Παγκόσμια Ημέρα Γης: Το φυσικό μεταλλικό νερό Βίκος φυτεύει 2.000 δέντρα σε βόρεια Εύβοια και Μάνη

Διαβάζεται σε 3'
Παγκόσμια Ημέρα Γης: Το φυσικό μεταλλικό νερό Βίκος φυτεύει 2.000 δέντρα σε βόρεια Εύβοια και Μάνη

Η Δευτέρα 22 Απριλίου δεν είναι μια οποιαδήποτε Δευτέρα.

Είναι η Παγκόσμια Ημέρα της Γης. Μια ημέρα, στην οποία όλοι οφείλουμε να δώσουμε το παράδειγμα και να στείλουμε ένα αποφασιστικό μήνυμα για τη διάσωση του μεγάλου μας «σπιτιού».

Η 22η Απριλίου καθιερώθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα της Γης πριν 54 χρόνια, δηλαδή το 1970. Έναν χρόνο νωρίτερα είχε προηγηθεί η τεράστια θαλάσσια ρύπανση στις ακτές της Σάντα Μπάρμπαρα, στις ΗΠΑ, όπου πετρελαιοκηλίδα θανάτωσε περισσότερους από 10.000 θαλάσσιους οργανισμούς.

Η φετινή επέτειος αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία, δεδομένου ότι η ανθρωπότητα βρίσκεται αντιμέτωπη με μια ολοένα και πιο καταστροφική αντιστροφή των κλιματικών συνθηκών σε όλο τον κόσμο, αλλά και στην Ελλάδα. Επομένως, η δράση όλων μας εμπίπτει στη σφαίρα του καθήκοντος και της υποχρέωσης.

«Ο Β-οίκος της ζωής μας»

Σ’ αυτό το πλαίσιο, η Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων, με όχημα το φυσικό μεταλλικό νερό Βίκος, έχει καθιερώσει την πρωτοβουλία «Ο Β-οίκος της ζωής μας», προβαίνοντας σε ενέργειες για την προστασία και τη διαφύλαξη του περιβάλλοντος, με βασικό στόχο την προώθηση μιας ισορροπημένης συμβίωσης μεταξύ ανθρώπου και πλανήτη. Να αναπτυσσόμαστε, δηλαδή, και να επιχειρούμε πάντα με σεβασμό στο κοινό μας «σπίτι».

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γης, λοιπόν, το φυσικό μεταλλικό νερό Βίκος προχώρησε σε συνεργασία με τον μη κερδοσκοπικό περιβαλλοντικό οργανισμό we4all, στην προσφορά 1.000 καρποφόρων δέντρων στη βόρεια Εύβοια, καθώς και ακόμη 1.000 στη Μάνη, σε κοινότητες που έχουν πληγεί από τις καταστροφικές πυρκαγιές των προηγούμενων ετών.

Είναι χρέος όλων μας να αποκαταστήσουμε όσο πιο γρήγορα και φυσικά γίνεται, το πράσινο των περιοχών μας. Άλλωστε, μην ξεχνάμε ότι για ορισμένους κατοίκους αυτό το πράσινο είναι αναγκαίο για το βασικό τους εισόδημα και άρα, για την επιβίωσή τους.

15.000 δέντρα

Από το 1996, όταν και ξεκίνησε το έργο της δενδροφύτευσης, η Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων Α.Ε. έχει φυτεύσει περισσότερα από 15.000 δέντρα σε όλη την Ελλάδα, συμβάλλοντας καθοριστικά στην ανάπλαση του φυσικού τοπίου.

Ευρύτερος στόχος είναι η περιβαλλοντική θωράκιση της χώρας μας έναντι στα ακραία κλιματικά φαινόμενα. Γι’ αυτό τον λόγο, μόνο τυχαίες δεν είναι οι κατά καιρούς δράσεις για τον καθαρισμό παραλιών, την αντιμετώπιση της ρύπανσης και την εξοικονόμηση ενέργειας/φυσικών πόρων.

Όμως, όλα αυτά δεν μπορούν να καταστούν πραγματικότητα χωρίς τη συμπόρευση, τη συνεργασία και τη συμμετοχή των τοπικών φορέων και κυρίως, όλων ημών, οι οποίοι «χρωστάμε» στις επόμενες γενιές να διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού το… πράσινό μας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα