Πρόκληση η αντιμετώπιση του ψηφιακού χάσματος στην εκπαίδευση

Πρόκληση η αντιμετώπιση του ψηφιακού χάσματος στην εκπαίδευση

Την ανάγκη μείωσης του ψηφιακού χάσματος στην εκπαίδευση επεσήμανε η αρμόδια Επίτροπος για θέματα Καινοτομίας, Έρευνας, Πολιτισμού, Εκπαίδευσης και Νεολαίας Mariya Gabriel, κατά τη διάρκεια διαδικτυακής συζήτησης που διοργάνωσε την Πέμπτη το Martens Centre for European Studies και το Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Η Επίτροπος επισήμανε ότι δόθηκε μια πολύτιμη ευκαιρία η οποία πρέπει να αξιοποιηθεί και προανήγγειλε ένα action
plan για την ενίσχυση της ψηφιακής εκπαίδευσης. Στο ίδιο μήκος κύματος και η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Σοφία Ζαχαράκη τόνισε ότι κανένα παιδί δεν πρέπει να μείνει πίσω σε αυτή τη διαδικασία, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρξει επιπρόσθετη χρηματοδότηση από τον Ευρωπαϊκό Προϋπολογισμό για την τεχνολογική στήριξη της εκπαίδευσης.

Ανέφερε ότι στην Ελλάδα έχουν γίνει ήδη σημαντικές δωρεές για να διασφαλιστεί ότι οι μαθητές θα έχουν πρόσβαση στην τηλε-εκπαίδευση όσο συνεχίζονται οι επιπτώσεις της πανδημίας. Όπως ανέφερε η κα Ζαχαράκη οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε την ψηφιακή ανισότητα στην εκπαίδευση, καθώς αυτό αποτελεί σημαντική επένδυση στο μέλλον.

Την ίδια ώρα προχωρούν οι παραδώσεις τεχνολογικού εξοπλισμού στα σχολεία, στο πλαίσιο της μεγάλης δωρεάς που έκανε ο Όμιλος Olympia. Tρεισήμισι χιλιάδες tablets και laptops παραδίδονται σε μαθητές όλης της Ελλάδος εκ μέρους των εταιρειών Public-MediaMarkt. Οι διανομές έχουν ξεκινήσει στα σχολεία περιοχών της Αττικής και συνεχίζονται σε άλλες περιοχές της χώρας. Αντίστοιχα, 770 laptops διανέμει η εταιρεία Sunlight, επίσης μέλος του ομίλου Olympia, σε σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στους δήμους Καβάλας, Ξάνθης, Τοπείρου Μύκης, Αβδήρων και Κομοτηνής

Η διάθεση γίνεται με ευθύνη των διευθυντών των σχολείων σε παιδιά που διαπιστωμένα δεν ήταν σε θέση να παρακολουθήσουν τα μαθήματα.


SHARE:

24Media Network