Πώς “δυναμώνει” η Goody’s

Πώς “δυναμώνει” η Goody’s
Κατάστημα Goody's Shutterstock

Everest, La Pasteria, Evercat και Goody’s υπέγραψαν σχέδιο σύμβασης συγχώνευσης με τη Vivartia να στοχεύει σε ένα ισχυρό και ενισχυμένο σχήμα.

Στην αναδιάρθρωση του κλάδου εστίασης της Vivartia, που περιλαμβάνει τα ισχυρά σήματα των Everest, La Pasteria, Evercat και Goody’s προχωρά το CVC Capital Partners προκειμένου να αυξήσει την αποτελεσματικότητα και τις συνέργειες του συγκεκριμένου βραχίονα.

Οι διοικήσεις των τεσσάρων εταιρειών υπέγραψαν στις 26 Οκτωβρίου το σχετικό σχέδιο σύμβασης συγχώνευσης, το οποίο αναρτήθηκε στο ΓΕΜΗ και ορίζει τη διαδικασία με την οποία θα πραγματοποιηθεί η απορρόφηση.

Με την κίνηση αυτή από τη διοίκηση της Vivartia, εκτιμάται ότι θα δημιουργηθεί ένα ισχυρό σχήμα, ενισχυμένο τόσο σε επίπεδο οικονομικών στοιχείων όσο και σε επίπεδο ανθρωπίνων πόρων, ενώ θα αξιοποιηθούν στον μέγιστο δυνατό βαθμό τα περιουσιακά στοιχεία των συγχωνευόμενων εταιρειών.

Παράλληλα, η Goody’s, όπως θα διαμορφωθεί μετά τη συγχώνευση, λόγω του μεγέθους της θα μπορεί να εκμεταλλευτεί πιο αποδοτικά και με μεγαλύτερη ευελιξία τυχόν επιχειρηματικές ευκαιρίες και να πετύχει καλύτερους όρους συνεργασίας στον ευρύτερο χώρο των υπηρεσιών εστίασης. Επιπλέον, αναμένεται να επιτευχθεί μείωση των λειτουργικών δαπανών και αρτιότερη οργάνωση και κατανομή αρμοδιοτήτων μεταξύ στελεχών και προσωπικού, δεδομένου ότι και οι τέσσερις εμπλεκόμενες εταιρείες δραστηριοποιούνται σε συναφείς τομείς, με αποτέλεσμα τη δημιουργία οικονομιών κλίμακας.

Σημειώνεται ότι ο κλάδος εστίασης, και ως εκ τούτου και ο σχετικός βραχίονας της Vivartia δέχθηκε σημαντική επίπτωση από την πανδημία εξαιτίας των lockdowns, καθώς τα ψηφιακά κανάλια πώλησης και το delivery δεν κατάφεραν να αναπληρώσουν τις πωλήσεις. Συγκεκριμένα, το 2020 οι πωλήσεις παρουσίασαν μείωση και στα τέσσερα βασικά σήματα του κλάδου εστίασης του ομίλου Vivartia. Συγκεκριμένα, ο τζίρος της Goody’s υποχώρησε κατά 27,7%, της Flocafe (Evercat) κατά 53,3%, της Everest 39,7% και της La Pasteria κατά 53%.

Η συγχώνευση θα γίνει με λογιστική ενοποίηση των στοιχείων ενεργητικού και παθητικού των απορροφώμενων εταιρειών, με βάση τους ισολογισμούς μετασχηματισμού τους στις 30 Ιουνίου 2021, και μεταφορά τους στον ισολογισμό της Goody’s. Μετά τη συγχώνευση, το μετοχικό κεφάλαιο της Goody’s, που σήμερα ανέρχεται σε 3,5 εκατ. ευρώ, θα αυξηθεί κατά 3 εκατ. ευρώ, που είναι το εισφερόμενο κεφάλαιο της Everest, η οποία κατέχει ήδη το 100% των La Pasteria και Evercat. Σύμφωνα με την έκθεση πιστοποίησης που συνέταξε η Grant Thornton, το σύνολο των ιδίων κεφαλαίων και υποχρεώσεων της Everest την 30ή Ιουνίου 2021 ανερχόταν σε 172 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 133,5 εκατ. αφορούν σε ίδια κεφάλαια και τα 38,5 εκατ. σε υποχρεώσεις (εκ των οποίων τα 33 εκατ. μακροπρόθεσμες). Για την La Pasteria το σύνολο των ιδίων κεφαλαίων και υποχρεώσεων ανέρχεται σε 4 εκατ. ευρώ, ενώ για την Evercat σε 29.000 ευρώ.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα