Μπήκαν μπουλντόζες στην Κασσιόπη – Την άλλη εβδομάδα και στο Ελληνικό

Μπήκαν μπουλντόζες στην Κασσιόπη – Την άλλη εβδομάδα και στο Ελληνικό
Φωτορεαλιστική απεικόνιση του σχεδίου για την επένδυση στην Κασσιόπη

Δύο μεγάλα ιδιωτικά έργα που είχαν "παγώσει" για χρόνια αυτά της Κασσιόπης στην Κέρκυρα και του Ελληνικού φαίνεται να παίρνουν μπροστά.

Θερμό αναμένεται να είναι το καλοκαίρι στον τομέα των μεγάλων ιδιωτικών επενδύσεων στο real estate καθώς οι “μπουλντόζες”, που έχουν όλοι περίμεναν βγαίνουν στα εργοτάξια και πιάνουν δουλειά. Η αρχή έγινε ήδη στο Kassiopi Project στην Κασσιόπη της Κέρκυρας και μέχρι το τέλος του μήνα αναμένεται να τις δούμε και στο Ελληνικό

Συγκεκριμένα όπως ανακοίνωσε η NCH Capital, η εταιρεία που διαχειρίζεται το Kassiopi Project ειδικά συνεργία ξεκίνησαν τις διαδικασίες κατεδάφισης των παλιών εγκαταστάσεων. O Ανδρέας Σάντης, Managing Director και Head of Greece, W.Balkans and Cyprus της NCH δήλωσε ότι «Η σημερινή ημέρα είναι ιδιαίτερα σημαντική, αφού οι εργασίες αυτές ουσιαστικά σηματοδοτούν την έναρξη της φάσης της υλοποίησης του επενδυτικού πλάνου της εταιρείας για το έργο της Κασσιόπης. Σκοπός μας είναι η δημιουργία ενός πρότυπου τουριστικού χωριού για το οποίο όλοι οι Κερκυραίοι και όλοι οι Έλληνες θα είναι περήφανοι. Η επένδυση είναι της τάξης των 120 εκατ. ευρώ, και κατά τη διάρκεια της κατασκευής και λειτουργίας θα πληρωθούν εκατοντάδες θέσεις εργασίας, ενώ όπως είναι γνωστό η βασική φιλοσοφία του έργου βασίζεται στην ανάδειξη του φυσικού πλούτου του περιβάλλοντος χώρου».

Ήρθε η ώρα του Ελληνικού

Σύμφωνα με όσα ανέφερε η διοίκηση της Lamda Development χθες στο 9ο επενδυτικό φόρουμ της Νέας Υόρκης έχουν ξεκινήσει ήδη προκαταρκτικές εργασίες και οι κατεδαφίσεις θα ξεκινήσουν τις αμέσως επόμενες δύο εβδομάδες. Πρόκειται για το πρώτο, και το πλέον συμβολικό από τα πέντε βήματα που θα πρέπει να πραγματοποιηθούν μέχρι το τέλος του 2020.

Μέσα στον Ιούλιο και συγκεκριμένα στις αρχές θα συζητηθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας οι προσφυγές κατά της Κοινής Υπουργικής Απόφασης αλλά και της προσφυγής της Hard Rock για το καζίνο. Στο τέλος του ίδιου μήνα αναμένεται να εκδοθεί η απόφαση για την προσφυγή της Hard Rock ενώ στα τέλη Σεπτεμβρίου η απόφαση επί των προσφυγών για την ΚΥΑ. Τέλος τον Οκτώβριο αναμένεται να πραγματοποιηθεί η μεταβίβαση των δικαιωμάτων επί της έκτασης που θα σημάνει και την έναρξη της επόμενης φάσης των έργων. 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα