Τα ΕΛΤΑ θα πουλάνε (και) ρεύμα

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΑΧΥΔΡΩΜΕΙΑ (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΑΧΥΔΡΩΜΕΙΑ (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Την δική της πρόταση προς τους καταναλωτές στον χώρο της ενέργειας θα παρουσιάσει τον Δεκέμβριο τα ΕΛΤΑ

Μπορεί μία δημόσια εταιρεία να είναι ανταγωνιστική απέναντι σε παίκτες που έχουν παγιωθεί στην αγορά ή σε ιδιωτικές επιχειρήσεις που έχουν μεγαλύτερη ευελιξία στην αγορά; Δύο παραδείγματα του παρελθόντος στην Ελλάδα έδειξαν ότι τίποτα δεν είναι αδύνατο. Ο ΟΤΕ αν και μπήκε τελευταίος στην αγορά κινητής τηλεφωνίας κατάφερε να φτάσει στην κορυφή σε χρόνο ρεκόρ ενώ και όταν η ΔΕΗ δοκιμάστηκε στην τηλεφωνία μέσω της Τellas κατάφερε να αποσπάσει σημαντικό κομμάτι της αγοράς και να αποτελέσει μία επιτυχημένη πώληση στην τότε Telestet (σήμερα Wind). 

Στα πλαίσια αυτά θέλει να δοκιμαστούν τα ΕΛΤΑ στον χώρο της ηλεκτρικής ενέργειας, μία περίοδο που αγορά ανοίγει και η τράπουλα θα ξαναμοιραστεί. Όπως προανήγγειλε  σε συνέντευξη Τύπου ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Κωστής Μελαχροινός η εταιρεία θα υποβάλει φάκελο στην ΡΑΕ τις επόμενες ημέρες και εκτίμησε ότι θα λάβει την άδεια εντός του Νοεμβρίου με την εμπορική διάθεση σε οικιακούς και επαγγελματίες καταναλωτές να ξεκινάει στις αρχές του Δεκεμβρίου.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε "τα ΕΛΤΑ θα είναι παρόντα στην απελευθερωμένη αγορά ηλεκτρικής ενέργειας. Θα αγοράζουν και θα πουλάνε ρεύμα στους καταναλωτές σε όλη την Ελλάδα". Σύμφωνα με τον κ. Μελαχροινό συγκριτικό πλεονέκτημα των ΕΛΤΑ απέναντι στους υπόλοιπους εναλλακτικούς παίκτες είναι το πανελλαδικό δίκτυο που διαθέτουν που φθάνει έως και το πιο απομακρυσμένο νησί και την πιο μικρή πόλη. Τέλος σε ότι αφορά την τιμολογιακή τόνισε ότι θα είναι προς όφελος του καταναλωτή.

SHARE:

24Media Network