Πτώχευσε η Ηλεκτρονική Αθηνών. Κλείνουν όλα τα καταστήματα

Πτώχευσε η Ηλεκτρονική Αθηνών. Κλείνουν όλα τα καταστήματα

Επιβεβαιώθηκε το χειρότερο σενάριο για την Ηλεκτρονική Αθηνών. Τι αναφέρει η διοίκηση ως βασική ευθύνη

Οριστικό λουκέτο για την Ηλεκτρονική Αθηνών καθώς όπως ανακοίνωσε αργά το απόγευμα της Τετάρτης η διοίκηση της, η εταιρεία κηρύχθηκε σε κατάσταση πτώχευσης. Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση αναφέρεται:

" Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΘΗΝΩΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ γνωστοποιεί ότι δυνάμει της υπ αριθμ 267/13-4-2016 απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών κηρύχθηκε σε κατάσταση πτωχεύσεως.

ADVERTISING

Παρά τις διαρκείς προσπάθειες της εταιρείας, η πορεία της οικονομίας, η περαιτέρω αποδυνάμωση της αγοραστικής δύναμης των καταναλωτών, τα capital controls που –εκτός των άλλων– ενίσχυσαν την καχυποψία των ξένων προμηθευτών προς τις ελληνικές επιχειρήσεις, σε συνδυασμό με την στάση των δανειστριών τραπεζών καθιστούν αδύνατη τη συνέχιση της λειτουργίας της εταιρείας.

Το επιχειρηματικό πλάνο, το οποίο συναποφασίστηκε από τις τράπεζες, τους προμηθευτές και τους μετόχους τον Απρίλιο του 2015 είχε δημιουργήσει βάσιμες προοπτικές για την ανάκαμψη της εταιρείας. Όσα συνέβησαν, από τον Ιούνιο του 2015 και μετά, υπονόμευσαν και στη συνέχεια ακύρωσαν στην πράξη οποιοδήποτε σχεδιασμό.

Το αποτέλεσμα ήταν να δημιουργηθεί ασφυκτικό πρόβλημα ρευστότητας, να χάνονται μερίδια αγοράς και να αυξάνονται οι ζημιές. Έτσι, η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ, αφού εξάντλησε κάθε δυνατή εναλλακτική λύση, οδηγήθηκε στη σημερινή οδυνηρή απόφαση.

Η σημερινή εξέλιξη αφανίζει τη μεγαλύτερη ΕΛΛΗΝΙΚΗ εταιρεία του κλάδου, τη μόνη που ανταγωνίστηκε ευθέως τις πολυεθνικές, οι οποίες θα είναι και οι μόνες ευνοημένες από αυτή την συγκυρία.

Τα καταστήματα της ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ από αύριο, 14-4-2016, θα παραμείνουν κλειστά."

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που είχε δημοσιοποιήσει, το 2013, η εταιρεία απασχολούσε 585 άτομα προσωπικό ενώ ο αριθμός των καταστημάτων ήταν 46.

Εν τω μεταξύ, πυρά κατά της κυβέρνησης για το λουκέτο στο οποίο οδηγήθηκε η Ηλεκτρονική Αθηνών, εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος μέσω Τwitter.

Ποτάμι: Ούτε συγκεντρώσεις, ούτε συναυλίες θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ για τους απολυμένους

Για αντιαναπτυξιακή πολιτική και εχθρότητα στην ιδιωτική πρωτοβουλία, κατηγορεί το Ποτάμι την κυβέρνηση με ανακοίνωση του, αναφορικά με το λουκέτο στην Ηλεκτρονική Αθηνών.

«Άλλοι 450 εργαζόμενοι (αυτή τη φορά της Ηλεκτρονικής Αθηνών) είναι χωρίς δουλειά. Η αντιαναπτυξιακή πολιτική, η εχθρότητα στην ιδιωτική πρωτοβουλία και τα capital controls οδηγούν καθημερινά σε νέα, μικρά και μεγάλα, λουκέτα.

Τώρα ούτε συγκεντρώσεις, ούτε συναυλίες θα οργανώσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Οι φωνές των απολυμένων δε θα φθάσουν καν στα υπουργικά γραφεία.

Ο μακάριος ύπνος των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ θα συνεχιστεί», αναφέρει χαρακτηριστικά.

SHARE:

24Media Network