Καταγγελία ΣΕΤΗΠ για ανύπαρκτα μέτρα και κρούσμα κορονοϊού στη Novibet

Καταγγελία ΣΕΤΗΠ για ανύπαρκτα μέτρα και κρούσμα κορονοϊού στη Novibet
Σοβαρή καταγγελία της ΣΕΤΗΠ

Απροστάτευτους έχει αφήσει τους εργαζόμενούς της η Novibet σύμφωνα με καταγγελία του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών-Πληροφορικής του Νομού Αττικής. Το σωματείο προαναγγέλλει παρέμβαση στους αρμόδιους φορείς.

Σε μια πολύ σοβαρή καταγγελία, για τον τρόπο λειτουργίας της επιχείρησης Novibet την εποχή του κορονοϊού, προχώρησε το ΣΕΤΗΠ (Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών-Πληροφορικής του Νομού Αττικής).

Όπως αναφέρει το σωματείο στην ανακοίνωσή του, η επιχείρηση δεν έλαβε κανένα μέτρο για την προστασία των εργαζομένων, δεν υπήρξε ενημέρωση, ούτε αναδιαμόρφωση του χώρου με αποτέλεσμα να εντοπιστεί τελικά κρούσμα κορονοϊού.

Σύμφωνα με το ΣΕΤΗΠ ακόμα και όταν υπήρξε κρούσμα, οι εργαζόμενοι συνέχισαν να εργάζονται και δεν υπήρξε καμία επίσημη ενημέρωση.

Το σωματείο ζητά άμεση ενημέρωση, επαναληπτικά τεστ και απολύμανση και προαναγγέλλει παρέμβαση στην εργοδοσία αλλά και στους αρμόδιου φορείς (ΕΟΔΥ και επιθεώρηση εργασίας)

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΣΕΤΗΠ

“Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Το συνδικάτο μας καταγγέλει την εργοδοσία της επιχείρησης Novibet που για να διασφαλίσει την κεροδοφορία της εξέθεσε σε κίνδυνο την ζωή των συναδέλφων. Όλο το προηγούμενο διάστημα και παρά τις απαιτήσεις των ίδιων των εργαζομένων αλλά και του συνδικάτου, η εργοδοσία δεν πήρε κανένα απολύτως μέτρο για την διασφάλιση της υγείας των εργαζομένων.

Όλοι οι συνάδελφοι (περί των 200) κλήθηκαν να επιστρέψουν στην δουλειά την Δευτέρα 07/09 ενώ δεν είχε γίνει καμία αλλαγή στον εργασιακό χώρο ώστε να διασφαλίζονται οι αποστάσεις κτλ με αποτέλεσμα να εργάζονται σε πολύ κοντινή επαφή μεταξύ τους και να δημιουργείται συμφόρηση στα γραφεία. Επιπλέον δεν έγινε καμία ενημέρωση από εξειδικευμένο προσωπικό ενώ και άλλοι χώροι, όπως αυτός της σίτισης είναι ακατάλληλος για τον όγκο των εργαζομένων που βρίσκονται μέσα στην επιχείρηση.

Με όλα αυτά ως δεδομένα χθές, εμφανίστηκε το πρώτο κρούσμα στην επιχείρηση ενώ ακόμα και σήμερα εργαζόμενοι βρίσκονται στον χώρο και εργάζονται!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ενώ δεν έχει υπάρξει καμία επίσημη ενημέρωση από την επιχείρηση. Οι εργαζόμενοι πάνε και έρχονται αποστάτευτοι.

ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ

Για ακόμα μια φορά αποδείκνύεται ότι τα κέρδη τους είναι πιο σημαντικά για  τους εργοδότες από ότι η διασφάλιση της υγείας των εργαζομένων και των οικογενειών τους.

Απαιτούμε τώρα:

Να ενημερωθούν άμεσα ΟΛΟΙ οι συνάδελφοι για το θετικό κρούσμα.

Να γίνουν επαναληπτικά τεστ δωρεάν από την εργοδοσία σε όλους τους εργαζόμενους.

Να γίνει άμεση απολύμανση ολόκληρου του κτηρίου και όχι μόνο ο όροφος όπου βρέθηκε το κρούσμα.

Το συνδικάτο μας θα προχωρήσει σε άμεση παρέμβση στην εργοδοσία αλλά και στους αρμόδιου φορείς (ΕΟΔΥ και επιθεώρηση εργασίας)

ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ

Καλούμε τους εργαζόμενους της Novibet να μην ανεχθούν άλλο αυτές τις τόσο επικίνδυνες συνθήκες εργασίας για την υγεία μας. Μόνο μέσα από τη συλλογική δράση και την οργάνωση στα σωματεία και στα συνδικάτα μπορούμε να έχουμε κατακτήσεις”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα