Τα Flocafe πηγαίνουν Λονδίνο

Τα Flocafe πηγαίνουν Λονδίνο

Το πρώτο Flocafe ανοίγει σύντομα τις πόρτες του σε κεντρικό σημείο της βρετανικής πρωτεύουσας

Την τύχη του στην πλέον ανταγωνιστική αγορά της Ευρώπης, αυτή της Μεγάλης Βρετανίας, θα δοκιμάσει ο όμιλος Goody's μέσα από το σήμα του Flocafe. Έως το τέλος της άνοιξης αναμένεται να λειτουργήσει το πρώτο κατάστημα της αλυσίδας στο κέντρο του Λονδίνου και συγκεκριμένα σε χώρο που βρίσκεται στην φάση του σχεδιασμού κοντά στον σταθμό Bond Street του μετρό. 

Όπως αναφέρει στο news247 o Γιώργος Λύρας, Διευθυντής Ανάπτυξης Δικτύου του ομίλου εστίασης της Vivartia (σ.σ. o οποίος περιλαμβάνει τα σήματα Goody's, Everest, Flocafe, La Pasteria. Papagalino, Kuzina) θα πρόκειται για έναν νέο τύπο καταστήματος ο οποίος λανσαρίστηκε πρόσφατα στην Ελλάδα με το πρώτο σημείο να ανοίγει στην Καλλιθέα τον περασμένο Δεκέμβριο. Θα απευθύνεται κυρίως στους διερχόμενους καθώς το μέγεθος του καταστήματος δεν ξεπερνάει τα 70 τ.μ..

Τα Flocafe πηγαίνουν Λονδίνο

Το λονδρέζικο κατάστημα, το οποίο βρίσκεται στην South Molton Ln, από την οποία διέρχονται δεκάδες χιλιάδες καθημερινά θα ξεκινήσει όπως προαναφέρθηκε να λειτουργήσει μέχρι το τέλος της άνοιξης καθώς μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα αρχίσουν οι εργασίες διαμόρφωσης του χώρου. Την ανάπτυξη του σήματος της Flocafe το έχει αναλάβει τοπική εταιρεία η οποία έχει και το master franchise για την βρετανική αγορά. Σύμφωνα με πληροφορίες από την Flocafe, έχει εντοπισθεί και ο χώρος για την ανάπτυξη του δεύτερου καταστήματος στο Λονδίνο.

Όπως αναφέρει ο κ. Λύρας, η Flocafe με την πείρα που διαθέτει στον χώρο της εστίασης του καφέ – σ.σ. το πρώτο της κατάστημα άνοιξε πριν από 22 χρόνια, το 1994 – αισθάνεται ότι μπορεί να σταθεί αντάξια απέναντι σε άλλες αλυσίδες του χώρου στην ιδιαίτερα ανταγωνιστική αλλά και ταυτόχρονα νέα, στην κουλτούρα του καφέ, αγορά του Λονδίνου. Εδώ αξίζει να αναφερθεί όστι στο παρελθόν ενδιαφέρον για την συγκεκριμένη αγορά ενδιαφέρον είχαν δείξει τόσο τα Mikel όσο και τα Coffee Island.

Η Flocafe πέρα από το δίκτυο της στην Ελλάδα διαθέτει ήδη διεθνή παρουσία, κυρίως σε κλειστές αγορές. Βρίσκεται στο αεροδρόμιο της Βουδαπέστης – κατάστημα το οποίο ανακαινίσθηκε πρόσφατα – στο αεροδρόμιο της Hurghada στην Ερυθρά Θάλασσα στην Αίγυπτο και στο εμπορικό κέντρο Sofia Ring Mall στην Βουλγαρία. 

SHARE:

24Media Network