Κατάσχεση στο οικόπεδο της Neoset στην Εύβοια

Κατάσχεση στο οικόπεδο της Neoset στην Εύβοια

Σε πλειστηριασμό βγαίνει οικόπεδο της Neoset στο Βασιλικό Ευβοίας. Πόσα χρήματα χρωστάει η εταιρεία

To δράμα της Neoset συνεχίζεται, καθώς μετά την απόρριψη αιτήματος για τη λήψη προσωρινών μέτρων, βγαίνει σε πλειστηριασμό το οικόπεδο της εταιρείας στο Βασιλικό Ευβοίας.

Όπως αναφέρει το Capital.gr, πριν μια εβδομάδα, δικαστικοί επιμελητές, προχώρησαν στην κατάσχεση του οικοπέδου της εταιρείας, έκτασης 120 στρεμμάτων, όπου βρίσκονται τα εργοστάσια μελαμίνης και ξύλου.

Η αξία του εκτιμάται περί τα 30 εκ. ευρώ ενώ η τιμή πρώτης προσφοράς θα είναι στα 20 εκατ. ευρώ, σε πλειστηριασμό που θα γίνει στις 5 Ιουνίου.

Τα χρήματα που αναμένονται από τον πλειστηριασμό προορίζονται για τους πιστωτές της εταιρείας αλλά και τους περισσότερους από 300 εργαζόμενους στη Neoset οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι εδώ και οκτώ μήνες.

Οι οφειλές στο προσωπικό υπολογίζονται άνω των 872 χιλ. ευρώ ενώ εκείνες της επιπλοποιίας - μέχρι τις 31/10/2012 - ανέρχονταν στα 58,5 εκατ. ευρώ.

Η Neoset χρωστά 11,5 εκατ. ευρώ (βραχυπρόθεσμος δανεισμός) σε τρεις μεγάλες τράπεζες, άνω των 42 εκατ. ευρώ σε πλήθος τραπεζών (μακροπρόθεσμα δάνεια) και περισσότερα από 5 εκ. ευρώ σε προμηθευτές και πιστωτές - μεταξύ άλλων, σε τηλεοπτικούς σταθμούς, εταιρείες μεταφορών, ενοικίασης αυτοκινήτων και τηλεπικοινωνιών.

Τέλος, η εταιρεία χρωστά στο δημόσιο 658,1 χιλιάδες ευρώ καθώς και πάνω από 2 εκατομμύρια ευρώ σε ασφαλιστικούς οργανισμούς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Αίτηση πτώχευσης από τη NEOSET

SHARE:

24Media Network