Νέο υπερμάρκετ Σκλαβενίτη στον κόμβο Renault

Νέο υπερμάρκετ Σκλαβενίτη στον κόμβο Renault

Ολοκληρώθηκε η επένδυση του λιανεμπορικού ομίλου στο παλαιό ακίνητο της οικογένειας Μανιατόπουλου στη Νέα Φιλαδέλφεια. Πως προχωρούν οι επενδύσεις σε δίκτυο, υποδομές και ενεργειακή αναβάθμιση καταστημάτων.

Το πρώτο ιδιόκτητο κατάστημα στην Αττική, μετά την ολοκλήρωση της συγχώνευσης με τη Μαρινόπουλος, εγκαινίασε χθες η Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτης στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Πρόκειται για κατάστημα 4.700 τ.μ., ένα ολοκληρωμένο hypermarket, το οποίο δημιούργησε η εταιρεία σε ακίνητο που απέκτησε μέσω πλειστηριασμού (έναντι 4 εκατ.ευρώ περίπου) στον επονομαζόμενο κόμβο Renault.

Σημειώνεται ότι τον περασμένο Ιανουάριου το ΥΠΕΝ ενέκρινε την αρχιτεκτονική μελέτη για «αλλαγή χρήσης υφιστάμενου κτιρίου έκθεσης αυτοκινήτων με αποθήκες και χώρους στάθμευσης, σε κτίριο υπεραγοράς με παιδότοπο και εστιατόριο». Η απόφαση αφορούσε στην αλλαγή χρήσης με νέες διαρρυθμίσεις σε υφιστάμενο κτίριο επί των οδών Σκρα, Θεσσαλονίκης, Λαχανά, στη Νέα Φιλαδέλφεια (πρώην Renault). Η επιφάνεια του οικοπέδου είναι 7.358,74 m2.

Μετά τις εργασίες κατασκευής, επένδυση που υπολογίζεται πέριξ των 15 εκατ.ευρώ, το νέο hypermarket της Σκλαβενίτης διαθέτει 2 υπόγεια parking και 1 πάρκινγκ στο δώμα, με συνολικά περισσότερες από 200 θέσεις στάθμευσης.

Το εν λόγω Κατάστημα είναι υψηλής ενεργειακής απόδοσης, καθώς περιλαμβάνει φωτοβολταϊκό πάρκο με πάνω από 500 πάνελ στο στέγαστρο του κτιρίου με σύστημα net metering, φορτιστές για ηλεκτρικά αυτοκίνητα, συστήματα ενεργειακής διαχείρισης του κτιρίου

Υπενθυμίζεται πως μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2022 η Σκλαβενίτης προχώρησε σε συμφωνία με την ΣΕΠ Παπαδόπουλος στα Ιωάννινα για την απορρόφηση 9 καταστημάτων και στη δημιουργία νέου e-hub στην περιοχή της Κηφισιάς για τη βέλτιστη εξυπηρέτηση των ηλεκτρονικών παραγγελιών στη Βορειοανατολική Αττική.

Μέχρι το τέλος του 2022 και για το 2023, στον στρατηγικό σχεδιασμό της ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ περιλαμβάνεται – πέρα από τα εγκαίνια του νέου καταστήματος στη Νέα Φιλαδέλφεια – η δημιουργία δύο ακόμη σημείων σε Γλυφάδα και Μυτιλήνη.

Επίσης στο πλαίσιο των επενδύσεων του ομίλου περιλαμβάνονται έργα ψηφιακού μετασχηματισμού και εξοικονόμησης ενέργειας μέσω νέου εξοπλισμού στα καταστήματά της, η περαιτέρω ενίσχυση των υποδομών, μέσω νέου Κέντρου Μαναβικής και Παρασκευαστηρίου Ετοίμων Φαγητών στην περιοχή της Αττικής και η επέκταση του ηλεκτρονικού καταστήματος, το οποίο είναι διαθέσιμο και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας.

Σήμερα, ο όμιλος ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ απασχολεί περισσότερους από 33.000 Εργαζόμενους και το δίκτυο του Ομίλου απαρτίζεται από τις Εταιρείες Ε.Υ.Σ. (441 Καταστήματα και 4 κέντρα διανομής παραγγελιών eMarket), ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ Κύπρου (18 Καταστήματα), ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ (40 Καταστήματα) και The MART (13 Καταστήματα).

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα