Νέος εμπορικός πόλος στην Πειραιώς

Νέος εμπορικός πόλος στην Πειραιώς
istock

Το νέο retail park επί της οδού Πειραιώς εγκαινίασε η Trade Estate, θυγατρική του ομίλου Φουρλή, παρουσιάζοντας ταυτόχρονα και μια διακριτή επωνυμία που θα προσδιορίζει τις ανάλογες αναπτύξεις που ήδη κατέχει αλλά και εκείνες που προγραμματίζει να εντάξει στο χαρτοφυλάκιο της

Έτσι, τα 7 συνολικά εμπορικά πάρκα του ομίλου θα φέρουν την κοινή επωνυμία Top Parks, στο πλαίσιο δημιουργία μιας ενιαίας ταυτότητας. Το νέο εμπορικό πάρκο που αποτέλεσε επένδυση 23,5 εκατ. ευρώ από την ΑΕΕΑΠ είναι πλήρως μισθωμένο και διαθέτει καταστήματα οικιακών ειδών, ένδυσης και υπόδησης, παιχνιδιών, σούπερ μάρκετ και γρήγορου φαγητού μέσω των brands ΑΒ Βασιλόπουλος, Adidas, LC Waikiki, Lilly Drogerie, Marks & Spencer, McDonalds, Μουστάκας, Occhio Papavasiliou, Orchestra, Parex και Pepco. Επιπλέον σε συνεργασία με τη ΔΕΗ, διαθέτει εγκατεστημένα φωτοβολταϊκά συστήματα στις στέγες καθώς και τον πρώτο στην Ελλάδα υπερταχυφορτιστή ισχύος 300kW της ΔΕΗ Blue για φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων σε λιγότερο από 20’. Υπενθυμίζεται ότι η Trade Estate προγραμματίζει ανάλογες αναπτύξεις σε Σπάτα, Πάτρα και Ηράκλειο Κρήτης με ορίζοντα λειτουργίας τους μέσα στο 2024. Παράλληλα, θα αναπτύξει το retail park στο Ελληνικό, επένδυση που υπολογίζεται σε 70 εκατ.ευρώ περίπου, ενώ οι βλέψεις της για τις αγορές Κύπρου και Βουλγαρίας αφορούν σε εξαγορά ολοκληρωμένων ακινήτων.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στην παρουσίαση ο διευθύνων σύμβουλος της Trade Estates ΑΕΕΑΠ, Δημήτρης Παπούλης, το χαρτοφυλάκιο της εταιρείας αποτελείται σήμερα από εννέα ακίνητα, (επτά εμπορικά κέντρα και δύο logistics centers). Η συνολική μισθωτική επιφάνεια της Trade Estates ανέρχεται σε 225.770 τ.μ., ενώ τα έσοδα από τα μισθώματα φτάνουν τα 20 εκατ. ευρώ ετησίως. Το αναπτυξιακό πλάνο έχει εξασφαλίσει διπλασιασμό της επιφάνειας και της μισθωτικής αξίας της εταιρείας. Το σχέδιο της ΑΕΕΑΠ προβλέπει ότι το 2026 θα διαθέτει 470.000 μεικτή εκμισθωμένη επιφάνεια ή 18 ακίνητα αξίας 476 εκατ. ευρώ, από τα οποία θα λαμβάνονται 36 εκατ. μισθωτικά έσοδα. Ο στόχος του 2026 θα επιτευχθεί με επενδύσεις 150 εκατομμυρίων, ενώ επόμενο βήμα είναι το χαρτοφυλάκιο αξίας 700 εκατομμυρίων, που θα διαθέτει η ΑΕΕΑΠ το 2028.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα