news 24/7

ΑΜΑΖΟΝΙΟΣ

Λεονάρντο Ντι Κάπριο

Παραλήρημα Μπολσονάρου: "Ο Ντι Κάπριο χρηματοδότησε εμπρησμούς στον Αμαζόνιο"

"Αυτός ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο είναι ένας κουλ τύπος, σωστά; Δίνει χρήματα για να βάλει φωτιά στον Αμαζόνιο", ανέφερε χαρακτηριστικά ο ακροδεξιός πρόεδρος Βραζιλίας, Μπολσονάρου.

Αμαζόνιος: Διπλασιάστηκε από πέρυσι η αποψίλωση του τροπικού δάσους

Αμαζόνιος: Διπλασιάστηκε από πέρυσι η αποψίλωση του τροπικού δάσους

Η αποψίλωση των περιοχών του Αμαζονίου που βρίσκονται στη Βραζιλία έχει σχεδόν διπλασιαστεί την περίοδο μεταξύ του Ιανουαρίου και του Αυγούστου φέτος, φτάνοντας τα 6.404 τετραγωνικά χιλιόμετρα (μέγεθος αντίστοιχο με 640.000 γήπεδα ποδοσφαίρου).

Αμαζόνιος, φυλή ιθαγενών

Αμαζόνιος: Δολοφονήθηκε υπερασπιστής των δικαιωμάτων των αυτοχθόνων

Ένας Βραζιλιάνος που εργαζόταν για την υπεράσπιση των αυτοχθόνων λαών της Αμαζονίας δολοφονήθηκε από ένοπλο. Σύμφωνα με την ένωση Indigenistas Associados, ο φόνος έγινε «μπροστά στην οικογένειά του».

Φωτιά στον Αμαζόνιο

Φωτιές στον Αμαζόνιο: Επτά χώρες υπέγραψαν σύμφωνο για την προστασία του δάσους

Οι πρόεδροι της Κολομβίας, του Περού, του Ισημερινού, της Βολιβίας, ο υπουργός Εξωτερικών της Βραζιλίας Ερνέστο Αραούχο, ο αντιπρόεδρος του Σουρινάμ και ο υπουργός φυσικών πόρων της Γουιάνα συναντήθηκαν στην κολομβιανή πόλη Λετίσια. Η Βενεζουέλα, που επίσης μοιράζεται εκτάσεις του Αμαζονίου, δεν προσκλήθηκε στη συνάντηση.

Κατάστημα H&M

H&M: Σταματάει την εισαγωγή δέρματος από τη Βραζιλία λόγω του Αμαζονίου

Σε απάντηση στις πυρκαγιές στον Αμαζόνιο, ο κολοσσός μόδας H&M ανακοίνωσε σήμερα πως διακόπτει τις εισαγωγές δέρματος από τη Βραζιλία. Η απαγόρευση θα συνεχιστεί μέχρι να λάβει κάποια επίσημη διαβεβαίωση ότι το δέρμα δεν συμβάλλει στην περιβαλλοντολογική καταστροφή Αμαζονίου.

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου

Βραζιλία: Το 44% των κατοίκων δεν έχει καμία εμπιστοσύνη στον Μπολσονάρου

Πάνω από ένας στους δύο θεωρεί ότι ο Μπολσονάρου έκανε "κακή ή φρικτή" δουλειά σε ό,τι αφορά τις πυρκαγιές στον Αμαζόνιο, ενώ δύο στους τρεις είπαν ότι η Βραζιλία θα έπρεπε να δεχτεί τη διεθνή βοήθεια για να καταπολεμήσει τις φωτιές.

Συνεχίζεται η τεράστια οικολογική καταστροφή.

Ποιοι κερδίζουν από την καταστροφή του Αμαζονίου και γιατί τους στηρίζει ο Μπολσονάρου

Τα οικονομικά συμφέροντα που βρίσκονται πίσω από την μεγαλύτερη οικονομική καταστροφή. Ο ρόλος της Κίνας και των ΗΠΑ. Το BBC δημοσιεύει ότι ρυθμός καταστροφής του Αμαζονίου αυξήθηκε δραματικά αφ' ότου ανέλαβε ο Μπολσονάρου.

Τα μέτωπα της φωτιάς στον Αμαζόνιο συνεχίζουν να αυξάνονται και να επεκτείνονται

Εφιάλτης δίχως τέλος στον Αμαζόνιο: Ξέσπασαν 2.000 νέα πύρινα μέτωπα

Οι πυρκαγιές στο μεγαλύτερο τροπικό δάσος του πλανήτη συνέχισαν να εξαπλώνονται το Σάββατο παρά την κινητοποίηση του στρατού και την απαγόρευση της πρακτικής των ελεγχόμενων καύσεων σε εξωτερικούς χώρους. Παγκόσμια ανησυχία.

Αμαζόνιος: Αγωνία για την πιο απειλούμενη φυλή ιθαγενών του κόσμου

Αμαζόνιος: Αγωνία για την πιο απειλούμενη φυλή ιθαγενών του κόσμου

Ο συνολικός αριθμός πυρκαγιών που καταγράφηκαν στη χώρα από τον Ιανουάριο είναι πάνω από 87.000, ο υψηλότερος αριθμός από το 2010, όταν καταγράφηκαν πάνω από 132.000 κατά την ίδια περίοδο. Αγωνία για τις φυλές που ζουν στην Αμαζονία.

Ο Πρόεδρος της Βραζιλίας, Μπολσονάρου

Μπολσονάρου: "Η Ευρώπη δεν έχει να μας δώσει κανένα μάθημα για το περιβάλλον"

Δίνοντας συνέχεια στην προσωπική του διένεξη με τον Γάλλο πρόεδρο, ο ακροδεξιός πρόεδρος δήλωσε ότι είναι έτοιμος να συνομιλήσει με τον καθένα για τον Αμαζόνιο, αλλά όχι με τον Μακρόν. Περιμένει την αμερικανική βοήθεια για τις φωτιές στον Αμαζόνιο.

Σύνοδος των G7

G7: Οι ΗΠΑ δεν συμφώνησαν για οικονομική βοήθεια 20 εκ. δολαρίων για τον Αμαζόνιο

Χαρακτηρίζοντας την κατάσβεση των πυρκαγιών στην Αμαζονία μια παγκόσμια επείγουσα ανάγκη, ο Μακρόν προώθησε αυτή την οικολογική καταστροφή ψηλά στην ατζέντα των συζητήσεων στην σύνοδο στο Μπιαρίτς, της οποίας προήδρευσε.

Φωτιές στον Αμαζόνιο

Αμαζόνιος: Χώρες της Λατινικής Αμερικής θα συναντηθούν για να βρουν κοινή πολιτική

Χώρες της Λατινικής Αμερικής θα συναντηθούν για να καθορίσουν κοινή πολιτική την Αμαζονία. Ταυτόχρονα η Βραζιλία δέχεται βοήθεια από τη Χιλή για την κατάσβεση των φωτιών.

Στινγκ

Ξέσπασμα Στινγκ για Αμαζόνιο: "Ο Μπολσονάρου ανοίγει το δρόμο της αποψίλωσης του δάσους"

Σε δήλωσή του ο μουσικός καταδικάζει την στάση του προέδρου της Βραζιλίας απέναντι στο θέμα του Αμαζονίου. "Είναι γνωστό πως δεν συμπαθεί τους ιθαγενείς της Αμαζονίας", αναφέρει.

Στάχτη έχουν γίνει εκατομμύρια στρέμματα.

Συγγνώμη από τους Γάλλους ζήτησε ο Πάουλο Κοέλιο για την "υστερία" Μπολσονάρου

Κορυφώνεται η διπλωματική κρίση Γαλλίας- Βραζιλίας με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο του Μπολσονάρου να χλευάζει τον Εμανουέλ Μακρόν για τη φωτιά στην Παναγία των Παρισίων.

Καίγεται ο Αμαζόνιος

Αμαζόνιος: Οι βροχές δεν θα σταματήσουν τις φωτιές

Συνήθως η εποχή των βροχοπτώσεων στον Αμαζόνιο ξεκινά στα τέλη Σεπτεμβρίου, ενώ χρειάζονται εβδομάδες μέχρις ότου σημειωθούν μεγάλες καταιγίδες. Περιορισμένες βροχοπτώσεις αναμένονται στις περιοχές του Αμαζονίου όπου μαίνονται οι μεγαλύτερες πυρκαγιές.

Καίγεται ο Αμαζόνιος

Καίγεται ο Αμαζόνιος: Ποιος είναι ο αληθινός φόβος για την ανθρωπότητα;

Τα δάση της Νοτίου Αμερικής δεν αποτελούν τον πνεύμονα του πλανήτη και δεν παράγουν το 20% του οξυγόνου στη Γη. Πού έγκειται το μεγάλο δράμα και ο αληθινός φόβος από την πυρπόληση των δασών του Αμαζονίου;

Καίγεται ο Αμαζόνιος

Παγκόσμια ανησυχία: Οι φλόγες συνεχίζουν να καίνε τον Αμαζόνιο

Οι φωτιές συνεχίζουν να καίνε τον Αμαζόνιο και να σαρώνουν τα πάντα στο πέρασμά τους. Η G7 προσφέρει βοήθεια για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση. Ο Ζαΐχ Μπολσονάρου βλέπει μια "επίθεση" κατά της "εθνικής κυριαρχίας" της Βραζιλίας.

Αμαζόνιος

G7: Η Βρετανία θα δώσει 10 εκατομμύρια λίρες για τις φωτιές Αμαζονίου

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, 79.513 δασικές πυρκαγιές έχουν καταγραφεί στη Βραζιλία από τις αρχές του έτους, λίγες περισσότερες από τις μισές από τις οποίες στην Αμαζονία.

Αμαζόνιος

Φωτιές στον Αμαζόνιο: Επτά τρόποι για να "σώσεις" τον πνεύμονα του πλανήτη

Αναρτήσεις με εικόνες θλίψης και καλογραμμένα κείμενα για τη μεγάλη οικολογική καταστροφή που συντελείται στον Αμαζόνιο κάνουν το γύρο του διαδικτύου. Χιλιάδες χρήστες διαμαρτύρονται στα μέσα δικτύωσης όμως αυτό από μόνο του δεν φτάνει.

Φωτιές στον Αμαζόνιο

Αμαζόνιος: Γιατί μάθαμε τώρα για τις φωτιές παρότι καίγεται εδώ και τρεις εβδομάδες

Το τροπικό δάσος του Αμαζονίου αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα δάση του πλανήτη και συγκεντρώνει το ενδιαφέρον των επιστημόνων λόγω του ποσοστού απορρόφησης του άνθρακα από τα φυτά στο έδαφος και τα ύδατα του δάσους ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο τον χρόνο. Ωστόσο, το δάσος του Αμαζονίου απειλείται σε μεγάλο βαθμό από την παράνομη υλοτομία.

Φωτιές στον Αμαζόνιο

Φωτιές στον Αμαζόνιο: Υπό τη διεθνή πίεση ενεργοποιήθηκε τελικά η Βραζιλία

Στο Ρίο ντε Ζανέιρο περίπου 2.000 άνθρωποι διαδήλωσαν στη συνοικία Ιπανέμα, δύο ημέρες μετά την πραγματοποίηση κινητοποιήσεων στην Ευρώπη. «Μπολσονάρου φύγε, Αμαζόνιε μείνε!», φώναζαν οι διαδηλωτές.

Ο Εμμανουήλ Μακρόν κατά τη διάρκεια της Συνόδου των G7

Μακρόν - G7: Συμφωνήσαμε να βοηθήσουμε τις χώρες που επλήγησαν από τη φωτιά στην Αμαζονία

Οι ηγέτες των χωρών αποφάσισαν να βοηθήσουν το συντομότερο δυνατόν τις χώρες που επλήγησαν από τις πυρκαγιές . "Η αναδάσωση είναι, επίσης, απαραίτητη, αλλά υπάρχουν διάφορες οπτικές μεταξύ των ηγετών", δήλωσε ο Μακρόν.

Πάπας Φραγκίσκος

Το μήνυμα του Πάπα Φραγκίσκου για τις φωτιές στον Αμαζόνιο

"Ανησυχούμε όλοι για τις τεράστιες πυρκαγιές που μαίνονται στον Αμαζόνιο. Ας προσευχηθούμε ώστε με τη δέσμευση όλων μας να είναι σύντομη η κατάσβεσή τους", ανέφερε κατά το εβδομαδιαίο κήρυγμά του.

Περιβαλλοντική καταστροφή στον Αμαζόνιο

Αμαζόνιος: Η εκτροφή βοοειδών και η καλλιέργεια σόγιας συνέβαλαν στον πύρινο εφιάλτη

Η παγκόσμια δίψα για το βοδινό κρέας και τη σόγια από τη Βραζιλία, σύμφωνα με τους ειδικούς σχετίζεται με την καταστροφή του Αμαζονίου και εξηγούν τη δραματική αύξηση των πυρκαγιών.