Ideal Holdings: Νέοι στόχοι εξαγορών το 2024

Διαβάζεται σε 2'
Ideal Holdings: Νέοι στόχοι εξαγορών το 2024

Στον τομέα της πληροφορικής στρέφει το ενδιαφέρον η εταιρεία συμμετοχών. Θετικές εκτιμήσεις για το 2024 μετά την ανακοίνωση ισχυρών επιδόσεων για την περασμένη χρονιά.

Νέες επενδυτικές κινήσεις εντός του 2024 εξετάζει η Ideal Holdings, κυρίως στο χώρο της πληροφορικής όπου ήδη διαθέτει θέση μέσω των Byte και Adacom, σύμφωνα με τον πρόεδρο της εταιρείας κ. Λάμπρο Παπακωνσταντίνου.

Η διοίκηση του ομίλου στη χθεσινή τηλεδιάσκεψη ενημέρωσης για τα αποτελέσματα του 2023, αναφέρθηκε και στο ισχυρό ταμείο που διαθέτει (50 εκατ.ευρώ) για την εξυπηρέτηση νέων επενδύσεων. Ειδικά για τα έργα πληροφορικής, τα στελέχη της εταιρείας συμμετοχών διευκρίνισαν ότι η εταιρεία έχει υπογεγραμμένες υπό παράδοση συμβάσεις αξίας 60 εκατ. ευρώ.

Η εισηγμένη χτες ανακοίνωσε τα αποτελέσματα για τη χρήση του 2023, πετυχαίνοντας άνοδο και στους 3 βασικούς κλάδους. Ειδικότερα ανακοίνωσε αύξηση των εσόδων κατά 120% στα 384,3 εκατ., αύξηση των Κερδών προ Φόρων Τόκων και Αποσβέσεων (EBITDA) κατά 101% στα 53,9 εκατ., αύξηση των Κερδών προ Φόρων κατά 76% στα 38 εκατ.ευρώ, άνοδο των Κερδών μετά από Φόρους κατά 73% στα 26,7 εκατ. ευρώ.

Στην ενημέρωση αναλυτών αν και απέφυγε να κάνει προβλέψεις για το 2024 σημείωσε ότι προσδοκά ότι το χαρτοφυλάκιό θα διαγράψει ανοδική πορεία. Στόχος της εισηγμένης είναι να διευρύνει το αποτύπωμά της στην πληροφορική με έμφαση στην κυβερνοασφάλεια, η οποία γνωρίζει μεγάλη άνθηση παγκοσμίως και αναμένεται να ξεπεράσει το 1 τρισ. δολάρια, έναν τομέα με πολύ ταχείς ρυθμούς ανάπτυξης εν μέσω του Ψηφιακού Μετασχηματισμού.

Κατόπιν της επιτυχούς εκδόσεως από την Εταιρεία, στις 15.12.2023, Κοινού Ομολογιακού Δανείου πενταετούς διάρκειας και ποσού 100 εκατ., μέσω Δημόσιας Προσφοράς η οποία καλύφθηκε κατά 1,89 φορές, με τελική απόδοση των ομολογιών και ετήσιο επιτόκιο 5,5%, ο καθαρός δανεισμός σε ενοποιημένο επίπεδο διαμορφώθηκε στο τέλος της χρήσης σε 73,3 εκατ. και ο δείκτης Καθαρός Δανεισμός / EBITDA διαμορφώθηκε στο 1,4x. Λαμβάνοντας υπόψιν απαιτήσεις πιστωτικών και χρεωστικών καρτών ύψους €16 εκατ. ο καθαρός δανεισμός διαμορφώνεται στα 57,3 εκατ. και ο αντίστοιχος δείκτης στο 1,1x.

Υπενθυμίζεται ότι υπό την εταιρεία συμμετοχών στεγάζονται στον βιομηχανικό τομέα η Astir και η Coleus, στην πληροφορική η Byte και η ADACOM, ενώ στο λιανεμπόριο ναυαρχίδα των επενδύσεων αποτελούν τα Attica Stores.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα