Prodea και Παπαλέκας: Κυρίαρχοι στην Κύπρο, με βλέμμα στη Μεσόγειο

Prodea και Παπαλέκας: Κυρίαρχοι στην Κύπρο, με βλέμμα στη Μεσόγειο

Η κοινοπραξία τους απέκτησε και το υπερπολυτελές θέρετρο Parklane Λεμεσού.

Με μια ιδιαίτερα σημαντική επένδυση στον κυπριακό τουρισμό συνοδεύεται η ολοκλήρωση της στρατηγικής σύμπραξης της Invel Real Estate, της PRODEA Investments και του YODA Group (Ομίλου Ιωάννη Παπαλέκα) στον ξενοδοχειακό χώρο, της οποίας ο επενδυτικός προσανατολισμός εστιάζει στο ευρύτερο πεδίο του μεσογειακού τουρισμού.

Το κοινό επενδυτικό όχημα των τριών εταιρειών στον ξενοδοχειακό και τουριστικό κλάδο στην περιοχή της Μεσογείου, η MHV Mediterranean Hospitality Venture Limited (MHV), προχώρησε σε μια ακόμη σπουδαία επενδυτική κίνηση καθώς απέκτησε το 100% των μετοχών της εταιρείας Parklane Hotels Limited, ιδιοκτήτριας του πολυτελούς ξενοδοχειακού συγκροτήματος Parklane, a Luxury Collection Resort & Spa Limassol και του Park Tower, που αποτελείται από 20 πολυτελή διαμερίσματα στη Λεμεσό.

Να σημειωθεί ότι η MHV ήταν ήδη κάτοχος του 100% των μετοχών της εταιρείας The Cyprus Tourism Development Company Limited, ιδιοκτήτριας του ξενοδοχείου The Landmark Nicosia στη Λευκωσία. Πλέον η κοινοπραξία ελέγχει όλα τα luxury resorts της Κύπρου (Nicosia Landmark, Αphrodite’s Hills και Parklane Λεμεσού).

Το Parklane, a Luxury Collection Resort & Spa Limassol είναι το μοναδικό Luxury Internationally Branded θέρετρο στην Κύπρο.


Είναι οικοδομημένο σε παραθαλάσσια έκταση 100.000τ.μ. και αποτελείται από 222 πολυτελή δωμάτια και 52 σουίτες συμπεριλαμβανομένων των 18 Park Villas ενός, δύο και τριών υπνοδωματίων με ιδιωτικές πισίνες.

Το πολυτελές θέρετρο διαθέτει πέντε εστιατόρια, δύο μπαρ, 11 αίθουσες συσκέψεων, γήπεδο μίνι ποδοσφαίρου, τρία γήπεδα τένις, αλλά και γυμναστήριο, το κορυφαίο Kalloni Spa, συνολικής έκτασης 3.000 τ.μ., και ένα μοναδικό χώρο για παιδιά έκτασης 3.000 τ.μ.

Τη σημασία της μεγάλης αυτής επενδυτικής κίνησης τόνισε με δήλωσή του ο κ. Χριστόφορος Παπαχριστοφόρου, ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Invel Real Estate και Εκτελεστικός Πρόεδρος της PRODEA Investments:

«Xαιρόμαστε ιδιαίτερα για την απόκτηση του πολυτελούς θέρετρου Parklane, η οποία ολοκληρώνει το χαρτοφυλάκιο ξενοδοχείων μας στην Κύπρο. Με το Parklane, το Landmark Nicosia και Aphrodite Hills Resort, κατέχουμε πλέον τρεις εμβληματικές και ξεχωριστές μονάδες, τις οποίες, μέσω επένδυσης επιπρόσθετων κεφαλαίων για περαιτέρω ανάπτυξη, έχουμε σκοπό να αναδείξουμε σε σημεία αναφοράς όχι μόνο για την Κυπριακή αγορά αλλά και για ολόκληρη την νοτιοανατολική Ευρώπη».


Επιπλέον ο κ. Παπαχριστοφόρου ανέδειξε την ευρύτερη οπτική της κοινοπραξίας σημειώνοντας ότι «η στρατηγική συνεργασία Invel, PRODEA Investments και YODA Group εδραιώνεται και στρέφεται πλέον προς τις αγορές της Μεσογείου, με ιδιαίτερη έμφαση σε Ελλάδα και Ιταλία, όπου μελετάμε συγκεκριμένες επενδύσεις στον τουριστικό χώρο».

Της απόκτησης του Parklane προηγήθηκε η ολοκλήρωση της μεταβίβασης από την PRODEA σε θυγατρική του YODA Group ποσοστού 45% στην εταιρεία MHV Mediterranean Hospitality Venture Limited (MHV). H PRODEA Investments διατηρεί ποσοστό 45% και η Invel Real Estate, μέσω θυγατρικής της, ποσοστό 10%.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version