Κορυφαίοι κατασκευαστές αεροσκαφών της Ευρώπης, στην Αθήνα

Κορυφαίοι κατασκευαστές αεροσκαφών της Ευρώπης, στην Αθήνα

Μια σπουδαία διοργάνωση φιλοξενεί από χθες η ελληνική πρωτεύουσα καθώς πραγματοποιείται η φετινή Γενική Συνέλευση της ERA (European Regions Airline Association), της Ένωσης Ευρωπαϊκών Περιφερειακών Αερογραμμών

Περισσότεροι από 400 Eυρωπαίοι ηγέτες της πολιτικής αεροπορίας και σημαντικοί παράγοντες της βιομηχανίας από εταιρείες μέλη του ERA, παρακολουθούν τη διοργάνωσε από χθες, η οποία θα ολοκληρωθεί σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών αύριο 19 Οκτωβρίου.

Χαρακτηριστικά, όλη η αφρόκρεμα της περιφερειακής αεροπορικής βιομηχανίας της Ευρώπης, οι κατασκευαστές μεσαίων (Embraer, Bombardier, ATR, Dornier, Fokker κ.α.) και μικρών αεροσκαφών (Τζετ), βρίσκονται στην Αθήνα μαζί με πολλές άλλες εταιρείες που προμηθεύουν με συστήματα και εξοπλισμό της εταιρείες αυτές. Η φετινή Γενική Συνέλευση ERA εξετάζει πως η σωστή νοοτροπία, η εταιρική κουλτούρα και η καινοτομία αποτελούν βασικούς παράγοντες μακροπρόθεσμης επιχειρηματικής επιτυχίας.

Η εκδήλωση ξεκίνησε την Τρίτη 17 Οκτωβρίου με εκπροσώπους που απόλαυσαν βόλτα της Αθήνας και συμμετείχαν σε τουρνουά γκολφ στο Γκολφ της Γλυφάδας. Η ομάδα επιχειρήσεων της ERA, πραγματοποίησε επίσης την πρώτη της σύνοδο κατά τη διάρκεια των δύο ημερών. Αυτή η ομάδα έχει ως κύριο στόχο τη βελτίωση της λειτουργικής και οικονομικής απόδοσης των πτητικών και επίγειων επιχειρήσεων.

Κορυφαίοι κατασκευαστές αεροσκαφών της Ευρώπης, στην Αθήνα

Η χθεσινή μέρα είχε ενδιαφέρουσα ατζέντα με παρουσιάσεις για το διαστημικό πρόγραμμα ADS-B / Datalink από την ENAV, απαιτήσεις αεροηλεκτρονικών για τα πολιτικά αεροσκάφη από την L3 Aviation Products καθώς και την επιτήρηση, πλοήγηση και επικοινωνία από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Ασφάλειας της Αεροπορίας (EASA).

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο EASA επεξεργάζεται μια πρόταση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετικά με μια αναθεώρηση του επερχόμενου κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 1028/2014 του SPI. Ο EASA παρείχε επίσης μια ενημέρωση σχετικά με τις εργασίες του οργανισμού σχετικά με τις επικοινωνίες Pilot Controller Datalink και άλλες δραστηριότητες που σχετίζονται με το CNS.

Εξάλλου, το βράδυ, οι εκπρόσωποι συγκεντρώθηκαν στον εκτεταμένο εκθεσιακό χώρο, όπου οι εταιρείες παρουσιάζουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους κατά τη διάρκεια των τριών ημερών.

Με ειδικούς ομιλητές και εξαιρετικές ευκαιρίες δικτύωσης, οι επόμενες δύο ημέρες της διάσκεψης θα προκαλέσουν συζήτηση για το πως η βιομηχανία μπορεί να συνεχίσει να οδηγεί στην κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη στην Ευρώπη.

Κορυφαίοι κατασκευαστές αεροσκαφών της Ευρώπης, στην Αθήνα

Ο Paula Bangle, γενικός διευθυντής Επιχειρηματικής Ανάπτυξης, Μέλους και Επικοινωνίες του ERA, σχολίασε: «Η σύνδεση είναι εξαιρετικά σημαντική για την οικονομική ευημερία και την κοινωνική ανάπτυξη της Ευρώπης και η ευρωπαϊκή βιομηχανία αεροπλοΐας διαδραματίζει ζωτικό ρόλο σε αυτό. Με τόσα πολλά μέλη από όλο τον κόσμο που παρευρίσκονται, η εκδήλωση αποτελεί μια ιδανική ευκαιρία για να παρουσιάσουμε τη συμβολή της βιομηχανίας στον κόσμο.»

Η σημερινή, δεύτερη μέρα της Γενικής Συνέλευσης, είναι εμπνευσμένη από τη δυναμική της βιομηχανίας στις δεκαετίες του 19ου αιώνα.

Οι καλεσμένοι θα πάρουν απαντήσεις στα θέματα που τους αφορούν, όπως:

Με την ταχεία προσέγγιση της τρίτης δεκαετίας του 21ου αιώνα, ποια είναι η συνέχεια της εμπορικής αεροπορίας;

Είμαστε ακόμα οι αρχιτέκτονες του μέλλοντος της βιομηχανίας μας και μπορούμε να συνεχίσουμε να προχωρούμε τις επιχειρήσεις μας όταν πολλά στοιχεία της σύγχρονης ζωής είναι πέρα από τον έλεγχό μας;

Σε αυτή τη συνάντηση θα ακουστούν σκέψεις που προκαλούν σχόλια και παρατηρήσεις από μερικούς από τους κύριους παίκτες της βιομηχανίας μας, όπως:

- Joanna Kolatsis, Partner, Hill Dickinson (πρόεδρος Συνόδου)

- Jοhanna á Bergi, διευθύνουσα σύμβουλος της Atlantic Airways

- Maria Della Posta, Pratt & Whitney Καναδά

- Νίκη Καραγούργου Καραγεώργου, αντιπρόεδρος της ελληνικής Sky Express

- Christine Ourmières-Widener, διευθύνων σύμβουλος της Flybe

SHARE:

24Media Network