ΜΕΤΡΟ

Μετρό Θεσσαλονίκης: Εντυπωσιακές φωτογραφίες των αρχαιοτήτων από τις ανασκαφές

Μετρό Θεσσαλονίκης: Εντυπωσιακές φωτογραφίες των αρχαιοτήτων από τις ανασκαφές

Σημαντικές αρχαιότητες στους σταθμούς Βενιζέλου και Αγίας Σοφίας ανακαλύφθηκαν σε διαφορετικές χρονικές στιγμές της κατασκευής του έργου του μετρό. Δείτε τις εικόνες.

Η Αθήνα από ψηλά

Η Αθήνα το 2023

Ο Λευτέρης Παπαγιαννάκης, πρώην αντιδήμαρχος Δήμου Αθηναίων, συμμετέχοντας στο αφιέρωμα "Η Ελλάδα στο μέλλον" γράφει στο NEWS 24/7 για τις δύο μεγάλες πρωτοβουλίες που μπορούν να αλλάξουν την εικόνα της πρωτεύουσας.

Μετρό

Μετρό Αθήνας: Άρχισε ο διαγωνισμός για την επέκταση της γραμμής 2 στο Ίλιον

Η υπόγεια επέκταση της Γραμμής θα ξεκινά από την Ανθούπολη και θα έχει συνολικό μήκος 4 χλμ. Θα διαθέτει τρεις νέους σταθμούς: «ΠΑΛΑΤΙΑΝΗ», «ΙΛΙΟΝ», «ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ».

Alstom: Ενδιαφέρον για τα τρένα υδρογόνου και το Μετρό Θεσσαλονίκης - Ποια έργα είναι στο "ραντάρ" της

Alstom: Ενδιαφέρον για τα τρένα υδρογόνου και το Μετρό Θεσσαλονίκης - Ποια έργα είναι στο "ραντάρ" της

Η Alstom είναι ενεργά συμμέτοχη και στην εξάδα των σιδηροδρομικών έργων που τρέχει η ΕΡΓΟΣΕ μέσω ανταγωνιστικού διαλόγου και που θα έχουν ευρωπαϊκή χρηματοδότηση.

Κώστας Καραμανλής

Καραμανλής: Αναβαθμίζουμε 14 συρμούς του Ηλεκτρικού και κάνουμε παρεμβάσεις στους σταθμούς

Υπογράφηκε η σύμβαση για την αναβάθμιση 14 συρμών στη Γραμμή 1 του Μετρό, οι οποίοι έχουν ξεπεράσει τον προσδοκώμενο χρόνο ζωής των 30 χρόνων. Τι δηλώνει ο υπουργός Μεταφορών.

Μετρό

Μετρό Θεσσαλονίκης: Υπογράφεται η προμήθεια για 15 επιπλεόν συρμούς από την Κοινοπραξία ΑΚΤΩΡ-HITACHI

Προς υπογραφή η σύμβασης προμήθειας 15 επιπλέον συρμών για το Μετρό Θεσσαλονίκης που θα συμπληρώσει τον υφιστάμενο στόλο των 18 οχημάτων και με τους οποίους θα καλυφθούν οι βασικές γραμμές.

Διόδια

Διόδια: Τι εξετάζει η κυβέρνηση για χιλιομετρική χρέωση

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών αναφέρθηκε στη λελογισμένη μείωση των διοδίων στην Αττική Οδό, η οποία θα εφαρμοστεί από το 2024, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν θα γίνουν αυξήσεις διοδίων στις εθνικές οδούς.

Μετρό Εξάρχεια: Το παρασκήνιο μιας χαμένης ευκαιρίας

Μετρό Εξάρχεια: Το παρασκήνιο μιας χαμένης ευκαιρίας

Στο μεγάλο ρεπορτάζ του OneMan, μέσα από οκτώ ενότητες, εξετάζουμε το χρονικό του πλέον αμφιλεγόμενου σταθμού στην ιστορία της Αττικό Μετρό. Από τα αντισταθμιστικά έργα απόδοσης δημόσιου χώρου που «παρέπεσαν» από τη δημαρχία Μπακογιάννη μέχρι το πρόβλημα με τον σταθμό στην πλατεία Εξαρχείων και τα νεφελώδη τεχνικά εμπόδια για την εναλλακτική της οδού Τοσίτσα.

Μετρό

Μετρό: Δημοπρατείται η επέκτασή του προς Ίλιον - Έρχονται διαγωνισμοί για τρία μεγάλα έργα

Επεκτείνεται η Γραμμή 2 του Μετρό προς το Ίλιον, η πρώτη από το 2013 οπότε και έφτασε στην Ανθούπολη και το Ελληνικό. Η διάρκεια των έργων έχει οριστεί σε πέντε χρόνια από την υπογραφή της σύμβασης.

Πώς το μετρό αλλάζει μία γειτονιά;

Πώς το μετρό αλλάζει μία γειτονιά;

Το εξετάσαμε, με τη βοήθεια και της Δρ. Κοινωνικής Αστικής Γεωγραφίας, Αθηνάς Αραμπατζή, από την σκοπιά του gentrification και των ενοικίων, του πρασίνου, του κυκλοφοριακού, και του οξύμωρου της ανάπτυξης των σύγχρονων πόλεων.

Μετρό Θεσσαλονίκης: Άνοιξε για το κοινό ο σταθμός Παπάφη - Ενθουσιασμός και ουρές από τον κόσμο

Μετρό Θεσσαλονίκης: Άνοιξε για το κοινό ο σταθμός Παπάφη - Ενθουσιασμός και ουρές από τον κόσμο

Πλήθος κόσμου από νωρίς το πρωί του Σαββάτου τον σταθμό Παπάφη του Μετρό Θεσσαλονίκης, ο οποίος είναι ανοιχτός προς το κοινό αυτό το Σαββατοκύριακο.

Γιώργος Μαζωνάκης

Ο Γιώργος Μαζωνάκης θέλει την παλιά του γειτονιά - Η βόλτα με το μετρό που έγινε viral

Μόνο απαρατήρητος δεν πέρασε ο Γιώργος Μαζωνάκης, ο οποίος μπήκε στη νέα γραμμή του μετρό για Πειραιά και δέχθηκε κύμα αγάπης από τους επιβάτες. Δείτε το επικό σχόλιο θαυμάστριας.

Μετρό: Κανονικά τα έργα για το σταθμό στα Εξάρχεια

Μετρό: Κανονικά τα έργα για το σταθμό στα Εξάρχεια

Μετά την απόφαση του ΣτΕ τα έργα προχωρούν κανονικά καθώς βρίσκονται στην φάση των πρόδρομων εργασιών κατά την οποία στο χώρο της πλατείας πραγματοποιούνται αρχαιολογικές ανασκαφές και μετατόπιση των δικτύων κοινής ωφέλειας.

Γενική άποψη Κρηναίου νυμφαίου

Οι αρχαιότητες του Μετρό Θεσσαλονίκης "στις ράγες"

Το Μουσείο θα φιλοξενήσει και θα αναδείξει μέρος των κινητών ευρημάτων και τις αποσπασμένες αρχαιότητες, που αποκαλύφθηκαν κατά την κατασκευή του Μετρό, και χωροθετείται εντός της Πανεπιστημιούπολης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.