ΜΕΤΡΟ

Εικόνα από το μετρό Θεσσαλονίκης

Μετρό Θεσσαλονίκης: Ξεκίνησαν ξανά οι εργασίες - Σε ποια φάση είναι το έργο

"Το έργο θα τελειώσει και θα γίνει" ξεκαθάρισε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κ. Καραμανλής για το μετρό Θεσσαλονίκης. Σε ποιο στάδιο είναι το έργο, που αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Απρίλιο του 2023.

Στον σταθμό Βενιζέλου του υπό κατασκευή μετρό Θεσσαλονίκης

Σταθμός Βενιζέλου: Δημοσιεύθηκαν οι αποφάσεις του ΣτΕ για την μεταφορά των ευρημάτων

Τρεις αποφάσεις με τις οποίες ενέκρινε την απόσπαση, μεταφορά και επανατοποθέτηση των αρχαίων που αποκαλύφθηκαν στον σταθμό Βενιζέλου του Μετρό Θεσσαλονίκης δημοσίευσε η Ολομέλεια του ΣτΕ

Εκδήλωση για την υπογραφή της σύμβασης για την γραμμή 4 του μετρό στην Αθήνα, 22 Ιουνίου 2021

Ξεκινά η Γραμμή 4 του Μετρό: Άλσος Βεΐκου- Ακαδημίας σε 8 λεπτά και σταθμός στην πλατεία Εξαρχείων

Υπεγράφη η σύμβαση για την κατασκευή της Γραμμής 4 παρουσία Μητσοτάκη και Καραμανλή. Ο σταθμός των Εξαρχείων ήταν εξαρχής στην πλατεία με το σχεδιασμό του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών. Πως θα είναι η νέα Γραμμή: Βίντεο και γράφημα.

Κλειστό μετρό λόγω απεργίας

Απεργία στις 16 Ιουνίου: Χωρίς Μετρό, Ηλεκτρικό και Τραμ - Στάση εργασίας στα λεωφορεία

Οι εργαζόμενοι σε Μετρό, Ηλεκτρικό και Τραμ συμμετέχουν στην απεργία της 16ης Ιουνίου. Οι συρμοί στα μέσα σταθερής τροχιάς θα παραμείνουν ακινητοποιημένοι όλη μέρα.

Κώστας Καραμανλής, Κωνσταντίνος Μιτζάλης (Διευθύνων Σύμβουλος της Αβαξ), Νίκος Ταχιάος (Πρόεδρος της Αττικό Μετρό ΑΕ), Γιώργος Καραγιάννης

Καραμανλής για μετρό Πειραιά: Καλοκαίρι του 2022 θα παραδοθούν στο κοινό οι 3 σταθμοί

Αυτοψία στο μετρό Πειραιά πραγματοποίησε ο Κώστας Καραμανλής. Μόνιμη έκθεση με αρχαιολογικά ευρήματα θα κοσμεί τον σταθμό "Δημοτικό Θέατρο". Σε 50 λεπτά η διαδρομή Πειραιάς-Αεροδρόμιο.

"Η απόσπαση των αρχαιοτήτων στη Θεσσαλονίκη θα είναι ανέλπιστο δώρο για όσους αντιτίθενται στην επανένωση των γλυπτών του Παρθενώνα"

"Η απόσπαση των αρχαιοτήτων στη Θεσσαλονίκη θα είναι ανέλπιστο δώρο για όσους αντιτίθενται στην επανένωση των γλυπτών του Παρθενώνα"

Ο καθηγητής Αρχαίας Ιστορίας και Κλασικών Σπουδών στο Πρίνστον εξηγεί γιατί είναι μια καταστροφική επιλογή απόσπαση των αρχαιοτήτων στη Θεσσαλονίκη.

Απεργιακή συγκέντρωση στην Αθήνα

Απεργία για τα εργασιακά: Ποιοι συμμετέχουν - Συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας

Σε απεργιακούς ρυθμούς θα βρίσκεται η χώρα σήμερα λόγω της γενικής απεργίας που έχουν εξαγγείλει ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΕ-ΕΚΑ, αντιδρώντας στο εργασιακό νομοσχέδιο. Χειρόφρενο τραβούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Κλειστό μετρό λόγω απεργίας

Απεργία την Πέμπτη: Πώς θα κινηθούν αύριο τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Με 24ωρη απεργία και στάση εργασίας συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς στην γενική απεργία της 10ης Ιουνίου που εξήγγειλαν ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ-ΕΚΑ αντιδρώντας στο εργασιακό νομοσχέδιο.

Σταθμός μετρό

Απεργία την Πέμπτη: Χωρίς Μετρό, Τραμ, Ηλεκτρικό - Πότε θα κινηθούν τα λεωφορεία

Με 24ωρη απεργία και στάση εργασίας συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς στην γενική απεργία της 10ης Ιουνίου που εξήγγειλαν ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ-ΕΚΑ αντιδρώντας στο εργασιακό νομοσχέδιο.

Απεργία την Πέμπτη 10 Ιουνίου: Ποιοι συμμετέχουν - Χειρόφρενο σε Μετρό, ΗΣΑΠ και Τραμ

Απεργία την Πέμπτη 10 Ιουνίου: Ποιοι συμμετέχουν - Χειρόφρενο σε Μετρό, ΗΣΑΠ και Τραμ

Στην απεργία καλούνται να συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και το δημόσιο, ενώ μέχρι στιγμής, συμμετοχή έχουν ανακοινώσει τα σωματεία εργαζομένων στις σταθερές συγκοινωνίες και τα πλοία, αλλά και η ΕΣΗΕΑ.

Έργα μετρό

Μετρό Αθήνας: Ξεκινά η δέσμευση εργοταξίων στο κέντρο της Αθήνας

Οι πρόδρομες εργασίες για την κατασκευή της γραμμής 4 του Μετρό έχουν ήδη ξεκινήσει και πλέον ένας-ένας οι χώροι που περικλείουν τα εργοτάξια των μελλοντικών σταθμών δεσμεύονται. Ποιες νέες περιοχές θα αποκτήσουν Μετρό.

Έργα στον Πειραιά

Πώς προχωρούν τα μεγάλα έργα του Πειραιά: Μετρό, Τραμ και υποθαλάσσια Σαλαμίνας

Τι ανέφερε ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Κώστας Καραμανλής για τα μεγάλα έργα του Πειραιά. "Το 2022 η διαδρομή Πειραιάς- αεροδρόμιο του Μετρό θα καλύπτεται σε 45 λεπτά", σημείωσε.

Διαδηλώνουν με μαύρα ρούχα για τις αρχαιότητες της Βενιζέλου στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης

Θεσσαλονίκη: Σιωπηλή διαμαρτυρία για τις αρχαιότητες του μετρό της Βενιζέλου

Σιωπηλή συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το δημαρχείο Θεσσαλονίκης από μέλη της "Κίνησης Πολιτών Θεσσαλονίκης για την Προστασία της Πολιτιστικής Κληρονομιάς". Τι αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους.

Ο Αλέξης Τσίπρας

Τσίπρας: Η κυβέρνηση ν' ακούσει τους κορυφαίους επιστήμονες για τα αρχαία του μετρό Θεσσαλονίκης

Επίθεση Τσίπρα προς τον πρωθυπουργό και την υπουργό Πολιτισμού. "Τι άλλο πρέπει να γίνει για να καταλάβει ο κ. Μητσοτάκης και η κ. Μενδώνη, την ιστορικών διαστάσεων ευθύνη που έχουν απέναντι στη Θεσσαλονίκη;" αναρωτιέται.

Στον σταθμό Βενιζέλου του υπό κατασκευή μετρό Θεσσαλονίκης

Μετρό Θεσσαλονίκης: Το ΣτΕ απέρριψε την προσφυγή κατά της μεταφοράς των αρχαίων

Διέρρευσε η απόφαση του ΣτΕ υπέρ της απόσπασης και επανατοποθέτησης της «Βυζαντινής Πομπηίας». Με οριακή πλειοψηφία απορρίφθηκαν οι προσφυγές των 7 φορέων ενάντια στην απόφαση της Υπουργού Πολιτισμού.