ΑΜΑΖΟΝΙΟΣ

Λεονάρντο ντι Κάπριο - Κέιτι Πέρι: Να αρνηθεί ο Μπάιντεν συμφωνία με Μπολσονάρου

Λεονάρντο ντι Κάπριο - Κέιτι Πέρι: Να αρνηθεί ο Μπάιντεν συμφωνία με Μπολσονάρου

Λεονάρντο ντι Κάπριο και Κέιτι Πέρι μεταξύ των διασήμων που προτρέπουν τον Τζο Μπάιντεν να αρνηθεί οποιαδήποτε περιβαλλοντική συμφωνία με τη Βραζιλία του Ζαϊχ Μπολσονάρου, αναφορικά με την αποψίλωση του Αμαζονίου.

Η φρίκη έχει πρόσωπο: Η πόλη που αφέθηκε στην τύχη της απέναντι στον κορονοϊό

Η φρίκη έχει πρόσωπο: Η πόλη που αφέθηκε στην τύχη της απέναντι στον κορονοϊό

Το σύστημα υγείας της πόλης έχει επισήμως καταρρεύσει και δεν είναι η πρώτη φορά - σε λιγότερο από ένα χρόνο, οι κάτοικοί της δέχτηκαν το δεύτερο κύμα κορονοϊού της σε μια κατάσταση απόλυτου σοκ.

Φωτιά στον Αμαζόνιο

Ο Αμαζόνιος φλέγεται ξανά

Σε κίνδυνο ξανά ο υδροβιότοπος Παντανάλ, καθώς η έναρξη της ξηρής περιόδου στη Βραζιλία, έφερε φωτιές. Αναπτύσσεται ο στρατός για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς.

Φωτιές στον Αμαζόνιο

Ξαναζωντανεύει ο εφιάλτης στον Αμαζόνιο: Μαίνονται "σοκαριστικές" φωτιές

Με την περίοδο ξηρασίας στο τροπικό δάσος του Αμαζονίου να είναι ακόμα στην αρχή της, ακτιβιστές κρούουν των κώδωνα του κινδύνου για ύπαρξη “σοκαριστικών” φωτιών. Ο Μπολσονάρο, πάλι, αρνείται πεισματικά τα γεγονότα.

Λεονάρντο Ντι Κάπριο

Παραλήρημα Μπολσονάρου: "Ο Ντι Κάπριο χρηματοδότησε εμπρησμούς στον Αμαζόνιο"

"Αυτός ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο είναι ένας κουλ τύπος, σωστά; Δίνει χρήματα για να βάλει φωτιά στον Αμαζόνιο", ανέφερε χαρακτηριστικά ο ακροδεξιός πρόεδρος Βραζιλίας, Μπολσονάρου.

Αμαζόνιος: Διπλασιάστηκε από πέρυσι η αποψίλωση του τροπικού δάσους

Αμαζόνιος: Διπλασιάστηκε από πέρυσι η αποψίλωση του τροπικού δάσους

Η αποψίλωση των περιοχών του Αμαζονίου που βρίσκονται στη Βραζιλία έχει σχεδόν διπλασιαστεί την περίοδο μεταξύ του Ιανουαρίου και του Αυγούστου φέτος, φτάνοντας τα 6.404 τετραγωνικά χιλιόμετρα (μέγεθος αντίστοιχο με 640.000 γήπεδα ποδοσφαίρου).

Αμαζόνιος, φυλή ιθαγενών

Αμαζόνιος: Δολοφονήθηκε υπερασπιστής των δικαιωμάτων των αυτοχθόνων

Ένας Βραζιλιάνος που εργαζόταν για την υπεράσπιση των αυτοχθόνων λαών της Αμαζονίας δολοφονήθηκε από ένοπλο. Σύμφωνα με την ένωση Indigenistas Associados, ο φόνος έγινε «μπροστά στην οικογένειά του».

Φωτιά στον Αμαζόνιο

Φωτιές στον Αμαζόνιο: Επτά χώρες υπέγραψαν σύμφωνο για την προστασία του δάσους

Οι πρόεδροι της Κολομβίας, του Περού, του Ισημερινού, της Βολιβίας, ο υπουργός Εξωτερικών της Βραζιλίας Ερνέστο Αραούχο, ο αντιπρόεδρος του Σουρινάμ και ο υπουργός φυσικών πόρων της Γουιάνα συναντήθηκαν στην κολομβιανή πόλη Λετίσια. Η Βενεζουέλα, που επίσης μοιράζεται εκτάσεις του Αμαζονίου, δεν προσκλήθηκε στη συνάντηση.

Κατάστημα H&M

H&M: Σταματάει την εισαγωγή δέρματος από τη Βραζιλία λόγω του Αμαζονίου

Σε απάντηση στις πυρκαγιές στον Αμαζόνιο, ο κολοσσός μόδας H&M ανακοίνωσε σήμερα πως διακόπτει τις εισαγωγές δέρματος από τη Βραζιλία. Η απαγόρευση θα συνεχιστεί μέχρι να λάβει κάποια επίσημη διαβεβαίωση ότι το δέρμα δεν συμβάλλει στην περιβαλλοντολογική καταστροφή Αμαζονίου.

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου

Βραζιλία: Το 44% των κατοίκων δεν έχει καμία εμπιστοσύνη στον Μπολσονάρου

Πάνω από ένας στους δύο θεωρεί ότι ο Μπολσονάρου έκανε "κακή ή φρικτή" δουλειά σε ό,τι αφορά τις πυρκαγιές στον Αμαζόνιο, ενώ δύο στους τρεις είπαν ότι η Βραζιλία θα έπρεπε να δεχτεί τη διεθνή βοήθεια για να καταπολεμήσει τις φωτιές.

Συνεχίζεται η τεράστια οικολογική καταστροφή.

Ποιοι κερδίζουν από την καταστροφή του Αμαζονίου και γιατί τους στηρίζει ο Μπολσονάρου

Τα οικονομικά συμφέροντα που βρίσκονται πίσω από την μεγαλύτερη οικονομική καταστροφή. Ο ρόλος της Κίνας και των ΗΠΑ. Το BBC δημοσιεύει ότι ρυθμός καταστροφής του Αμαζονίου αυξήθηκε δραματικά αφ' ότου ανέλαβε ο Μπολσονάρου.