Παρουσιάζεται σήμερα το ελληνικό Visa Application Centre της Τασκένδης του Ουζμπεκιστάν

Παρουσιάζεται σήμερα το ελληνικό Visa Application Centre της Τασκένδης του Ουζμπεκιστάν

Το ελληνικό Visa Application Centre της Τασκένδης, θα λειτουργήσει επίσημα στις 21 Ιανουαρίου και θα αποτελέσει σημαντικό παράγοντα για την διάνοιξη της τουριστικής γέφυρας μεταξύ Ουζμπεκιστάν και Ελλάδας.

Η Ελλάδα με το Ουζμπεκιστάν έρχονται ακόμα πιο κοντά από σήμερα, με την παρουσίαση του ελληνικού Visa Application Centre της Τασκένδης, το οποίο επίσημα θα λειτουργήσει στις 21 Ιανουαρίου και θα αποτελέσει σημαντικό παράγοντα για την διάνοιξη της τουριστικής γέφυρας μεταξύ Ουζμπεκιστάν και Ελλάδας, καθώς θα διευκολύνει αρκετά τις διαδικασίες έκδοσης βίζα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δεσμοί της Ελλάδας με το Ουζμπεκιστάν είναι μακραίωνοι, από την εποχή του Μεγάλου Αλεξάνδρου όταν παντρεύτηκε τη Ρωξάνη, που καταγόταν από εκεί την εποχή της μεγάλης εκστρατείας του Έλληνα στρατηλάτη.

Βέβαια, στα νεότερα χρόνια, η Τασκένδη αποτέλεσε τόπο εξορίας για Έλληνες αριστερούς στο πολίτευμα, στις μαύρες σελίδες της ελληνικής ιστορίας. Σήμερα, λοιπόν, το βράδυ, παρουσιάζεται το Visa Application Centre της Τασκένδης, από το Προξενείο του Ουζμπεκιστάν και το World Global Visa Centre.

Η FedHATTA, η ομοσπονδία των τουριστικών γραφείων στην Ελλάδα, χαιρετίζει την ενέργεια , επισημαίνοντας ότι η μεγάλη τουριστική αγορά του Ουζμπεκιστάν ενδιαφέρει ιδιαίτερα τον εισερχόμενο τουρισμό της Ελλάδας, αλλά και τα ταξίδια των Ελλήνων στις πόλεις του Ουζμπεκιστάν, που παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Κοινά ιστορικά μνημεία από την αρχαία αλλά και στην νεότερη ιστορία φέρνουν τις δύο χώρες κοντά, ενώ η λειτουργία του κέντρου υπόσχεται ακόμα μεγαλύτερη διεύρυνση στις μεταξύ τους σχέσεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη εφαρμόζεται η ηλεκτρονική βίζα για τους Έλληνες ταξιδιώτες, η οποία εκδίδεται σε 2 ημέρες από τις προξενικές αρχές του Ουζμπεκιστάν.


SHARE:

24Media Network