Η Burberry ανακοίνωσε το τέλος στο κάψιμο των προϊόντων της

Η Burberry ανακοίνωσε το τέλος στο κάψιμο των προϊόντων της
(AP Photo/Alastair Grant) ASSOCIATED PRESS

Μετά το σάλο που είχε ξεσπάσει τον Ιούλιο, όταν αποκαλύφθηκε πως η Burberry καταστρέφει τα προϊόντα που μένουν στο ράφι στο τέλος κάθε σεζόν, ο βρετανικός οίκος μόδας ανακοίνωσε πως σταματά άμεσα τις καύσεις. Τι θα κάνει αυτά που μένουν; Διαβάστε.

Τον Ιούλιο αποκαλύφθηκε πως η Burberry, όπως και πολλά άλλα luxury brands στο χώρο της μόδας, προχωρούν στην καύση των προϊόντων που ‘χουν παραχθεί, αλλά δεν έχουν πουληθεί, στο τέλος κάθε σεζόν. Τότε μάθαμε και ότι αυτό γίνεται ώστε να μην πωλούνται φθηνά -καθότι πολυτελή. Η τελευταία καταστροφή ήταν αξίας 31 εκατ. ευρώ. Την τελευταία πενταετία προχώρησε σε καταστροφές συνολικής αξίας 117 εκατ. ευρώ.

Σήμερα ο βρετανικός οίκος μόδας ανακοίνωσε πως σταματά τις καταστροφές των απούλητων προϊόντων που φέρουν το σήμα του, όπως και ότι θα σταματήσει να χρησιμοποιεί πραγματική γούνα. Αυτές οι αποφάσεις ανήκουν στο πλαίσιο της πενταετούς ατζέντας ευθύνης “για την αντιμετώπιση των αιτιών των απόβλητων” εξήγησε στο CNN, ο Marco Gobbetti, επικεφαλής του οίκου Burberry. Πρόσθεσε ότι “αναζητούμε δημιουργικό ταλέντο για να βρούμε μια θετική λύση. Η σύγχρονη πολυτέλεια σημαίνει να είναι κοινωνικά και περιβαλλοντολογικά υπεύθυνος”.

Τι θα κάνει η εταιρεία τα προϊόντα που μένουν στο στοκ; Θα τα επαναχρησιμοποιεί, θα τα επισκευάζει, θα τα δίνει σε δωρεές και θα τα ανακυκλώνει. Οι μέτοχοι είχαν προτείνει και την προσφορά τους στους ιδιώτες επενδυτές της Burberry.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα