O παγκόσμιος retailer της Zara επιλέγει την Box Now

O παγκόσμιος retailer της Zara επιλέγει την Box Now
boxnow.gr

Με παρουσία σε Ελλάδα, Βουλγαρία, Κροατία και σχέδια για ταχύτατη ανάπτυξη η Box Now, διαχειρίστρια των lockers παράδοσης παραγγελιών κερδίζει έδαφος. Οι νέες επενδύσεις, η Κύπρος, τα σχέδια επέκτασης σε νέα αγορά το 2024.

Ταχύτατη επέκταση προκειμένου να καλύψει πέρα από την ηπειρωτική χώρα και τα μεγάλα νησιά σχεδιάζει η Box Now, η εταιρεία που συμπληρώνει μόλις μια διετία δραστηριότητας στη διαχείριση μηχανημάτων παραλαβής δεμάτων, τις γνωστές θυρίδες.

Ειδικότερα, η εταιρεία στην οποία βασικός μέτοχος είναι Emma Capital Group (σ.σ. κύριος μέτοχος και του ΟΠΑΠ) έχει ολοκληρώσει επενδύσεις 15 εκατ.ευρώ, ενώ αναμένεται να επενδύσει ακόμη 10 εκατ.ευρώ τη διετία 2023-2024 με στόχο την ενίσχυση του δικτύου lockers στην Ελλάδα, την ανάπτυξη νέων αποθηκευτικών χώρων αλλά και την επέκταση στο εξωτερικό.

Σημειώνεται ότι προσφάτως μειοψηφικό ποσοστό στην εταιρεία απέκτησε και το Group Olympia (Public), στο πλαίσιο στρατηγικής συνεργασίας με την Box Now για την εξυπηρέτηση και των δικών της πελατών.

Αναλυτικότερα, και σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Box Now, κ. Δ. Ανδριώτη στο πλαίσιο δημοσιογραφικής εκδήλωσης, η εταιρεία διαθέτει ήδη εκτεταμένο δίκτυο 1.400 Lockers πανελλαδικά (ξεπερνώντας μάλιστα τον αρχικό στόχο για το 2022), που αντιστοιχούν σε 45.000 θυρίδες διαφόρων μεγεθών. Έως το τέλος του 2023 η εταιρεία εκτιμά ότι το δίκτυο της θα αυξηθεί σε 2.000-2.500 Lockers (70.000 θυρίδες), ενώ ήδη προγραμματίζει την επέκταση της στη νησιωτική Ελλάδα, με πρώτο σταθμό την Κρήτη, όπου lockers θα εγκατασταθούν πριν το Πάσχα. Μέσα στην τρέχουσα χρήση η εταιρεία φιλοδοξεί να αποκτήσει παρουσία και σε άλλα μεγάλα νησιά, ενώ από το 2024 εκτιμάται ότι θα αρχίσει την κάλυψη και άλλων μικρότερων νησιών, που εξάλλου αποτελούν μεγάλο – και δύσκολο – έδαφος κάλυψης της εγχώριας αγοράς παραδόσεων του εμπορίου.

Παράλληλα, η εταιρεία επενδύσει στην υποδομή, καθώς προτίθεται να προσθέσει μια νέα αποθήκη για την εξυπηρέτηση των logistiscs (πέραν των 7 αποθηκών που μισθώνει ήδη πανελλαδικά).

Β2Β

Η εταιρεία σήμερα συνεργάζεται με περισσότερα από 600 eshops, προσθέτοντας συνεχώς νέες συνεργασίες ανά μήνα, εξασφαλίζοντας ότι θα διατηρεί ανταγωνιστική χρέωση (έως και 30%) έναντι των ανταγωνιστών, οι οποίοι παραδίδουν στην πόρτα του καταναλωτή. Η επίδοση της Box Now στην Ελλάδα έχει μάλιστα αξιολογηθεί από παγκόσμιους retailers που δρομολογούν την επέκταση της συνεργασίας και σε νέες αγορές. Δεδομένου ότι η εταιρεία δραστηριοποιείται ήδη στις αγορές της Βουλγαρίας, της Κροατίας και οσονούπω της Κύπρου, ήδη υπάρχουν συζητήσεις με την Inditex (σ.σ. Zara και ομόσταβλες αλυσίδες) για επέκταση της συνεργασίας στις παραπάνω αγορές.

Η υποδομή στην Ελλάδα λειτουργεί εξάλλου, όπως προαλειφόταν από τα μέσα του 2022 ως ως advisory hub στο ΙΤ και στο Marketing για τις υπόλοιπες χώρες που δραστηριοποιείται ο όμιλος.

Σημειώνεται τέλος ότι η Box Now διατηρεί επαφές με το κορυφαίο marketplace της eBay για πιθανή συνεργασία, γεγονός που ενδεχομένως να αλλάξει και τη διείσδυση του στην ελληνική αγορά. Παράλληλα, η Box Now εξετάζει το ενδεχόμενο εισόδου σε νέα γεωγραφική αγορά μέσα στο 2024, που προφανώς θα ανήκει στην περιοχή της ΝΑ Ευρώπης.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα