Ο Χρήστος Χαρπαντίδης ανώτατος Αντιπρόεδρος Εξωτερικών Υποθέσεων στην PMI

Διαβάζεται σε 3'
Ο Χρήστος Χαρπαντίδης ανώτατος Αντιπρόεδρος Εξωτερικών Υποθέσεων στην PMI

Από υπεύθυνος 12 χωρών στη ΝΑ Ευρώπη, ο Χρήστος Χαρπαντίδης αναλαμβάνει Ανώτατος Αντιπρόεδρος για τις Εξωτερικές Υποθέσεις στις 180 χώρες της Philip Morris International, με έδρα τη Λωζάνη και τις Βρυξέλλες.

Η Philip Morris International Inc. είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τον διορισμό του Χρήστου Χαρπαντίδη στη θέση του Ανώτερου Αντιπροέδρου Εξωτερικών Υποθέσεων, από 1η Μαΐου 2024. Στο νέο του ρόλο ο κ. Χαρπαντίδης θα αναφέρεται στον Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας, Jacek Olczak.

«Ο Χρήστος είναι ένας έμπειρος επιχειρησιακός ηγέτης με αποδεδειγμένο ιστορικό συμμετοχής της ενημέρωσης της κοινωνίας στα οφέλη της μείωσης των βλαβών από το κάπνισμα και της ανάλογης με τον κίνδυνο ρύθμισης για τα προϊόντα χωρίς καπνό», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος Jacek Olczak.

«Έχει διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην οικοδόμηση της επιχείρησής μας χωρίς καπνό στην Ελλάδα και την περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης καθώς εξελισσόμαστε μακριά από τα τσιγάρα. Ανυπομονώ να συνεργαστώ με τον Χρήστο και είμαι ενθουσιασμένος να δω ποιες ευκαιρίες μπορούμε να ξεκλειδώσουμε, καθώς αναλαμβάνει το τιμόνι της λειτουργίας μας για τις Εξωτερικές Υποθέσεις παγκοσμίως».

Από την ένταξή του στην PMI το 2003, ο κ. Χαρπαντίδης κατείχε πολλές θέσεις, συμπεριλαμβανομένου του καθορισμού της στρατηγικής για τα προϊόντα χωρίς καπνό στη Λωζάνη της Ελβετίας, καθώς και ως Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Παπαστράτος στην Ελλάδα. Πιο πρόσφατα, διετέλεσε Αντιπρόεδρος Περιοχής στον χώρο της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας του στην PMI, συνέβαλε σημαντικά στην ανάπτυξη της καταναλωτικής βάσης της εταιρείας χωρίς καπνό, διευρύνοντας το χαρτοφυλάκιο της επωνυμίας της και υποστηρίζοντας κανονισμούς που συνάδουν με τις φιλοδοξίες της PMI για την απαγόρευση του καπνίσματος. Πριν ενταχθεί στην εταιρεία, εργαζόταν στην Coca-Cola Τρία Έψιλον.

Ο κ. Χαρπαντίδης είναι κάτοχος πτυχίου φυσικής από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, καθώς και μεταπτυχιακού τίτλου στα οικονομικά και στη διοίκηση επιχειρήσεων από το Πανεπιστήμιο Kent στο Ηνωμένο Βασίλειο.

«Η ηγεσία της λειτουργίας Εξωτερικών Υποθέσεων παγκοσμίως είναι τεράστια τιμή», δήλωσε ο Χρήστος Χαρπαντίδης. «Ανυπομονώ να αξιοποιήσω την αξιοσημείωτη πρόοδο που έχει ήδη επιτύχει η ομάδα, η οποία έχει ως αποτέλεσμα στηριγμένες στην επιστήμη πολιτικές μείωσης της βλάβης του καπνού να υποστηρίζονται από περισσότερες χώρες. Είμαι απίστευτα περήφανος για το έργο που κάνουμε για να μεταμορφώσουμε την εταιρεία μας και για τον τρόπο που η κοινωνία των πολιτών ενώνεται για να μας υποστηρίξει. Ωστόσο, πρέπει να γίνουν περισσότερα. Για να πραγματοποιήσουμε το όραμά μας που αλλάζει τον κόσμο, πρέπει να συνεχίσουμε να συμμετέχουμε σε διαφανή διάλογο, να οικοδομήσουμε εμπιστοσύνη στα στοιχεία και να συνεργαστούμε στενά με τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής και τους ενδιαφερόμενους φορείς της δημόσιας υγείας για να επιταχύνουμε την αλλαγή».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα