Juneyao: Ποια είναι η κινέζικη αεροπορική που θέλει να πετάξει στην Ελλάδα

Juneyao: Ποια είναι η κινέζικη αεροπορική που θέλει να πετάξει στην Ελλάδα

Συμφωνία για αεροπορική σύνδεση με την Αθήνα υπέγραψε πριν από λίγες ημέρες στην Σαγκάη η κινέζικη αεροπορική εταιρεία Juneyao. Πότε εκτιμάται ότι θα ξεκινήσουν οι πτήσεις

Η αγορά της Άπω Ανατολής είναι ένα από τα στοιχήματα κατ’ αρχάς του ελληνικού τουρισμού και σε δεύτερο επίπεδο του αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος. Στις δύο εταιρείες που ενώνουν την περιοχή με την Ελλάδα αναμένεται να προστεθεί – λογικά από το 2020 – και η Juneyao η οποία τις προηγούμενες ημέρες υπέγραψε σχετική συμφωνία σε εκδήλωση που πραγματοποίησε το Hellenic Trade Council, παρουσία της Υπουργού Τουρισμού, Έλενας Κουντουρά.

Η Juneyao είναι μία σχετικά νέα εταιρεία, δημιουργήθηκε το 2005, έχει έδρα την Σαγκάη και συγκαταλέγεται ανάμεσα στις 100 μεγαλύτερες ιδιωτικές εταιρείες της Κίνας. Με τα 73 αεροσκάφη που διαθέτει πραγματοποιεί συνδέσεις σε πάνω από 50 πόλεις της Κίνας ενώ τα τελευταία χρόνια έχει ξεκινήσει και διεθνείς πτήσεις σε γειτονικές χώρες όπως Κορέα και Ιαπωνία. Από τον Μάιο του 2017 είναι μέλος, ως Connecting Partner, της συμμαχίας της Star Alliance (σ.σ. στην οποία συμμετέχει και η Aegean).

Η εταιρεία αναμένει το επόμενο διάστημα να προσθέσει στον στόλο της, στα 3 ήδη υπάρχοντα, 5 νέα Boeing 787-9 Dreamliner που θα της επιτρέπουν να πραγματοποιεί ακόμη πιο μακρινές πτήσεις. Αξίζει να αναφερθεί ότι τον ίδιο τύπο αεροσκαφών χρησιμοποιεί και η Scoot για την σύνδεση της Αθήνας με την Σιγκαπούρη. Σύμφωνα με πληροφορίες του News247, οι πρώτοι ευρωπαϊκοί προορισμοί που εξετάζει να επεκταθεί η Juneyao είναι αυτοί της Αθήνας και του Ελσίνκι τους οποίους θα συνδέει με την Σαγκάη. 

Εάν πραγματοποιηθεί τελικά η συμφωνία η Juneyao, όπως προαναφέρθηκε, θα είναι η τρίτη αεροπορική που θα πετάει από την ευρύτερη περιοχή από και προς την Αθήνα καθώς είχε προηγηθεί η Scoot το 2017 (Σιγκαπούρη) και τον Σεπτέμβριο της ίδιας χρονιάς η Air China. Σύμφωνα με πληροφορίες του News247 η τελευταία εξετάζει μετά την μεγάλη ζήτηση να αυξήσει την συχνότητα των δρομολογίων Αθήνα – Πεκίνο, τουλάχιστον κατά την θερινή περίοδο.

H ανακοίνωση του Υπουργείου Τουρισμού

Μετά από το αποκλειστικό ρεπορτάζ του News247 το Υπουργείο Τουρισμού προχώρησε σε σχετική ανακοίνωση. Σύμφωνα με αυτή η υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά, στο πλαίσιο του στρατηγικού ανοίγματος της κινεζικής αγοράς και με στόχο την άμεση ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος από την Κίνα προς την Ελλάδα, συναντήθηκε στη Σαγκάη με τον κ. Hong Liang Zhao, πρόεδρο της Juneyao Air, της μεγαλύτερης ιδιωτικής αεροπορικής εταιρείας της Κίνας.

Η κα Κουντουρά διαπραγματεύτηκε τη δρομολόγηση της νέας απευθείας αεροπορικής σύνδεσης Σαγκάη- Αθήνα. Αναφέρθηκε στο πετυχημένο παράδειγμα της πτήσης Πεκίνο- Αθήνα, που ξεκίνησε το 2017 και έχει λειτουργήσει ως καταλύτης στην άνοδο της τουριστικής κίνησης από την Κίνα κατά 70%, καθώς και στις νέες παροχές του ΔΑΑ «Ελ.Βενιζέλος», για την διευκόλυνση των Κινέζων ταξιδιωτών.

Η διοίκηση της Juneyao Air δεσμεύτηκε να συνεργαστεί στενά με το Υπουργείο Τουρισμού και τον ΕΟΤ για την επιτάχυνση των διαδικασιών που θα οδηγήσουν στη δρομολόγηση της νέα αεροπορικής σύνδεσης εντός του 2019.

Το εγχείρημα της αεροπορικής σύνδεσης έχει δεσμευτεί να στηρίξει επίσης σύσσωμη η πολιτική ηγεσία της Σαγκάης, καθώς και το σύνολο των κινεζικών ταξιδιωτικών και εμπορικών ομίλων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή της Ανατολικής Κίνας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι του Ελληνικού Συμβουλίου Εμπορίου, του μόνιμου Ελληνικού Περιπτέρου στη Ζώνη Ελεύθερου Εμπορίου της Σαγκάης, ο Πρόεδρος του ΔΣ της Τράπεζας Αττικής, κ. Παναγιώτης Ρουμελιώτης, και η Αντιπρόεδρος του ΔΣ του ΕΟΤ, κα. Αγγελική Χονδροματίδου.

Επίσης, υπογράφτηκε παρουσία της Υπουργού μνημόνιο συνεργασίας του Ελληνικού Συμβουλίου Εμπορίου και της Juneyao Air για την υποστήριξη των εμπορευματικών μεταφορών ελληνικών εξαγωγικών επιχειρήσεων προς την αγορά της Σαγκάης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα