Ραγδαία ανάπτυξη της Ellinair στην Ελλάδα

Ραγδαία ανάπτυξη της Ellinair στην Ελλάδα
Ellinair

Η αεροπορική εταιρεία του ομίλου Μουζενίδη, διευρύνει τους προορισμούς της στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Το 2018 αποτελεί μια πολύ σημαντική χρονιά για την Ellinair, η οποία ξεκίνησε τη λειτουργία της το 2014, προκειμένου να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες του ταξιδιωτικού οργανισμού Μουζενίδη. Με βάση τη ρωσόφωνη αγορά, ο Μπόρις Μουζενίδης που μεγάλωσε στη Γεωργία, έχει καταφέρει σε 23 χρόνια να δημιουργήσει έναν όμιλο 5 εταιρειών, με ταξιδιωτικό γραφείο, 7 ξενοδοχεία νοικιασμένα, κατασκευαστική εταιρεία, αεροπορική εταιρεία και εταιρεία εμπορευμάτων, με 18 brand names και περίπου 3.000 εργαζόμενους.

Η συνεισφορά του στην ελληνική οικονομία είναι πολύ μεγάλη, διότι όπως μου είπε κατά τη διάρκεια της σημερινής παρουσίασης της Ellinair στην Αθήνα, περίπου 1,5 εκατ. ευρώ την ημέρα είναι τα χρήματα που ξοδεύονται από τον όμιλό του εντός της χώρας, με τον τζίρο του ομίλου να αγγίζει το 1 δις ευρώ φέτος.

Οσον αφορά στην αεροπορική εταιρεία Ellinair, με έδρα τη Θεσσαλονίκη, από το 2014 που ξεκίνησε για πρώτη φορά να επιχειρεί με 2 αεροσκάφη, τώρα διαθέτει 10 (3 AIRBUS 319, 144 θέσεων, 5 AIRBUS 320 180 θέσεων, και 2 BOEING 737-300, 148 θέσεων), με προοπτική το 2019, να αποτελείται μόνο από αεροσκάφη AIRBUS, προχωρώντας σε πλήρη ομογενοποίησή του στόλου.

Για το 2018, αναμένει αύξηση 34% σε επιβάτες (1.061.029), έναντι του 2017 με 8.504 πτήσεις (21% παραπάνω από το 2017) και 78,3% πληρότητα!

Η εταιρεία πετά αυτή τη στιγμή σε 18 χώρες και 30 προορισμούς, διαθέτει 14 γραφεία στην Ελλάδα και 50 στην υπόλοιπη Ευρώπη και 200 άτομα προσωπικό, ενώ για το 2018 προσθέτει 7 νέα δρομολόγια σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Αυτή τη στιγμή, έχει 4 βάσεις (Θεσσαλονίκη, Μόσχα για πρώτη φορά, Κέρκυρα και Ηράκλειο), ενώ από το φθινόπωρο θα κάνει βάση και την Αθήνα με ένα αεροσκάφος.

Ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί στα δρομολόγια από και προς την Κρήτη, όπου φέτος η Ellinair θα πετάει προς Ηράκλειο από Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Μόσχα, Βερολίνο, Μόναχο, Αγία Πετρούπολη, Βελιγράδι, Βουκουρέστι και Κλούζ Ναπόκα (Ρουμανία), Κατοβίτσε (Πολωνία), Κίεβο και Λβίβ (Ουκρανία) και Τιφλίδα (Γεωργία). Επίσης προς Χανιά από Θεσσαλονίκη και Μόσχα.

Για την ερχόμενη καλοκαιρινή περίοδο η εταιρεία θα εκτελεί δρομολόγια σε ευρωπαϊκούς προορισμούς όπως η Στουτγάρδη, το Μόναχο, η Φρανκφούρτη, το Βερολίνο, το Κλουζ, η Βαρσοβία, το Κατοβίτσε, το Ταλίν, η Ρίγα και το Βελιγράδι, ενώ ταυτόχρονα διατηρεί τη σύνδεση της Θεσσαλονίκης με 17 πόλεις της Ρωσίας, 5 πόλεις της Ουκρανίας, 2 πόλεις του Καζακστάν και την πρωτεύουσα της Γεωργίας, την Τιφλίδα.

Η Ellinair θα επενδύσει πολύ φέτος στην ανάπτυξη της αγοράς των Βαλκανίων και συγκεκριμένα στις χώρες Σερβία, Ρουμανία και Βουλγαρία, ενώ για τα επόμενα χρόνια στοχεύει στην αγορά 2 αεροσκαφών ετησίως καθώς και στην ενοικίαση ενός ξενοδοχείου σε κάθε προορισμό που πετά, προκειμένου να προσφέρει ολοκληρωμένο ταξιδιωτικό πακέτο στους πελάτες της.

Ellinair

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα