόνη Δήμα, ερευνήτρια Γενετικής στο Αλέξανδρος Φλέμινγκ, παρουσίασε στοιχεία που δείχνουν πως η συμμετοχή γυναικών ερευνητριών στην Ελλάδα ξεπερνά το μέσο όρο της ΕΕ, σημειώνοντας ωστόσο, πως όσο ανεβαίνει κανείς στην ιεραρχία, τα ποσοστά μειώνονται σημαντικά. “Στη χώρα μας δεν υπάρχει ποσόστωση, γι’αυτό και δεν λαμβάνεται υπόψιν στη χρηματοδότηση”, πρόσθεσε, παρουσιάζοντας τα βήματα που πρέπει να γίνουν, για να αλλάξει η υπάρχουσα κατάσταση.

 

Η κυρία Πέγκυ Αντωνάκου, Γενική Διευθύντρια της Microsoft Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας, χαρακτήρισε “μύθο” την αντίληψη, ότι πρέπει να έχεις σπουδάσει τον χώρο της τεχνολογίας, για να ασχοληθείς σ’αυτόν, τονίζοντας την ανάγκη, “να επενδύσουμε σε νέες γυναίκες, για να μπουν στον χώρο”. Πάντως, όπως είπε, δεν θα επέλεγε μια γυναίκα έναντι άλλου πιο ικανού για τη θέση, γιατί κάτι τέτοιο θα ήταν επικίνδυνο μακροπρόθεσμα.

Παρουσιάζοντας ένα βίντεο της Microsoft για τα κορίτσια με κλίση στην τεχνολογία, η Γ.Διευθύντρια της εταιρείας συμβούλευσε τις γυναίκες στον χώρο “να κρατήσουν τη θέση τους στο κεντρικό τραπέζι”.

Francesca Giaitzoglou Watkinson

 

Η κυρία Μαρέβα Γκραμπόφσκι, ιδρύτρια και αντιπρόεδρος της Endeavor Greece, δήλωσε ότι την ενοχλεί ο διαχωρισμός μεταξύ γυναικείας και ανδρικής επιχειρηματικότητας, καθώς τα προβλήματα είναι συνολικά ίδια για όλους. “Το ρίσκο είναι ίδιο για άνδρες και γυναίκες όταν ξεκινούν μια εταιρεία. Ωστόσο υπάρχει διαφορά, με στατιστικά. Είναι ενθαρρυντικά τα στοιχεία για τη δραστηριότητα των γυναικών. Αμβλύνθηκε το χάσμα σημαντικά”, είπε, υπογραμμίζοντας πως “υπάρχει απίστευτο ταλέντο γυναικών, που πρέπει να αξιοποιηθεί”.

Francesca Giaitzoglou Watkinson

 

Η Δρ. Αγγελική Κοσμοπούλου, Μέλος ΔΣ, People’s Trust, μίλησε για τα πολύ υψηλά ποσοστά στις γυναίκες στην Ελλάδα που δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά, σημειώνοντας ωστόσο πως έχουν να αναμετρηθούν με αποκλεισμό, έλλειψη προτύπων και πρόσβαση σε χρήσιμες πηγές πληροφόρησης. Αναφέρθηκε στα θετικά στοιχεία των γυναικών: εξειδίκευση, γνώσεις, συναισθηματική νοημοσύνη και κοινωνική υπευθυνότητα, ενώ είπε πως κάθε γυναίκα που επιχειρεί, πρέπει να πάρει το ρίσκο, που είναι “σύμφυτο με την επιχειρηματικότητα”.

Francesca Giaitzoglou Watkinson

 

Η κυρία Αντιγόνη Λυμπεράκη, καθηγήτρια στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, στάθηκε στο χάσμα που υπάρχει ακόμη στους  μισθούς ανδρών και γυναικών, διαπιστώνοντας πως συρρικνώνεται μεν, πολύ λιγότερο από όσο θα έπρεπε δε. Χαρακτήρισε “ηρωική” την προσπάθεια των γυναικών, να μπουν στην εργασία, σημειώνοντας πως “η βεντάλια επιλογών είναι διαφορετική για άνδρες και γυναίκες, που έχουν να επιλέξουν με πολλά εμπόδια. Να προσαρμόσουμε τη ζωή μας σε κάτι που θα αποδίδει. Στο φάσμα των επιλογών, να επιλέγουμε εργασία με πείσμα και ρίσκο”, είπε χαρακτηριστικά.

Francesca Giaitzoglou Watkinson

 

Η Δρ., Νάνσυ Μαλλέρου, CEO Life Clinic Group είπε: “Πιστεύω στην επιλογή καθενός, να διεκδικήσει αυτό που θέλει και στη δυνατότητα να διαμορφώσει την αγορά, σεβόμενος φυσικά τους νόμους της αγοράς”. Μάλιστα, όπως είπε η εξάντληση, που “δεν είναι γυναικείο θέμα, μαστίζει τους άνδρες και εκδηλώνεται με αποστασιοποίηση” δεν είναι το μόνο τίμημα στην επιχειρηματικότητα. “Υπάρχει τρόπος, όχι εύκολος, αλλά υπάρχει”, είπε, τονίζοντας πως “πρέπει να βάζεις ισορροπίες. Τίποτα που φτάνει στα άκρα, στο τέλος δεν πάει καλά. Διεκδικούμε με αίσθηση μέτρου, με ισορροπία και με σεβασμό σε αυτό που είμαστε”.

Francesca Giaitzoglou Watkinson

 

Η κυρία Τατιάνα Σταματελοπούλου, κυβερνήτης αεροσκάφους A320 της Aegean, μιλώντας για την προσωπική της πορεία, είπε πως δεν ένιωσε να υστερεί σε κάτι λόγω φύλου, έναντι των ανδρών συναδέλφων της, ωστόσο δεν επεδίωξε ποτέ να επιβάλει τον εαυτό της. Σημειώνοντας πως “οι γυναίκες χειριστές αεροσκαφών παγκοσμίως είναι στο 3%”, κάλεσε γυναίκες και άνδρες να επαναπροσδιορίσουν τις αξίες τους.

Francesca Giaitzoglou Watkinson

 

Το Συνέδριο πραγματοποιήθηκε υπό την Αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων. Υποστηρικτής του συνεδρίου ήταν η ORACLE. Επίσημος Αερομεταφορέας της εκδήλωσης η AEGEAN. Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου. Χορηγοί επικοινωνίας του συνεδρίου ήταν η Direction Business Network με τα AdBusiness, Retail Business, CSR & HR Review, BusinessNews.gr και η Huffington Post Greece.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα