H&M: Σταματάει την εισαγωγή δέρματος από τη Βραζιλία λόγω του Αμαζονίου

H&M: Σταματάει την εισαγωγή δέρματος από τη Βραζιλία λόγω του Αμαζονίου
Κατάστημα H&M 123RF

Σε απάντηση στις πυρκαγιές στον Αμαζόνιο, ο κολοσσός μόδας H&M ανακοίνωσε σήμερα πως διακόπτει τις εισαγωγές δέρματος από τη Βραζιλία. Η απαγόρευση θα συνεχιστεί μέχρι να λάβει κάποια επίσημη διαβεβαίωση ότι το δέρμα δεν συμβάλλει στην περιβαλλοντολογική καταστροφή Αμαζονίου.

Η εταιρεία μόδας H&M ανακοίνωσε σήμερα ότι αναστέλλει τις εισαγωγές δέρματος από τη Βραζιλία, με αφορμή τις πρόσφατες φωτιές στο Βραζιλιάνικο τμήμα του τροπικού δάσους του Αμαζονίου.

Καίγεται ο Αμαζόνιος AP

Το H&M που εδρεύει στη Στοκχόλμη δήλωσε ότι η απαγόρευση θα παραμείνει σε ισχύ μέχρι να υπάρξουν αξιόπιστες διαβεβαιώσεις ότι το δέρμα που παράγεται στις μονάδες αυτές δεν συμβάλλει στην περιβαλλοντολογική καταστροφή που συντελείται στον Αμαζόνιο.

Καίγεται ο Αμαζόνιος AP

Ταυτόχρονα τόνισε ότι το περισσότερο δέρμα που χρησιμοποιεί προέρχεται από την Ευρώπη κυρίως και μόνο ένα μικρό μέρος από τη Βραζιλία.

Στις φλόγες ο Αμαζόνιος. Φωτογραφία Αρχείου AP

Σημειώνεται ότι τις περασμένες ημέρες ο όμιλος που κατέχει την Timberland, τη Vans και αρκετές ακόμη γνωστές μάρκες δήλωσε ότι έχει σταματήσει να αγοράζει δέρμα από τη Βραζιλία λόγω των φωτιών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version