Lidl Hellas: Σήμα νέας μείωσης τιμών

Lidl Hellas: Σήμα νέας  μείωσης τιμών

Σε μείωση τιμών σε 200 κωδικούς προϊόντων έως και κατά 35% έχει προχωρήσει η αλυσίδα στην Ελλάδα. Οι εκτιμήσεις για αποπληθωρισμό και οι πρωτοβουλίες για στήριξη παραγωγών και καταναλωτών στη Θεσσαλία.

Μειωμένες τιμές έως και 35% σε τουλάχιστον 200 κωδικούς προσφέρει η αλυσίδα Lidl στην Ελλάδα σύμφωνα με τον επικεφαλής Martin Brandenburger, όπως αναφέρθηκε στο περιθώριο εκδήλωσης που αφορούσε τη συνεργασία της με την Unicef στο πρόγραμμα “Μαζί ενάντια στη βία κατά των παιδιών”.

Ο ίδιος σημείωσε πως διακρίνει τάση αποπληθωρισμού ιδίως στην αγορά τροφίμων, γεγονός που θα επιτρέψει βαθμηδόν στη διοίκηση της αλυσίδας να προσφέρει και νέες μειώσεις τιμών τους επόμενους μήνες.

Παρόλα αυτά ο ίδιος αναγνώρισε ότι το μέσο καλάθι αγορών έχει μειωθεί σε όγκο, ενώ έχει αλλάξει η δυναμική μεταξύ επώνυμων και private label προϊόντων, με τα δεύτερα να κερδίζουν έδαφος. Σημειώνεται ότι τα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας αντιστοιχούν στο 70% της συνολικής προϊοντικής γκάμας και αναλογούν στο 80% του τζίρου της Lidl Ελλάς. Σύμφωνα και με τα τελευταία στοιχεία μετρήσεων το μερίδιο των PL στο σύνολο του τζίρου των super markets, διαμορφώθηκε στο 26,3% στο τέλος του α’ εξαμήνου του 2023, ποσοστό που ξεπερνά ακόμη και εκείνο του 2014.

Ειδικότερα, συνεχίστηκε, με ακόμα μεγαλύτερη ένταση, η υπεραπόδοση της κατηγορίας των προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας, τα οποία αφού έκλεισαν το 2022 με ρυθμό ανάπτυξης 17,7% (και μερίδιο αγοράς 25,8%), ολοκλήρωσαν το α’ εξάμηνο του 2023 με ανάπτυξη 13,4% (έναντι 8,3% των branded) και συνολικό μερίδιο αγοράς 26,3%.

Σε ο,τι αφορά τις συνέπειες της καταστροφικής πλημμύρας που έπληξε την Θεσσαλία, ο ίδιος υπογράμμισε ότι «δεν τίθεται θέμα επάρκεια αποθεμάτων» ενώ σε ό,τι αφορά στις συνεργασίες της Lidl με τοπικούς παραγωγούς δήλωσε ότι θα συνεχίσουν και θα γίνει προσπάθεια περαιτέρω υποστήριξής τους.

Σημειώνεται ότι η Lidl στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας δραστηριοποιεί με 16 καταστήματα, εκ των οποίων τα εφτά και η αποθήκη στο Μεγαλοχώρι στα Τρίκαλα υπέστησαν ζημιές από την καταστροφική πλημμύρα ενώ αντιμετώπισαν δυσκολίες στην τροφοδοσία εξαιτίας των προβλημάτων στα οδικά δίκτυα. Ωστόσο, ήδη από την περασμένη εβδομάδα το δίκτυο και οι αποθήκες είναι σε πλήρως σε λειτουργία.

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο της υποστήριξης των κατοίκων της Θεσσαλίας η Lidl έχει προχωρήσει σε έκπτωση 20% σε προϊόντα καθημερινών αναγκών στα καταστήματά της στην ευρύτερη περιοχή, πρωτοβουλία που διήρκησε έως το περασμένο Σάββατο, ενώ επίσης διέθεσε άμεσα σε πλημμυροπαθείς γεύματα και είδη πρώτης ανάγκης όπως νερό , συνολικής αξίας άνω των 70 χιλ ευρώ.

Θυμίζουμε ότι η Lidl Ελλάδας στηρίζει σταθερά τους Έλληνες προμηθευτές, τόσο στο δίκτυό της στην ελληνική αγορά, όσο και στο εξωτερικό, μέσω του Ομίλου, ενώ 60% του τζίρου της προέρχεται από 400 Έλληνες προμηθευτές.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα