Όμιλος ΜΕΤΡΟ: Εγκαίνια για το νέο logistics center στη Θεσσαλονίκη

Όμιλος ΜΕΤΡΟ: Εγκαίνια για το νέο logistics center στη Θεσσαλονίκη
https://www.metrocashandcarry.gr/

O Ομιλος Μετρό επένδυσε 24εκ ευρώ για να προχωρήσει στην επέκταση της αποθηκευτικής του υποδομής.

Νέα επένδυση ύψους 24 εκατ.ευρώ στη Βόρεια Ελλάδα για την επέκταση της αποθηκευτικής του υποδομής ολοκλήρωσε ο όμιλος Μετρό, δημιουργώντας πλέον μια βάση για την αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση του δικτύου σούπερ μάρκετ και cash&carry του ομίλου σε Μακεδονία, ΄Ηπειρο, και Κεντρική Ελλάδα.

Σύμφωνα τόσο με τον κ. Αρ. Παντελιάδη όσο και τα στελέχη του ομίλου στο πλαίσιο των εγκαινίων το νέο κέντρο logistics έχει το capacity να εξυπηρετήσει διπλάσιο αριθμό καταστημάτων, ήτοι 120 σημεία, από 60 που σήμερα, γεγονός που αφήνει σημαντικό περιθώριο για την περαιτέρω διείσδυση του ομίλου στην περιοχή.

Στην κατεύθυνση αυτή, ο όμιλος προγραμματίζει τη δημιουργία ενός νέου cash&carry καταστήματος στη Δράμα αλλά και το λανσάρισμα του δικτύου franchise μικρών καταστημάτων σε πρώτη φάση στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με τον κ. Παντελιάδη με τη νέα αποθήκη αυξάνεται η αποτελεσματικότητα και η ποιότητα του σέρβις στο δίκτυο. Ήδη με τις υφιστάμενες επενδύσεις ο όμιλος έχει κεντρικοποιήσει το 87% των προμηθευτών σε επίπεδο κύκλου εργασιών. Σημειώνεται ότι προ τριετίας το επίπεδο κεντρικοποίησης ήταν στο 70%. Υπενθυμίζεται δε ότι ο όμιλος προγραμματίζει τη δημιουργία νέας αποθήκης – εφάμιλλου μεγέθους- στην Αττική και ιδίως στον Ασπρόπυργο, αφήνοντας τις μισθωμένες υποδομές που διατηρεί. Υπενθυμίζεται ότι οι επενδύσεις του ομίλου για το διάστημα 2023-2026 αθροιστικά φτάνουν στα 280 εκατ. ευρώ.

Το κέντρο διανομής

Το ανακαινισμένο Κέντρο Διανομής, εξυπηρετεί τα καταστήματα κεντρικά με όλες τις κατηγορίες προϊόντων (ξηρό φορτίο, συντήρηση, μαναβική, κατάψυξη, κρέας και ψάρι). Αυτό εξασφαλίζει υψηλή παραγωγικότητα, εξοικονόμηση φυσικών πόρων από τη λειτουργία της εφοδιαστικής αλυσίδας και άμεση εξυπηρέτηση των καταστημάτων της εταιρείας εντός 24 ωρών.

Σημειώνεται πως το νέο Κέντρο Διανομής, συνολικής έκτασης 45.000 τ.μ. διαθέτει 18.500 κωδικούς και 23.500 θέσεις αποθήκευσης, πραγματοποιούνται 860 δρομολόγια και έχει δυνατότητα παράδοσης 1.500.000 κιβώτια τον μήνα.

Σημειώνεται ότι η εταιρεία δίνει μεγάλη βαρύτητα στην ενεργειακή εξοικονόμηση και αυτονομία και ήδη έχει προχωρήσει σε σημαντική επένδυση για την εγκατάσταση φωτοβολταΪκών συστημάτων στο Κέντρο Διανομής. Αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2023, θα έχει ισχύ 2,47MWκαι εκτιμάται ότι θα παράγει 3,3GWh,καλύπτοντας το 70% των ετήσιων αναγκών ενέργειας του χώρου, εξοικονομώντας 2.586 τόνουςCO2.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα