ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ

Φαρμακοποιός εξυπηρετεί ασθενείς που αναζητούν τα φάρμακά τους

Υγεία σε κατάρρευση, οι ασθενείς ζητούν συμβουλές στα φαρμακεία

Ανύπαρκτη είναι η πρωτοβάθμια υγεία στη χώρα μας, καθώς οι προσπάθειες του υπουργείου Υγείας για τη λειτουργία του προσωπικού γιατρού έπεσαν στο κενό. Ως εκ τούτου, οι ασθενείς στρέφονται στα φαρμακεία.

Χάπια και σύριγγα ινσουλίνης

Πόλεμος γιατρών-φαρμακοποιών για αντιδιαβητικό φάρμακο που χορηγείται παράνομα για αδυνάτισμα

Η δραστική ουσία σεμαγλουτίδη έχει εξαφανιστεί από τα ράφια των φαρμακείων, καθώς χρησιμοποιείται ως φάρμακο για αδυνάτισμα από πολίτες που δεν πάσχουν από διαβήτη τύπου 2 (εκτός ένδειξης), αλλά θέλουν να χάσουν γρήγορα και εύκολα κιλά.

Φαρμακείο

Ελλείψεις φαρμάκων: Την παρέμβαση του πρωθυπουργού ζητούν οι φαρμακοποιοί

Σοβαρό κίνδυνο για τη δημόσια υγεία, διαβλέπει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής (ΦΣΑ) λόγω της ελλείψης πολλών φαρμακευτικών σκευασμάτων από την ελληνική αγορά. Ποιες κατηγορίες φαρμάκων παρουσιάζουν και πάλι έλλειψη.

Φαρμακείο

Εξαφανίστηκε φάρμακο για τον διαβήτη - Με ψευδείς βεβαιώσεις οι γιατροί το δίνουν για αδυνάτισμα

Γιατρούς δείχνει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος ως υπεύθυνους για τις σοβαρές ελλείψεις του αντιδιαβητικού φαρμάκου Ozempic, οι οποίοι, όπως ισχυρίζεται, εκδίδουν ψευδείς γνωματεύσεις.

Φάρμακα

SOS από τον ΦΣΑ: "Εξακολουθούν οι ελλείψεις φαρμάκων - Οι κάδοι αποκομιδής έχουν υπερχειλίσει"

Την παρέμβαση του υπουργείου Υγείας ζητά ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής, ο οποίος τονίζει πως φάρμακα πρώτης ανάγκης εξακολουθούν να απουσιάζουν από τα ράφια, ενώ θέτει και το ζήτημα της αποκομιδής των ληγμένων φαρμάκων.

Φαρμακείο

Φαρμακοποιοί: Μόνο το 35% έχει συμπληρώσει κίτρινη κάρτα – Το πρόβλημα με τη συνταγογράφηση

Ακόμα πιο σοβαρό από ό,τι εκτιμιούνταν μέχρι σήμερα, φέρεται να είναι το πρόβλημα της αγοράς φαρμάκων χωρίς ιατρική συνταγή, όπως προκύπτει από νέα έρευνα, καθώς οι φαρμακοποιοί γνωρίζουν και κάνουν ελάχιστα για τις παρενέργειες.

Κλειστό φαρμακείο

Απεργία: Στάσεις εργασίας στα φαρμακεία - Πώς θα λειτουργήσουν σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη

Στην απεργία για την τραγωδία στα Τέμπη θα συμμετάσχουν τα φαρμακεία την Τετάρτη (08/03). Ποιες ώρες θα παραμείνουν κλειστά σε Αττική - Θεσσαλονίκη και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας.

Φαρμακείο

Ληστεία σε φαρμακείο στα Πετράλωνα - Δύο συλλήψεις

Ληστεία σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης (8/2) σε φαρμακείο στα Πετράλωνα, κατά την οποία οι ληστές χτύπησαν την υπάλληλο και επιχείρησαν να αρπάξουν όσα χρήματα υπήρχαν εντός του καταστήματος.

Φαρμακείο

Ελλείψεις φαρμάκων: Οι 9 εταιρείες που ελέγχει ο Πλεύρης - Σε ποια φάρμακα μείωσαν έως 75% τις εισαγωγές

Σύμφωνα με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Φαρμακαποθηκάριων, ο υπουργός Υγείας είχε ενημερωθεί από τις αρχές Δεκεμβρίου για συστηματικές ελλείψεις φαρμάκων, όμως μόλις πριν 6 μέρες έδωσε εντολή για έλεγχο σε φαρμακευτικές εταιρείες. Πηγές του υπουργείου Υγείας, ωστόσο, αναφέρουν ότι ο έλεγχος είχε ξεκινήσει άμεσα.

Φαρμακείο

Ελλείψεις φαρμάκων: "Κλείδωσαν" όλα τα ελλειπτικά - Θα δίνονται μόνο με ηλεκτρονική συνταγή

Μόνο σε τρεις περιπτώσεις θα μπορούν να χορηγούνται από τα φαρμακεία με χειρόγραφες συνταγές τα φάρμακα που βρίσκονται σε έλλειψη. Ποιοι είναι οι λόγοι που οδήγησαν το υπουργείο Υγείας σε αυτήν την απόφαση, από πότε θα ισχύσει το μέτρο.

Φαρμακείο

ΕΟΦ: Αναλυτικά η λίστα με τα φάρμακα που είναι σε έλλειψη και με ποια μπορείτε να τα αντικαταστήσετε

Σε ανάρτηση της λίστας για τα Μη Συνταγογραφούμενα Φάρμακα που παρουσιάζουν έλλειψη και ποια μπορούν να αντικατασταθούν με άλλα σκευάσματα προχώρησε ο ΕΟΦ. Η λίστα και τα φάρμακα αντικατάστασης.

Βρέφος που έχει ανεβάσει πυρετό

Παιδιατρική Εταιρεία για ελλείψεις φαρμάκων: Πώς να ρίξετε τον πυρετό με εναλλακτικούς τρόπους

Οδηγίες προς τους γονείς για την αντιμετώπιση του πυρετού στα παιδιά που προκαλούν οι ιογενείς λοιμώξεις του αναπνευστικού, δίνει η Ελληνική Παιδιατρική Εταιρεία, με αφορμή της σοβαρές ελλείψεις παιδιατρικών σκευασμάτων από τα ράφια των φαρμακείων.

Φαρμακείο

Πόλεμος για τις ελλείψεις φαρμάκων

Σε μείζον πολιτικό και κοινωνικό θέμα εξελίσσεται το πρόβλημα της έλλειψης φαρμάκων με την αντιπολίτευση να ασκεί σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση για την πολιτική που ακολουθεί. Η απάντηση του υπ. Υγείας στον Αλέξη Τσίπρα.

Συνάντηση Αλέξη Τσίπρα με το Προεδρείο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής

Τσίπρας για ελλείψεις φαρμάκων: Η κυβέρνηση δείχνει ανοχή στην κερδοσκοπία φαρμακαποθηκών

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ τόνισε την ανάγκη άμεσων ελέγχων στην αγορά και τις φαρμακαποθήκες και την απαγόρευση των παράλληλων εξαγωγών ενώ ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής υπογράμμισε ότι "44 χρόνια φαρμακοποιός δεν έχω ζήσει κάτι τέτοιο".

Ελλείψεις φαρμάκων: Οι αλλαγές που έρχονται στη συνταγογράφηση για να εξυπηρετηθούν οι ασθενείς

Ελλείψεις φαρμάκων: Οι αλλαγές που έρχονται στη συνταγογράφηση για να εξυπηρετηθούν οι ασθενείς

Τι θα πρέπει να γνωρίζουν γιατροί και ασθενείς για τον νέο τρόπο συνταγογράφησης 140 σκευασμάτων, τα οποία βρίσκονται σε έλλειψη. Πώς θα εκτελούν τις συνταγές στα φαρμακεία, πώς θα επιλέγουν οι ασθενείς το γενόσημο που θα λαμβάνουν.

Τα γενόσημα που κυκλοφορούν στην αγορά, είναι πανομοιότυπα (σε χρήση, δράση, ασφάλεια κ.α.) με τα πρωτότυπα.

Τι είναι τα γενόσημα και γιατί αποτελούν λύση στο πρόβλημα της έλλειψης σε φάρμακα στην Ελλάδα

Το πρόβλημα με την έλλειψη φαρμάκων υπάρχει χρόνια, αλλά στην Ελλάδα περιμέναμε να κορυφωθεί για ν' αντιδράσουμε. Γιατί υπάρχει πρόβλημα με τις αντικαταστάσεις φαρμάκων με γενόσημα.

Φάρμακα

Ελλείψεις φαρμάκων: Έως και 50% ακριβότερα τα σκευάσματα που δεν έχουν γενόσημα

Ποια φάρμακα θα συνεχίσουν να απουσιάζουν από τα ράφια των φαρμακείων έως και το τέλος Ιανουαρίου. Γιατί θα μπει καπέλο στις τιμές τους. Πώς θα λυθεί το πρόβλημα με τους γιατρούς που συνταγογραφούν εμπορική ονομασία φαρμάκου.

Θάνος Πλεύρης

Πλεύρης: Πώς θα γίνεται η ενημέρωση των πολιτών για τα υποκατάστατα φαρμάκων που είναι σε έλλειψη

Ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι το πρόβλημα έλλειψης φαρμάκων στην Ελλάδα "εντοπίζεται στα ιδιωτικά φαρμακεία" και όχι στα νοσοκομεία ή τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ.

Δημόσια Υγεία και φάρμακα μόνο για όσους έχουν να πληρώσουν;

Δημόσια Υγεία και φάρμακα μόνο για όσους έχουν να πληρώσουν;

Για να λύσει το πρόβλημα της επάρκειας φαρμάκων το υπουργείο Υγείας, ετοιμάζεται για τρίτη φορά μέσα σε δύο μήνες, να ζητήσει από τους ασφαλισμένους να βάλουν το χέρι στην τσέπη. Χαμηλότερη από τον ευρωπαϊκό Μέσο Όρο η δαπάνη για την Υγεία

Φωτογραφία αρχείου.

265 φάρμακα σε έλλειψη: Το κύμα ιώσεων έπιασε στον ύπνο την κυβέρνηση

Eνώ οι ειδικοί είχαν προειδοποιήσει για το κύμα των ιογενών λοιμώξεων που θα χτυπούσε τα παιδιά, το υπουργείο Υγείας δεν είχε κάνει κινήσεις προκειμένου να προλάβει το πρόβλημα.Τι έδειξαν οι λίστες από τις φαρμακαποθήκες για τα παιδιατρικά φάρμακα σε έλλειψη.

Νοσοκομείο

Ιώσεις: Αναμένεται εξαψήφιος αριθμός κρουσμάτων ημερησίως

Τα κρούσματα της γρίπη, του κορονοϊού και του αναπνευστικού συγκυτιακού ιού (RSV) αναμένεται να φτάσουν τις 100.000 ακόμα και σε μία ημέρα, προειδοποιούν οι ειδικοί, με το βλέμμα στους εορτασμούς της Πρωτοχρονιάς.

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης

Πλεύρης για έλλειψη φαρμάκων: "Λείπουν τα εισαγόμενα φάρμακα και όχι αυτά που παράγονται στην Ελλάδα"

Ο υπουργός Υγείας δήλωσε αναφορικά με τη μεγάλη έλλειψη φαρμάκων στην χώρα ότι πρόκειται για "παγκόσμιο φαινόμενο, λόγω της μεγάλης έξαρσης των λοιμώξεων".

Φαρμακοποιός εξυπηρετεί ασθενείς που αναζητούν τα φάρμακά τους

Ποια φάρμακα για παιδιά λείπουν από τα ράφια των φαρμακείων

Μεγάλο πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι γονείς, καθώς η απότομη αύξηση των παιδιατρικών αναπνευστικών ιώσεων, έχει προκαλέσει πρόβλημα στην επάρκεια φαρμάκων. Τι αναφέρει ο ΦΣΑ και τι απαντά το υπουργείο Υγείας.

ΦΣΑ: "Καμπανάκι" για τις αυξανόμενες ελλείψεις φαρμάκων

ΦΣΑ: "Καμπανάκι" για τις αυξανόμενες ελλείψεις φαρμάκων

Πάνω από 400 φάρμακα πρώτης ανάγκης λείπουν απο την ελληνική αγορά, σύμφωνα με τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Αττικής, ο οποίος απευθύνει έκκληση στο υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΦ να πάρουν "επιτέλους μέτρα".

Φαρμακείο στην Αθήνα

Αύξηση της συμμετοχής των ασθενών στα φάρμακα προσπαθεί να αποφύγει ο Πλεύρης

Οριακά αποφεύγονται καραμπόλες στην αποζημίωση φαρμάκων, με τον Υπουργό Υγείας να παίρνει πίσω τη σχετική λίστα των σκευασμάτων που αποζημιώνονται, η οποία θα ίσχυε από τη Δευτέρα.

Αντιγριπικό εμβόλιο

Γρίπη: Ξεκίνησε ο εμβολιασμός - Σημαντικότερη από ποτέ η χορήγηση

Εκατοντάδες χιλιάδες ποσότητες αντιγριπικών εμβολίων βρίσκονται ήδη στα φαρμακεία της χώρας και ήδη οι γιατροί χορηγούν στους ασθενείς συνταγές. Σε ποιες περιπτώσεις δεν είναι υποχρεωτική συνταγογράφηση

Γιατρός

Προσωπικός Γιατρός: Γυρίζουν την πλάτη οι γιατροί στο εγχείρημα

Παρά το γεγονός ότι έχει δοθεί παράταση σε γιατρούς να εγγραφούν στο πρόγραμμα Γιατρός για Όλους, ακόμη υπολείπεται σημαντικός αριθμός για να καλυφθούν οι ανάγκες, ειδικά στην Αττική.

Φαρμακείο

Ελλείψεις φαρμάκων: Εντείνεται το πρόβλημα - Αναζητείται επείγουσα λύση

Περισσότερα από 500 φάρμακα που αφορούν σε συνηθισμένες παθήσεις παρουσιάζουν έλλειψη στα φαρμακεία, με τον Υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη να αναζητά λύση για αυτό το έντονο κοινωνικό θέμα.

Χάπια ιωδίου

Χάπια Ιωδίου: Δεν κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά με ένδειξη προφύλαξης από ραδιενέργεια

Τα σκευάσματα ιωδίου, που κυκλοφορούν στην Ελλάδα ως συμπληρώματα διατροφής, έχουν χαμηλότερη περιεκτικότητα σε ιώδιο από αυτή που πρέπει να χορηγηθεί σε περίπτωση ραδιενεργού ατυχήματος