Οι προτάσεις της DPort για τη σύναψη νέας ΣΣΕ στο λιμάνι του Πειραιά

λιμάνι Πειραιά
λιμάνι Πειραιά EUROKINISSI

Τις προτάσεις της προς τους εκπροσώπους των εργαζομένων για τη σύναψη νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας παραθέτει η DPort Services. Τι περιλαμβάνουν.

Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για τη σύνταξη της νέας ΣΣΕ μεταξύ της DPort Services και των Συνεργαζόμενων εταιρειών και τα σωματεία του χώρου στο λιμάνι του Πειραιά, προκειμένου να καταλήξουν στη σύναψη νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Η DPort Services εξέδωσε ανακοίνωση όπου παραθέτει ενημέρωση σχετικά με τα όσα έχουν προταθεί στους εκπροσώπους των εργαζομένων από πλευράς της.

ADVERTISING

Ακολουθούν οι προτάσεις της DPort Services προς τους εκπροσώπους των εργαζομένων:

Οικονομική πρόταση

Οι προτάσεις της DPort για τη σύναψη νέας ΣΣΕ στο λιμάνι του Πειραιά


Λοιπές Παροχές

Συμφωνημένες και Κατοχυρωμένες από την προηγούμενη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας

Εξακολουθούν και είναι κατοχυρωμένες οι υπάρχουσες παροχές των εταιρειών που είναι:

α) Ιδιωτικό Ασφαλιστήριο Υγείας μέχρι €10,000 κατ’ έτος στα νοσοκομεία (Metropolitan, Υγεία και Μητέρα)

β) Ιδιωτικό Ασφαλιστήριο Ατυχημάτων στην εργασία

γ) Σάντουιτς σε κάθε βάρδια με δυνατότητα αναβάθμισης της ποιότητάς τους

δ) Διατακτικές Σίτισης (5€ ανά παραγωγικό ημερομίσθιο)

ε) Δωροεπιταγή 200€ κάθε Χριστούγεννα

Αλλαγές ειδικοτήτων και αναβαθμίσεις Εργαζομένων

Από την ημέρα υπογραφής της νέας ΣΣΕ αναβάθμιση τουλάχιστον 50 εργαζομένων στο από Παπουτσάκια σε Λασαδόροι και από Λασαδόροι σε Κουμάντα.

Μετατροπή 100 συμβάσεων σε πλήρους απασχόλησης

Μετατροπή 100 συμβάσεων εκ περιτροπής απασχόλησης σε πλήρους κάθε χρόνο.

Εκπαιδεύσεις & Εκπαιδευτικό Κέντρο

Συμφωνήθηκε η συνεχόμενη εκπαίδευση σε όλες τις ειδικότητες με βελτιωμένο εκπαιδευτικό υλικό σε προτάσεις από τους εκπροσώπους των εργαζομένων. Καταβολή ενός ημερομισθίου ως έξτρα παροχή στους συναδέλφους που παρακολουθούν το σεμινάριο με αναδρομική ισχύ από 1/1/2022.

Ήρθαμε σε συμφωνία με την εταιρία ΣΕΠ και νοικιάσαμε χώρο μέσα στο λιμάνι όπου θα πραγματοποιείται μέρος της εκπαίδευσης των νέων εργατών όπως και των εργατών με ειδικότητα παπουτσάκια που θα αναβαθμίζονται σε λαδασόροι.

Φόρμες Ψύχους

Συμφωνήθηκε η παροχή και η χρήση της Φόρμας Ψύχους από όλο το εργατικό προσωπικό για χρήση όταν η θερμοκρασία πέφτει κάτω από 5 βαθμούς κελσίου και αντίστοιχα θα αντικαθίσταται όταν υπάρχει καταστροφή.

Κλειστά Clark

Συμφωνήθηκε η αντικατάσταση των υπαρχόντων με 4 νέα κλειστά καινούργια κλαρκ. Έχει ολοκληρωθεί η αδειοδότησή τους από τα αρμόδιο Υπουργεία (η καθυστέρηση αφορούσε έλλειψη προσωπικού των Υπουργείων λόγω Covid), έχουν εγκατασταθεί οι ασύρματοι και τις επόμενες μέρες θα ολοκληρωθεί η εγκατάσταση των VMT.

Ανανέωση Διαγραμμίσεων

Συμφωνήθηκε – Είμαστε σε συνεχή ενημέρωση με την εταιρία ΣΕΠ με σκοπό η ανανέωση των διαγραμμίσεων να είναι πιο συχνή με σκοπό οι εργασίες μας να διευκολύνονται.

Καμαράκι στις ΓΦ

Συμφωνήθηκε – Η κατασκευάστρια εταιρία ZPMC έχει ολοκληρώσει τη μελέτη της για την κατασκευή και την εγκατάσταση ειδικού χώρου που οι εργαζόμενοι στον ντόκο θα μπορούν να αφήνουν τα προσωπικά τους αντικείμενα στις γερανογέφυρες. Θα σας ενημερώσουμε για το χρονοδιάγραμμα της κατασκευής και της εγκατάστασης τις επόμενες εβδομάδες.

Βλάβες και αναφορές μηχανήματα

Έχει δημιουργηθεί ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα με σκοπό να καταγράφονται οι βλάβες για κάθε μηχάνημα με σκοπό τον άμεσο έλεγχο και την άμεση αποκατάσταση κάθε βλάβης.

CB- Ασύρματος σε Λασαδόρο

Βρισκόμαστε ήδη στο στάδιο ελέγχου των ασυρμάτων που θα αγοραστούν από τις εταιρίες με σκοπό ο λασαδόρος (2ος στην εργατική ομάδα) να χρησιμοποιεί στην εργασία του ασύρματο. Σε λίγες μέρες θα έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος που απαιτείται και οι εταιρίες θα προχωρήσουν στην αγορά των ασυρμάτων που απαιτούνται.

Ακολουθεί ο χρονικός προγραμματισμός για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με ημερομηνία έναρξης 1/6/2022 και διάρκεια 3 ετών. Αναμένουμε από όλους τους εκπροσώπους των εργαζομένων να δεσμευτούν στο παρακάτω χρονοδιάγραμμα, το οποίο θα ολοκληρωθεί με την καταβολή των χρημάτων από τις αυξήσεις που θα ισχύσουν από 1/1/2022:

Τετάρτη 4/5 : Ολοκλήρωση του κύκλου διαπραγματεύσεων με όλους τους εκπροσώπους των εργαζομένων

Παρασκευή 6/5 : Αποστολή του τελικού κειμένου της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας από τις εταιρείες σε όλους τους εκπροσώπους των εργαζομένων, για το οποίο θα έχετε νεότερη ενημέρωση

10 Μέρες μετά την Υπογραφή της Νέας ΣΣΕ

Ολοκλήρωση του επανα-υπολογισμού των μισθοδοσιών από Ιανουάριο μέχρι και Απρίλιο (συμπ. Δώρου Πάσχα) με τους νέους μισθούς και καταβολή των επιπρόσθετων χρημάτων σε όλους.

Τέλος, σας ενημερώνουμε ότι οι εταιρείες είναι πάντα διαθέσιμες για έναν ανοιχτό και ειλικρινή διάλογο που θα οδηγήσει στη σύναψη ΣΣΕ ακολουθώντας όλες τις νόμιμες διαδικασίες.

"Η δική μας μέριμνα είναι οι 2.100 άνθρωποί μας και οι οικογένειές τους" αναφέρει τέλος η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Πειραιάς

24Media Network