JTI: Αυξάνει το εμπορικό και παραγωγικό της αποτύπωμα στην Ελλάδα

Διαβάζεται σε 2'
JTI: Αυξάνει το εμπορικό και παραγωγικό της αποτύπωμα στην Ελλάδα
JTI

Λίγους μήνες μετά το λανσάρισμα του νέου καινοτόμου προϊόντος της, η JTI σχεδιάζει τη στρατηγική της σε δύο άξονες. Πώς στηρίζει παραγωγή και καλλιεργητές.

Στην πανελλαδική διάθεση του νέου καινοτόμου προϊόντος θέρμανσης Ploom προχωρά η JTI, μετά το πρώτο πιλοτικό λανσάρισμα του τον περασμένο Οκτώβριο κατ’ αρχάς στην Αττική, ενώ σε βάθος χρόνου σχεδιάζει και τη δημιουργία λιανικού δικτύου για την προώθησή του.

Υπενθυμίζεται πως η Ελλάδα ήταν μία από τις 10 πρώτες αγορές στις οποίες η JTI λάνσαρε το νέο καινοτόμο προϊόν θέρμανσης καπνού.

Πέρα από την εμπορική κίνηση η εταιρεία συνεχίζει να επενδύσει στην ελληνική αγορά, υποστηρίζοντας την παραγωγική της μονάδα στην Ξάνθη, την οποία απέκτησε μετά την εξαγορά της ΣΕΚΑΠ το 2018. Αθροιστικά, η εταιρεία έχει επενδύσει 40 εκατ.ευρώ από τότε έως σήμερα, ενώ μόνον το 2023 αύξησε κατά 35% τις θέσεις εργασίας.

Υπενθυμίζεται πως η ΣΕΚΑΠ εξάγει καπνικά προϊόντα σε 9 χώρες και συνολικά πε΄ριπου το 80% της παραγωγής της, ενώ κεντρικά η JTI αγοράζει σημαντικές ποσότητες πρώτης ύλης από ‘Ελληνες παραγωγούς. Ειδικότερα, το 2023 οι προμήθειες άγγιξαν τα 36 εκατ.ευρώ (50% αυξημένες σε σχέση με το 2020). Όπως επισημάνθηκε μάλιστα από στελέχη της εταιρείας στο πλαίσιο δημοσιογραφικής εκδήλωσης, πάνω από το 30% των αναγκών της JTI παγκοσμίως, εφοδιάζεται από ελληνικά καπνά. Το 2023 η JTI αύξησε κατά 2% την παραγωγή, που πλέον αγγίζει τα 5 δισ. τσιγάρα ετησίως. Το ποσοστό αυτό προστίθεται στην ήδη σημαντική αύξηση της παραγωγής κατά 112% που την περίοδο 2020-2022.

Σημειώνεται ότι η JTI κατέχει στην ελληνική αγορά την πρώτη θέση στην κατηγορία των συμβατικών καπνικών προϊόντων και τη δεύτερη θέση στη συνολική αγορά καπνικών σε Ελλάδα & Κύπρο, με βάση τα στοιχεία της Nielsen.

Τέλος, σημειώνεται πως το 2024 είναι ιδιαίτερη χρονιά για την παρουσία της εταιρείας στη χώρα μας στο πλαίσιο του «Έτους πολιτισμού & τουρισμού 2024», για τη συμπλήρωση 125 χρόνων διμερών σχέσεων Ελλάδας-Ιαπωνία. Στο πλαίσιο αυτό, σχεδιάζεται μεγάλο πλάνο δράσεων σε συνεργασία με την ιαπωνική πρεσβεία ενώ την άνοιξη αναμένεται να επισκεφθεί τη χώρα μας και ο Πρόεδρος του JT Group.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα