Αμαζόνιος: Έχει χαθεί έκταση όσο τρεις φορές η Νέα Υόρκη, επί Λούλα

Αμαζόνιος: Έχει χαθεί έκταση όσο τρεις φορές η Νέα Υόρκη, επί Λούλα
Αποψίλωση δέντρων στον Αμαζόνιο AP

Η αποψίλωση των δασών στον Αμαζόνιο της Βραζιλίας παρουσίασε μείωση, μέσα στο πρώο εξάμηνο της θητείας του προέδρου Lula, ωστόσο πρέπει ακόμη να γίνουν πολλά.

Κατά 33,6% μειώθηκε το ποσοστό των αποψιλώσεων των δασών στον Αμαζόνιο της Βραζιλίας. Η καταγραφή αυτή σημειώθηκε μόλις τους πρώτους έξι μήνες της θητείας του προέδρου Luiz Inácio Lula da Silva σε σύγκριση με την ίδια περίοδο το 2022, σύμφωνα με την κυβέρνηση της Βραζιλίας.

Το ποσοστό αυτό υποδηλώνει ότι το τροπικό δάσος συρρικνώθηκε κατά 2.649 τετραγωνικά χιλιόμετρα αυτόν τον Ιανουάριο-Ιούνιο, ενώ την ίδια περίοδο, με τον πρόεδρο Bolsonaro το 2022, κατά 3.988 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Τα δημοσιευμένα κυβερνητικά δορυφορικά δεδομένα δεν έχουν επαληθευτεί ανεξάρτητα, σύμφωνα με το BBC.

Ο Lula έχει δεσμευτεί να τερματίσει την αποψίλωση των δασών ή την εκκαθάριση των δασών μέχρι το 2030. Ωστόσο, ο Βραζιλιάνος πρόεδρος αντιμετωπίζει μία πρόκληση για να επιτύχει τον στόχο του, καθώς η έκταση που έχει χαθεί υπό την κυριαρχία του είναι σε έκταση τρεις φορές η Νέα Υόρκη.

Η Υπουργός Περιβάλλοντος, Marina Silva, δήλωσε ότι “εχουμε φτάσει σε μια σταθερή πτωτική τάση στην αποψίλωση των δασών του Αμαζονίου”.

Οι ιθαγενείς ηγέτες έκαναν ευπρόσδεκτη την κίνηση αυτή, τονίζοντας ότι περισσότερες περιοχές χρειάζονται προστασία.

Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μια ανησυχητική αύξηση της αποψίλωσης των δασών, με το δάσος του Αμαζονίου να έχει φτάσει σε κρίσιμο σημείο, εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα