Νέος προορισμός της Aegean το Κάσελ της Γερμανίας

Νέος προορισμός της Aegean το Κάσελ της Γερμανίας

Με την ευκαιρία της υποστήριξης της έκθεσης “documenta 14”, η οποία θα φιλοξενηθεί παράλληλα στην Αθήνα και τη γερμανική πόλη, η ελληνική αεροπορική εταιρεία ανακοίνωσε νέα σύνδεση

Του Δημήτρη Μπαλή

Η “documenta '14” αποτελεί μια διεθνώς αναγνωρισμένη έκθεση δυτικοευρωπαϊκής μοντέρνας τέχνης και ταυτόχρονα αποτελεί πρόκληση για τον Δήμο Αθηναίων που ανέλαβε την φιλοξενία, παράλληλα με το Κάσελ της Γερμανίας, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά.

Επίσης για πρώτη φορά αεροπορική εταιρεία θα είναι υποστηρικτής του θεσμού και μάλιστα αυτή η εταιρεία είναι ελληνική.

Η Aegean, δίνοντας μεγάλη βαρύτητα στη συγκεκριμένη συνεργασία, ως επίσημος υποστηρικτής, ανέλαβε να ενώσει τους δύο προορισμούς, εντάσσοντας το Κάσελ στο δίκτυο εξωτερικού. Ετσι, από τις 29 Μαρτίου έως τις 23 Ιουνίου 2017, κάθε εβδομάδα θα πραγματοποιούνται 2 πτήσεις της Aegean από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών από και προς το Κάσελ, ενώνοντας τις δύο πόλεις και πολιτιστικά.

Οσον αφορά στην έκθεση documenta 14’, με τίτλο «Μαθαίνοντας από την Αθήνα», θα φιλοξενηθεί στην Αθήνα από τις 8 Απριλίου μέχρι τις 16 Ιουλίου και στο Κάσελ από τις 10 Ιουνίου έως τις 17 Σεπτεμβρίου και αναμένεται να προξενήσει διεθνές ενδιαφέρον, καθώς θα  δημιουργήσει μία ανοιχτή, διαλεκτική σχέση ανάμεσα στις δύο πόλεις, φέρνοντας παγκόσμια πολιτιστικά και κοινωνιολογικά ζητήματα στο προσκήνιο μέσα από την τέχνη.

Τώρα, σχετικά με την πληρότητα των δρομολογίων, η Aegean αναμένεται να μεταφέρει στα εγκαίνια της έκθεσης στην Αθήνα περίπου 1.500 εκπροσώπους από μέσα ενημέρωσης του εξωτερικού και σε σύνολο περισσότερους από 8.500 επισκέπτες καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης στην πρωτεύουσα.

Καταλήγοντας, η documenta διοργανώθηκε για πρώτη φορά στο Κάσελ το 1955, από ομάδα φιλότεχνων με επικεφαλής τον καλλιτέχνη, καθηγητή τέχνης και επιμελητή Arnold Bode (1900-77). Στις δεκατρείς εκδόσεις της documenta που έχουν παρουσιαστεί μέχρι σήμερα, η έκθεση έχει εξελιχθεί σε έναν «τόπο» όπου διεξάγονται σημαντικές συζητήσεις για τον σύγχρονο πολιτισμό, αναδεικνύοντας παγκόσμια ζητήματα και συμπεριλαμβάνοντας ειδικότερα μη δυτικές επιστημολογίες και καλλιτεχνικές πρακτικές. Κάθε διοργάνωση αποτελεί μια μοναδική προσπάθεια που αναπτύσσεται γύρω από τον πυρήνα της βασικής ιδέας όπως αυτή προτείνεται από τον εκάστοτε Καλλιτεχνικό Διευθυντή.

Και βέβαια, για την documenta 14’, που γίνεται στην Αθήνα, ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής Adam Szymczyk έχει προτείνει μια διμερή δομή λειτουργίας της έκθεσης, με κατευθυντήρια αρχή της διοργάνωσης τον τίτλο εργασίας “Μαθαίνοντας από την Αθήνα”.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τουρισμός
SHARE:

24Media Network