Συνέδριο Διαφορετικότητας: Λίγα λόγια για το Diversity in Business Conference 2020

Συνέδριο Διαφορετικότητας: Λίγα λόγια για το Diversity in Business Conference 2020

Στο 2ο Συνέδριο Διαφορετικότητας για ελληνικές επιχειρήσεις, θα γίνει συζήτησει για την πρόοδο που έχει επιτευχθεί σε επίπεδο αποδοχής της Διαφορετικότητας και των ίσων ευκαιριών στις ελληνικές επιχειρήσεις.

To 2ο Συνέδριο Διαφορετικότητας για τις ελληνικές επιχειρήσεις θα πραγματοποιηθεί στις 25 Σεπτεμβρίου 2020, στο Ζάππειο Μέγαρο. Το Συνέδριο διοργανώνεται στο πλαίσιο των δράσεων της Χάρτας Διαφορετικότητας για ελληνικές επιχειρήσεις, πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την προώθηση της Διαφορετικότητας στις ελληνικές επιχειρήσεις που ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 2019.

Η Ελλάδα έγινε η 23η χώρα που υπεγράφη η Χάρτα, στο πλαίσιο του Εναρκτήριου Συνεδρίου για τη Διαφορετικότητα στις ελληνικές επιχειρήσεις, στο Ζάππειο Μέγαρο, στις 9 Μάϊου 2019.

Στόχος της είναι να λειτουργήσει ως μέσο δέσμευσης για την εφαρμογή της ισότητας των ίσων ευκαιριών και της διαφορετικότητας σε κάθε εργασιακό περιβάλλον στην Ελλάδα. Στη χώρα μας η Χάρτα Διαφορετικότητας υλοποιείται από το ΚΕΑΝ-Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων. Αυτή τη στιγμή, στην Ελλάδα, περισσότερες από 150 εταιρίες και φορείς έχουν υπογράψει τη Χάρτα Διαφορετικότητας, ενσωματώνοντας στην καθημερινή τους λειτουργιά πρακτικές αποδοτικής ένταξης διαφορετικών εργαζομένων, με πολύπλευρα οφέλη. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε το Ιδρυτικό Μέλος Όμιλο ΟΤΕ, την Περιφέρεια Αττικής, τις Accenture, Pfizer, Teleperformance Greece, Deloitte, Coca Cola Hellas, Coca Cola 3E, Generation Y, British Council, ICTS Hellas.

Στο 2 ο Συνέδριο Διαφορετικότητας για ελληνικές επιχειρήσεις, θα συζητήσουμε για την πρόοδο που έχει επιτευχθεί σε επίπεδο αποδοχής της Διαφορετικότητας και των ίσων ευκαιριών στις ελληνικές επιχειρήσεις. Διεθνείς ομιλητές και θεσμικοί παράγοντες από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα παρουσιάσουν εξελίξεις και παραδείγματα από την παγκόσμια πραγματικότητα, ενώ και Έλληνες θεσμικοί εκπρόσωποι και υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων θα αναδείξουν θέματα που αφορούν στη χώρα μας. Με βάση τη νομοθεσία της ΕΕ, που ορίζει ότι η διαφορετικότητα περιλαμβάνει 6 διαστάσεις, (ηλικία, αναπηρία, πολιτισμός, φύλο, θρήσκευμα, γενετήσιος προσανατολισμός) θα αναδειχθούν το πλέον επίκαιρα για τις ελληνικές επιχειρήσεις αλλά και την κοινωνία. Στο πλαίσιο του Συνεδρίου θα υλοποιηθεί και τελετή υπογραφής της Χάρτας Διαφορετικότητας για ελληνικές επιχειρήσεις από οργανισμούς, φορείς και επιχειρήσεις.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα του Συνεδρίου εδώ: https://www.diversityconference.gr/#more

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

SHARE:

24Media Network