ISOMAT: Επενδυτικό πλάνο 28 εκατ. ευρώ και νέες αγορές στόχοι

Διαβάζεται σε 4'
ISOMAT: Επενδυτικό πλάνο 28 εκατ. ευρώ και νέες αγορές στόχοι

Σύμφωνα με τη διοίκηση, με πάνω από το 50% του κύκλου εργασιών του Ομίλου να προέρχεται από πωλήσεις στο εξωτερικό, η φιλοσοφία εξωστρέφειας ενισχύεται με τη σταδιακή διείσδυση της ISOMAT σε ολοένα και περισσότερες αγορές του εξωτερικού.

Με ενίσχυση των οικονομικών της μεγεθών, πετυχαίνοντας αύξηση στον κύκλο εργασιών του Ομίλου κατά 6,3% σε σχέση με το 2022., έκλεισε το 2023 η η ISOMAT, υποστηρίζοντας, όπως αναφέρει η διοίκηση, μία ολιστική στρατηγική καινοτομίας και εξωστρέφειας, με έμφαση στις νέες επενδύσεις, στην ανάπτυξη νέων προϊόντων υψηλής ποιότητας και στην ενίσχυση της βιωσιμότητας,

Πιο αναλυτικά, ο κύκλος εργασιών του Ομίλου ανήλθε στα 107,3 εκ. € έναντι των 101 εκ. € του προηγούμενου έτους, ενώ για την Ελλάδα ο κύκλος εργασιών ανήλθε στα 86,6 εκ. €, αυξημένος κατά 7% σε σχέση με το 2022.

Εξαγωγές

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει επίσης ο δείκτης εξωστρέφειας σε επίπεδο Ομίλου, που περιλαμβάνει τόσο την εξαγωγική δραστηριότητα όσο και την απόδοση των θυγατρικών εταιρειών της ISOMAT στο εξωτερικό, ο οποίος και παρουσίασε αύξηση πάνω από το 3% για το 2023. Η διατήρηση της ανοδικής αυτής πορείας αντικατοπτρίζει τη συνολική στρατηγική εξωστρέφειας και αναπτυξιακών επενδύσεων, στα οποία η ISOMAT δίνει εδώ και αρκετά χρόνια ιδιαίτερη βαρύτητα. Ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της ISOMAT, Θάνος Τζιρίτης, συμπληρώνει σχετικά πως, η ευελιξία και η προσαρμοστικότητα, ως αξίες που διέπουν διαχρονικά την κουλτούρα της ISOMAT, σε συνδυασμό με την άμεση ανταπόκρισή μας στις ανάγκες των σύγχρονων κατασκευών, συμβάλλουν στη διατήρηση μιας σταθερής ανοδικής πορείας, στην οποία αποσκοπούμε και για την τρέχουσα χρονιά, έχοντας ήδη προγραμματίσει μία σειρά επενδύσεων και στρατηγικών κινήσεων εξωστρέφειας.

Σύμφωνα με τη διοίκηση, με πάνω από το 50% του κύκλου εργασιών του Ομίλου να προέρχεται από πωλήσεις στο εξωτερικό, η φιλοσοφία εξωστρέφειας ενισχύεται με τη σταδιακή διείσδυση της ISOMAT σε ολοένα και περισσότερες αγορές του εξωτερικού, με περιοχές αυξημένου ενδιαφέροντος να είναι, μεταξύ άλλων, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ιβηρική Χερσόνησος, οι ΗΠΑ, η Μέση Ανατολή, η Ινδία και η Νοτιοανατολική Ασία. Στο πλαίσιο αυτό, η ISOMAT έχει ξεκινήσει δυναμικά το νέο έτος με τη συμμετοχή της για πρώτη φορά στην έκθεση World of Concrete στο Las Vegas, στοχεύοντας στην ενίσχυση της παρουσίας της στην αγορά της Αμερικής. Για τους επόμενους μήνες, η εταιρεία σχεδιάζει τη συμμετοχή της και σε άλλες δημοφιλείς διεθνείς εκθέσεις του κλάδου, με σκοπό να βρίσκεται πάντα στο επίκεντρο των εξελίξεων, απαντώντας με καινοτομία σε κάθε νέα πρόκληση και συμμετέχοντας σε περισσότερα σύγχρονα projects διεθνούς εμβέλειας.

Οι επενδύσεις

Αναφορικά με το επενδυτικό πλάνο του Ομίλου, σε εξέλιξη βρίσκεται νέο επενδυτικό πρόγραμμα για την Ελλάδα που υπολογίζεται στα 28 εκ. €, μέρος του οποίου έχει ήδη ξεκινήσει να υλοποιείται από το 2023. Το πρόγραμμα επικεντρώνεται στην έρευνα και ανάπτυξη νέων καινοτόμων προϊόντων, στη  συνεχή αναβάθμιση του μηχανολογικού, τεχνολογικού και κτιριακού εξοπλισμού, αλλά και στην περαιτέρω ανάπτυξη των συστημάτων εξοικονόμησης ενέργειας, στο πλαίσιο της συνολικής μετάβασης σε ένα βιώσιμο μέλλον.

Όπως αναφέρει η διοίκηση, ο Όμιλος ISOMAT συνεχίζει διαχρονικά να επενδύει στο εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό του, το οποίο αυξήθηκε σημαντικά και το 2023, ως το πολυτιμότερό του κεφάλαιο και παράγοντας καθοριστικός για τη συνεχή εξέλιξη και πρόοδο. Η ISOMAT απασχολεί σήμερα πάνω από 600 άτομα σε επίπεδο Ομίλου, 400 εκ των οποίων βρίσκονται στην Ελλάδα, με περισσότερους από 100 διπλωματούχους Μηχανικούς και Χημικούς, που ενισχύουν την αξιοπιστία και την τεχνογνωσία της εταιρείας.

Οι προκλήσεις λόγω γεωπολιτικής

Λαμβάνοντας πάντα υπόψιν τη διεθνή επικαιρότητα, τους πιθανούς «κινδύνους» λόγω των ενεργών πολεμικών μετώπων και των αντίστοιχων εμποδίων στον τομέα των θαλάσσιων μεταφορών, όπως επίσης και τις εγχώριες εξελίξεις στις ανατιμήσεις των προϊόντων, η ISOMAT, σύμφωνα με τη διοίκηση, συνεχίζει φέτος την πορεία της με συγκρατημένη αισιοδοξία και με ετοιμότητα να αντιμετωπίσει κάθε νέα πιθανή πρόκληση ως μία ευκαιρία για περαιτέρω εξέλιξη και καινοτομία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα