Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της Famar

Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της Famar
Φαρμακευτικά σκευάσματα της Famar

Η York Capital Management και η Elements Capital Management ολοκλήρωσαν την από κοινού εξαγορά των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της Famar στην Ελλάδα, την Ιταλία και την Ισπανία.

Η York Capital Management (York) και η Elements Capital Management (ECM) ολοκλήρωσαν την από κοινού εξαγορά των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων στη Νότια Ευρώπη της εταιρείας Famar — μιας σημαντικής επιχείρησης στην παραγωγή και την παροχή υπηρεσιών ανάπτυξης για τη βιομηχανία φαρμακευτικών προϊόντων, ειδών υγείας και καλλυντικών, η οποία βρέθηκε σε κρίσιμη καμπή τα προηγούμενα 3 χρόνια.

Η σημαντική αυτή συμφωνία που ολοκληρώθηκε στις 20 Μαρτίου, συμπεριλαμβάνει τις επιχειρησιακές εγκαταστάσεις της εταιρείας στην Ελλάδα, την Ισπανία και την Ιταλία, καθώς και τις δραστηριότητες διανομής στην Ελλάδα, που αντιστοιχούν σε συνολικό τζίρο 210 εκατ. ευρώ και προσωπικό 1.900 ατόμων.

Η York και η ECM έχουν ήδη προβεί σε μια σημαντική επένδυση νέου κεφαλαίου στις εταιρείες, ώστε να ενδυναμώσουν τις σχέσεις τους με τους εμπορικούς τους εταίρους και να επανεστιάσουν την επιχειρησιακή τους δράση προς την ίδια κατεύθυνση.

Εκπρόσωπος της York και της ECM δήλωσε: «Η ομάδα της York, της ECM και οι σύμβουλοί τους, εντυπωσιάστηκαν από την αφοσίωση και πίστη της διοίκησης και του προσωπικού στο όραμα της εταιρείας. Είμαστε σίγουροι πως μπορούμε να οικοδομήσουμε ένα επιτυχημένο μέλλον για την επιχείρηση, το προσωπικό, τους συνεργάτες και πελάτες της εταιρείας.» «Θα θέλαμε με την ευκαιρία αυτή να ευχαριστήσουμε όλους όσοι εργάστηκαν σκληρά και συνεισέφεραν στην επιτυχημένη ολοκλήρωση αυτής της συναλλαγής.»

Επικεφαλής της νέας εταιρείας έχουν τοποθετηθεί ο Ίαν Κούπερ (CEO – Διευθύνων Σύμβουλος), ο Κώστας Ρεγγής (COO – Γενικός Διευθυντής) και ο Μάρνιξ Μπόργκουτς (προσωρινός CFO – Οικονομικός Διευθυντής). Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου τοποθετήθηκε ο Τζεφ Μορόντ. Την ομάδα συμβούλων των York και ECM συνθέτουν η διεθνής εταιρεία νομικών συμβούλων Reed Smith (υπεύθυνος νομικός σύμβουλος για τη συμφωνία), η Ernst & Young, η Pérez-Llorca (Ισπανία), η Legance (Ιταλία), η Παπαπολίτης & Παπαπολίτης (Ελλάδα) και η IQVIA.

Η York Capital Management αποτελεί μία διεθνή εταιρεία διαχείρισης επενδύσεων, που διαχειρίζεται 18 δισ. δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία και ειδικεύεται σε εξειδικευμένες επενδύσεις. Η Elements Capital Management είναι επενδυτική εταιρεία που δραστηριοποιείται στην αγορά των εναλλακτικών επενδύσεων και της οποίας τα κεφάλαια στοχεύουν σε εξειδικευμένες επενδυτικές ευκαιρίες στις αγορές πίστεως. Οι δύο εταιρείες έχουν συνεργαστεί σε αριθμό συναλλαγών τα τελευταία τέσσερα χρόνια με θετικό απολογισμό, κάτι που τους έχουν αναδείξει ως ειδικούς ανάκαμψης στην ευρύτερη περιοχή.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα