ΑΜΑΖΟΝΙΟΣ

Ορκωμοσία Λούλα, Βραζιλία

Βραζιλία: Διατάγματα Λούλα για περιορισμό της οπλοκατοχής και προστασία του Αμαζονίου

Στον αντίποδα της ακροδεξιάς πολιτικής του Μπολσονάρου, ο νέος πρόεδρος της Βραζιλίας, Λούλα Ντα Σίλβα, άρχισε ήδη να εφαρμόζει το προεκλογικό του πρόγραμμα.

Κοινότητα στον Αμαζόνιο

Περού: Τουρίστες κρατούνται όμηροι σε ποταμόπλοιο από ομάδα ιθαγενών

Θρίλερ για δεκάδες τουρίστες ανάμεσά τους και παιδιά στο τροπικό δάσος του Αμαζονίου του Περού, οι οποίοι κρατούνται όμηροι από ομάδα ιθαγενών σε ποταμόπλοιο. Τι ζητούν από την κυβέρνηση.

Διαρροή αγωγού πετρελαίου μολύνει ποταμό στο τροπικό δάσος του Αμαζονίου

Διαρροή αγωγού πετρελαίου μολύνει ποταμό στο τροπικό δάσος του Αμαζονίου

Το υπουργείο Περιβάλλοντος του Ισημερινού δεν διευκρίνισε το εύρος της ζημιάς στο περιβάλλον του τροπικού δάσους εξαιτίας της διαρροής, ούτε ποια είναι η ποσότητα του πετρελαίου που έχει χυθεί σε αυτό.

Ο "άνθρωπος της τρύπας" σε σπάνιο στιγμιότυπο

Αμαζόνιος: Πέθανε ο "άνθρωπος της τρύπας", ο τελευταίος της φυλής του

Ο "Índio do Buraco" αντιστάθηκε σε όλες τις προσπάθειες των ανθρώπων να έρθουν σε επαφή μαζί του, στήνοντας παγίδες και ρίχνοντας βέλη σε όποιον τον πλησίαζε. Έβαλε φτερά γύρω από το σώμα του όταν κατάλαβε ότι πεθαίνει.

Έρευνες για τον εντοπισμό των δύο αγνοουμένων στην Αμαζονία

Αμαζονία: Βρέθηκαν προσωπικά αντικείμενα των δύο αγνοουμένων

Οι αρχές βρήκαν προσωπικά αντικείμενα του Βρετανού δημοσιογράφου και του Βραζιλιάνου ειδικού σε θέματα ιθαγενών που εξαφανίστηκαν στην Αμαζονία κοντά στο σπίτι του μοναδικού συλληφθέντα στην υπόθεση.

Λεονάρντο ντι Κάπριο - Κέιτι Πέρι: Να αρνηθεί ο Μπάιντεν συμφωνία με Μπολσονάρου

Λεονάρντο ντι Κάπριο - Κέιτι Πέρι: Να αρνηθεί ο Μπάιντεν συμφωνία με Μπολσονάρου

Λεονάρντο ντι Κάπριο και Κέιτι Πέρι μεταξύ των διασήμων που προτρέπουν τον Τζο Μπάιντεν να αρνηθεί οποιαδήποτε περιβαλλοντική συμφωνία με τη Βραζιλία του Ζαϊχ Μπολσονάρου, αναφορικά με την αποψίλωση του Αμαζονίου.

Η φρίκη έχει πρόσωπο: Η πόλη που αφέθηκε στην τύχη της απέναντι στον κορονοϊό

Η φρίκη έχει πρόσωπο: Η πόλη που αφέθηκε στην τύχη της απέναντι στον κορονοϊό

Το σύστημα υγείας της πόλης έχει επισήμως καταρρεύσει και δεν είναι η πρώτη φορά - σε λιγότερο από ένα χρόνο, οι κάτοικοί της δέχτηκαν το δεύτερο κύμα κορονοϊού της σε μια κατάσταση απόλυτου σοκ.

Φωτιά στον Αμαζόνιο

Ο Αμαζόνιος φλέγεται ξανά

Σε κίνδυνο ξανά ο υδροβιότοπος Παντανάλ, καθώς η έναρξη της ξηρής περιόδου στη Βραζιλία, έφερε φωτιές. Αναπτύσσεται ο στρατός για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς.

Φωτιές στον Αμαζόνιο

Ξαναζωντανεύει ο εφιάλτης στον Αμαζόνιο: Μαίνονται "σοκαριστικές" φωτιές

Με την περίοδο ξηρασίας στο τροπικό δάσος του Αμαζονίου να είναι ακόμα στην αρχή της, ακτιβιστές κρούουν των κώδωνα του κινδύνου για ύπαρξη “σοκαριστικών” φωτιών. Ο Μπολσονάρο, πάλι, αρνείται πεισματικά τα γεγονότα.

Λεονάρντο Ντι Κάπριο

Παραλήρημα Μπολσονάρου: "Ο Ντι Κάπριο χρηματοδότησε εμπρησμούς στον Αμαζόνιο"

"Αυτός ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο είναι ένας κουλ τύπος, σωστά; Δίνει χρήματα για να βάλει φωτιά στον Αμαζόνιο", ανέφερε χαρακτηριστικά ο ακροδεξιός πρόεδρος Βραζιλίας, Μπολσονάρου.