Η Ideal Standard International ξεκινά συνεργασία με το διεθνούς φήμης ιταλικό Design Studio "Palomba Serafini Associati"

Η Ideal Standard International ξεκινά συνεργασία με το διεθνούς φήμης ιταλικό Design Studio "Palomba Serafini Associati"

Η σύμπραξη της Ideal Standard με τη Ludovica και τον Roberto Palomba συνεχίζει την ισχυρή παράδοση της εταιρείας στο να συνεργάζεται με μερικούς από τους πιο εμβληματικούς στον κόσμο "μαιτρ" του design, με σκοπό τον επαναπροσδιορισμό της σχεδίασης που ταυτίζεται πλέον με το σύγχρονο τρόπο ζωής.

Πρόσφατα ανακοινώθηκε η έναρξη της συνεργασίας της Ideal Standard με εξέχοντες Ιταλούς αρχιτέκτονες και το design studio "Palomba Serafini Associati". Η εταιρεία ανακοίνωσε, επίσης, τη δημιουργία ενός Κέντρου Σχεδίασης στο Μιλάνο, όπου η Ludovica Serafini και ο Roberto Palomba θα συνεργάζονται στενά με τη σχεδιαστική ομάδα και τους τεχνικούς της Ideal Standard, με στόχο την προώθηση της γενικής σχεδιαστικής φιλοσοφίας της Ideal Standard.

Η νέα αυτή συνεργασία εναρμονίζεται απόλυτα με τη μακρόχρονη και επιτυχημένη ιστορία της Ideal Standard στην καινοτομία και τη σχεδίαση. Μια ιστορία συνδυασμού τεχνολογιών αιχμής με μια πρωτοποριακή αισθητική, που ακολουθεί την εξέλιξη της κοινωνίας και ενισχύει το ρόλο του μπάνιου σε αυτήν. Αξίζει να αναφέρουμε ότι, στις δεκαετίες του 1950 και του 1970, η Ideal Standard, με τη συνεργασία της με κορυφαίους σχεδιαστές όπως ο Gio Ponti και ο Achille Castiglioni, αποτέλεσε καθοριστικό παράγοντα όσον αφορά στην εξέλιξη του μπάνιου, από ένα αμιγώς λειτουργικό δωμάτιο σε έναν πραγματικό χώρο καθημερινής ευεξίας και αναζωογόνησης, που κατέχει εξέχοντα ρόλο είτε στο σπίτι, είτε στους ξενοδοχειακούς χώρους. Σήμερα, καθώς η κοινωνία συνεχίζει να εξελίσσεται με ραγδαίους ρυθμούς, η Ideal Standard επιδιώκει να συνεχίσει αυτήν την παράδοση, θέτοντας για μία ακόμα φορά προκλήσεις τόσο στην ίδια όσο και στους σχεδιαστές της, προκειμένου να φανταστούν τι πρόκειται να επακολουθήσει. Στόχος της είναι να οδηγήσει τις τεχνολογικές καινοτομίες και τη σχεδίαση στο επόμενο επίπεδο και να "χτίσει" τις βάσεις για το μέλλον.

"Οι διακεκριμένοι designers με τους οποίους συνεργαστήκαμε έως σήμερα προήγαγαν την Ideal Standard στην κουλτούρα της σχεδίασης, αφήνοντας πίσω μια πλούσια κληρονομιά σχεδίων", δήλωσε ο Torsten Türling, CEO Πρόεδρος της Ideal Standard International. "To ιταλικό design και η φιλοσοφία του κατέχει μακροχρόνια σημαντική θέση σε παγκόσμια κλίμακα. Δεν θα μπορούσαμε να σκεφτούμε καλύτερους συνεργάτες από τη Ludovica και τον Roberto Palomba, προκειμένου να αντλήσουμε την γνώση αυτής της παράδοσης στον σχεδιασμό και να τη αποτυπώσουμε στις σχεδαστικές φόρμες του 21ου αιώνα".

Σχολιάζοντας τη νέα συνεργασία, ο Roberto Palomba δήλωσε: "Όταν υλοποιείται σωστά, ένα καλοσχεδιασμένο έργο υπερβαίνει εντελώς τον αρχικό σκοπό του και γίνεται διαχρονικό. Ορισμένα από τα σχέδια της Ideal Standard, που δημιουργήθηκαν από θρύλους του ιταλικού design, όπως ο Ponti και ο Castiglioni, είναι ιδανικές μαρτυρίες αυτής της αρχής. Έχω την τιμή να ακολουθήσω τα βήματα αυτών των μεγάλων Ιταλών designers και να στηρίξω την ανοδική πορεία της Ideal Standard στη σχεδίαση και την ανάπτυξη των καινοτομιών της."

Τα πρώτα "δείγματα" της νέας αυτής συνεργασίας της Ideal Standard και του design studio "Palomba Serafini Associati" θα "αποκαλυφθούν" φέτος, κατά τη διάρκεια της διεθνούς έκθεσης "ISH 2019", της κορυφαίας στον κόσμο εμπορικής έκθεσης που πραγματοποιείται κάθε 2 χρόνια, το Μάρτιο, στη Φραγκφούρτη της Γερμανίας. Τα νέα δημιουργήματα που θα έχουν οι επισκέπτες την ευκαιρία να δουν επικεντρώνονται στην αποτελεσματική διαχείριση νερού και ενέργειας, σε κτιριακές εγκαταστάσεις.

Σχετικά με την Ideal Standard International:

Η Ideal Standard International είναι ένας από τους κορυφαίους κατασκευαστές παγκοσμίως για υψηλής ποιότητας λύσεις μπάνιου σε οικιστικά, ξενοδοχειακά και γενικότερα εμπορικά κτίρια, όπως και σε κτίρια του τομέα περίθαλψης υγείας. Με έδρα στις Βρυξέλλες στο Βέλγιο, η ιδιωτική εταιρεία απασχολεί σχεδόν 10.000 εργαζόμενους και λειτουργεί 18 μονάδες παραγωγής, εξυπηρετώντας πάνω από 60 χώρες στην Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική. Χρησιμοποιώντας τις τελευταίες τεχνολογίες και συνεργαζόμενη με διεθνώς διακεκριμένους σχεδιαστές, η εταιρεία εστιάζει στην ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων μπάνιου σε πολλές κατηγορίες προϊόντων μεταξύ των οποίων είδη υγιεινής, έπιπλα μπάνιου, μπαταρίες, μπανιέρες και καμπίνες ντους. Τα προϊόντα της πωλούνται με ισχυρές διεθνείς και τοπικές επωνυμίες όπως οι Ideal Standard, Armitage Shanks (Ηνωμένο Βασίλειο), Porcher (Γαλλία), Ceramica Dolomite (Ιταλία) και Vidima (Ανατολική Ευρώπη).

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το: www.idealstandard.gr

Η Ideal Standard International ξεκινά συνεργασία με το διεθνούς φήμης ιταλικό Design Studio
Οι διεθνώς καταξιωμένοι Ιταλοί αρχιτέκτονες Ludovica + Roberto Palomba

Σχετικά με τους Ludovica και Roberto Palomba

Η Ludovica και ο Robert Palomba είναι διεθνώς αναγνωρισμένοι αρχιτέκτονες και σχεδιαστές που ζουν και εργάζονται στο Μιλάνο. Το 1994, ίδρυσαν το Palomba Serafini Associati, ένα στούντιο που αναπτύσσει έργα αρχιτεκτονικής και βιομηχανικής σχεδίασης, καθώς και έργα σχεδίασης εσωτερικών χώρων και εκθέσεων, σε όλο τον κόσμο. Είναι στρατηγικοί σύμβουλοι και καλλιτεχνικοί διευθυντές για διάφορες ιστορικές εταιρείες σχεδίασης. Συνεργαζόμενοι με κορυφαίες διεθνείς μάρκες, έχουν τιμηθεί με πάμπολλες διακρίσεις παγκόσμιας εμβέλειας, όπως είναι το Compasso D'Oro (Ιταλία), το Αυστραλιανό Διεθνές Βραβείο Σχεδίασης (Australian International Design Award) (Αυστραλία), το Βραβείο Καλής Σχεδίασης (Good Design Award) (Η.Π.Α.), το Βραβείο Καλύτερης Σχεδίασης Εσωτερικού Χώρου της Χρονιάς (Interior Design's Best of the Year Award) (Η.Π.Α.), τα Βραβεία Εμβληματικής Σχεδίασης (Icon Design Awards) (Μεξικό), το βραβείο Wallpaper Design Award (Η.Β.), το Γερμανικό Βραβείο Σχεδίασης (Γερμανία), το Βραβείο Red Dot (Γερμανία) και το Διεθνές Βραβείο Σχεδίασης Elle Decoration.

SHARE: