Κωτσόβολος: Αύξηση πωλήσεων 11,5% στην χρήση 2016/17

Κωτσόβολος: Αύξηση πωλήσεων 11,5% στην χρήση 2016/17
Yanis lefakis

Βελτίωση όλων των βασικών οικονομικών δεικτών παρουσίασε η Κωτσόβολος στην τελευταία χρήση. Ανακοίνωσε συνεργασία με την Green

Η συνεχής ανανέωση του δικτύου της εταιρείας και η αναβάθμιση των υποδομών της αποτέλεσε σημαντικό παράγοντα για την επιτυχημένη πορεία του οικονομικού έτους 2016/2017 (σ.σ. η εταιρεία ακολουθεί το βρετανικό οικονομικό ημερολόγιο, λόγω της μητρικής Dixons, και ξεκινάει τις ετήσιες χρήσεις κάθε 1η Μαϊου).

Όπως ανέφερε το μεσημέρι της Τετάρτης  σε δημοσιογραφική εκδήλωση ο Ανδρέας Αθανασόπουλος, Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Κωτσόβολος υπολογίζεται τα κέρδη προ φόρων (EBIT) να ανέλθουν στα 9.5 εκ. ευρώ και τα κέρδη προ αποσβέσεων και φόρων (EBITDA) να ανέλθουν στα 14.5 εκ ευρώ, καταγράφοντας ρεκόρ κερδοφορίας από το 2010 μέχρι σήμερα. Η αύξηση του κύκλου των εργασιών ανήλθε στο 11,5%, φτάνοντας στα 408 εκ. ευρώ, καθώς και τα ταμειακά διαθέσιμα υπολογίζεται να αγγίξουν τα 40 εκ. ευρώ. Οι επενδύσεις για το οικονομικό έτος 2016/17 ανήλθαν στα 8.5 εκ. ευρώ.

Ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Κωτσόβολος, Ανδρέας Αθανασόπουλος

Παράλληλα, η Κωτσόβολος εφαρμόζει το επενδυτικό της πλάνο, αναβαθμίζοντας το δίκτυο των καταστημάτων της, έχοντας εγκαινιάσει τον τελευταίο χρόνο 4 νέα καταστήματα σε νέα σημεία ανά την Ελλάδα, ενώ έχει πραγματοποιήσει 8 ανακαινίσεις και 6 μετεγκαταστάσεις καταστημάτων σε καλύτερες κτιριακές υποδομές και κομβικότερα σημεία. Παράλληλα, βρίσκεται σε εξέλιξη ο ψηφιακός μετασχηματισμός στα συστήματά της, μια επένδυση που θα ξεπεράσει τα 10 εκ. ευρώ.

Παράλληλα η Κωτσόβολος προέβη πρόσφατα σε μια κομβική συνεργασία με την εταιρεία παροχής ηλεκτρικής ενέργειας GREEN που δραστηριοποιείται στην εμπορία και προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα αλλά και την ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλοι οι πελάτες της GREEN θα μπορούν να εξοφλούν τον λογαριασμό τους σε οποιοδήποτε κατάστημα Κωτσόβολος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα