Τα My market μπαίνουν “στην πρίζα”

Τα My market μπαίνουν “στην πρίζα”
My market eurokinissi

Στήνει εκτεταμένο δίκτυο σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων σε συνεργασία με την nrg, του ομίλου Motor Oil.

Συμφωνία για την εγκατάσταση 500 φορτιστών ηλεκτρικών και υβριδικών οχημάτων σε 250 καταστήματα σούπερ μάρκετ και cash & carry συνήψαν ο όμιλος Metro και η nrg.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των δύο πλευρών, η συμφωνία αποτελεί ορόσημο και αφορά σε μια επένδυση που αγγίζει τα 2 εκατ. ευρώ, ενώ περιλαμβάνει την εγκατάσταση, λειτουργία, και συντήρηση του δικτύου με την τοποθέτηση 500 φορτιστών incharge από την nrg σε 250 σημεία (καταστήματα My market και METRO Cash & Carry).

Υπενθυμίζεται πως η nrg, μέλος του ομίλου Motor Oil, διαθέτει ένα ευρύ δίκτυο φόρτισης της ηλεκτρικών οχημάτων, το incharge, σε συνεργασία με τα πρατήρια του ομίλου Motor Oil, Shell και AVIN, καλύπτοντας ολόκληρο το εθνικό οδικό δίκτυο και τους αυτοκινητοδρόμους. Οι φορτιστές του δικτύου incharge ανήκουν στους πλέον προηγμένους φορτιστές στην Ευρώπη, ικανοί να φορτίσουν ένα ηλεκτροκίνητο όχημα έως και στο 80% της δυναμικής του, σε λιγότερο από μισή ώρα.

Από την άλλη, ο όμιλος λιανεμπορίου ΜΕΤRO επενδύει σταθερά σε φιλικές προς το περιβάλλον λύσεις, αλλά και στις υπηρεσίες εξυπηρέτησης του καταναλωτή. Πέρα από τη συνεργασία με την nrg στον τομέα των σταθμών φόρτισης, η αλυσίδα έχει προϋπολογίσει σημαντικές επενδύσεις για την υιοθέτηση πράσινων πηγών ενέργειας.

Συγκεκριμένα, ο όμιλος (MyMarket και METRO Cash& Carry) προγραμματίζει επενδύσεις 45 εκατ. ευρώ, όπως ανέφερε κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην HoReCa o Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου Αριστοτέλης Παντελιάδης. Το επενδυτικό πρόγραμμα του ομίλου METRO είναι αυξημένο κατά 10 εκατ. ευρώ σε σχέση με τα προηγούμενα σχέδια της διοίκησης καθώς εντάχθηκε σε αυτό πρόγραμμα τοποθέτησης φωτοβολταϊκών σε καταστήματα και αποθήκες του ομίλου. Η επένδυση στα φωτοβολταϊκά θα ξεπεράσει τα 18 εκατ. ευρώ και θα ολοκληρωθεί σε βάθος διετίας.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα