Πόλος έλξης η Γραμμή 4 του Μετρό για την Dimand

Πόλος έλξης η Γραμμή 4 του Μετρό για την Dimand
Γραμμή 4 του μετρό, πλατεία Κολωνακίου eurokinissi

Προχωρούν επενδύσεις για 19 διαφορετικά projects αξίας σχεδόν 1 δις.ευρώ. Ανοιχτά 10 εργοτάξια, υπολογισμός αποεπένδυσης από 6 αναπτύξεις έως τα τέλη του 2024.

Οι πόλεις αλλάζουν και το μοντέλο των αναπλάσεων είναι διατηρήσιμο και πολλά υποσχόμενο εκτίμησε ο διευθύνων σύμβουλος της Dimand, Δ. Ανδριόπουλος στο πλαίσιο της παρθενικής παρουσίασης της εταιρείας στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών, μετά την εισαγωγή της στο ΧΑ τον περασμένο Ιούλιο.

Μετά τις ευρύτερες αναπλάσεις στον Πειραιά, όπως στα ακίνητα Παπαστράτου στον Άγιο Διονύσιο, αλλά και τον Πύργο Πειραιά, η εταιρεία έχει ήδη επενδύσει σε ακίνητα στην Ομόνοια, προχωρώντας σε νέα concept μικτής χρήσης και κατοικίας, ενώ πλέον εξετάζει σε μεσοπρόθεσμη βάση επενδύσεις πέριξ της υπό κατασκευής Γραμμής 4 του Μετρό. «Υπάρχουν ευκαιρίες αναπλάσεων, όπου υπάρχουν σοβαρές υποδομές» ανάφερε ο κ. Ανδριόπουλος.

Αναγνώρισε βεβαίως ότι η αύξηση του κόστους κατασκευής – κατά 65%-70% από το επίπεδο τιμών στα μέσα του 2021- αλλά και η σημαντική αύξηση κόστους χρήματος επηρεάζουν ευθέως την κερδοφορία της Dimand, ωστόσο προέταξε ως αντιστάθμισμα τη σταθερά υψηλή ζήτηση για νέο προϊόν- τόσο σε οικιστικά όσο και σε επαγγελματικά ακίνητα –που επιτρέπει μερική μεταβίβαση στον τελικό χρήστη.

Η εταιρεία έχει δρομολογήσει σειρά έργων και αναπλάσεων με ορίζοντα ολοκλήρωσης και αποεπένδυσης σταδιακά έως τα τέλη του 2024, ωστόσο συνεχίζει να μελετά νέες ευκαιρίες.

Έχει ήδη δρομολογηθεί η ανάπτυξη των δικαστηρίων Πειραιά, καθώς η Dimand αναδείχθηκε προσωρινός ανάδοχος στο σχετικό διαγωνισμό. Επίσης, ο κ. Ανδριόπουλος επιβεβαίωσε πως η Dimand αποτελεί προσωρινό ανάδοχο για την ανάπτυξη οικοπέδου του ΤΕΕ για λογαριασμό του Ιατρικού Κέντρου, αναμένοντας τη σχετική έγκριση του Ελεγκτικού Συνεδρίου προκειμένου να συμβασιοποιηθεί η συμφωνία.

Τέλος, ο κ. Ανδριόπουλος αναφερόμενος στις εξελίξεις του 2023 επιβεβαίωσε ότι υπάρχει σχέδιο ευρύτερης συνεργασίας με την Εθνική Ασφαλιστική (η οποία έχει χορηγήσει ήδη δανειακή χρηματοδότηση στην Dimand), χωρίς ωστόσο να προβεί σε λεπτομέρειες.

Η Dimand διαχειρίζεται σήμερα έργα που στην ολοκλήρωση τους με βάση τα στοιχεία στο τέλος του 2022 αποτιμώνται σε χαρτοφυλάκιο 915 εκατ.ευρώ από 524 εκατ. ευρώ το 2021, με το μερίδιο που αντιστοιχεί στην Dimand να είναι στα 723 εκατ. ευρώ. Το 2022 προστέθηκαν έξι έργα ύψους 370 εκατ. ευρώ (τα νέα γραφεία PwC στο Μαρούσι, το έργο του ΦΙΞ στη Θεσσαλονίκη, το ακίνητο της BΑΛΚΑΝ, η επέκταση στο Hub 26, ένα ακίνητο στη Φιλοθέη (οικιστικό project), ένα κτίριο στην Ομόνοια (Σινέ Αβέρωφ). Μαζί με τα παραπάνω η εταιρεία οριστικοποίησε και την απόκτηση των εγκαταστάσεων της Softex στον Ελαιώνα αλλά και ακίνητα αποθηκών της εταιρεία στο Μεγάλο Πεύκο. Παράλληλα, δρομολογούνται επενδύσεις σε Καβάλα και Δράμα για την κατασκευή Logistics Center. Συνολικά, σήμερα η εταιρεία έχει εγκαταστήσει 10 εργοτάξια και προωθεί αδειοδοτικά τις υπόλοιπες επενδύσεις.

Στην προσεχή διετία εκτιμά ότι θα αποπενδύσει από έξι projects (το οικιστικό της Φιλοθέης αλλά και από το Μινιόν, που θα έχει μικτής χρήσης χαρακτήρα), από το ακίνητο της ΕΕΔΕ (διαπραγματεύεται με δύο υποψήφιους μισθωτές), το Hub 26 στη Θεσσαλονίκη (γραφεία) αλλά και από τον Πύργο Πειραιά. Για το τοπόσημο του λιμανιού, η εταιρεία έχει πλέον μισθώσει πλήρως 10 ορόφους γραφείων και πλήρως τους χώρους εστίασης, leisure και retail.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα