ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Ειδήσεις και νέα σχετικά με την ηλεκτρική ενέργεια, τις τιμές και την παραγωγή της.

Σούπερ μάρκετ

Ακρίβεια - Ιανουάριος: "Βουτιά" στην ενέργεια με συνεχές ράλι στα τρόφιμα

Η κάθετη πτώση των τιμών της ενέργειας δεν επηρεάζει προς ώρας την εικόνα σε τρόφιμα, που "τραβούν" την ανηφόρα, κάτι που ενισχύει τα σενάρια για "έξτρα" επιδόματα, ένεκα και εκλογών από την κυβέρνηση.

Επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα σε βιοτεχνία στο Αιγάλεω

Τσίπρας: "Να μπει τέλος στην αισχροκέρδεια, να ανασάνει ο εργαζόμενος και οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις"

O πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ βρέθηκε σε βιοτεχνία στο Αιγάλεω και άσκησε κριτική στην κυβέρνηση σημειώνοντας πως "δεν μπορούμε όταν μιλάμε για υγιή επιχειρηματικότητα να μιλάμε μονάχα για κάποιους λίγους και μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους"

Λογαριασμοί ρεύματος

Στα απλώς... ακριβά επίπεδα επανέρχονται τα ονομαστικά τιμολόγια ρεύματος τον Φεβρουάριο

Σε τιμές περί τα 25 λεπτά την κιλοβατώρα, σε διπλάσια δηλαδή επίπεδα από εκείνα πριν την κρίση, ωστόσο κατά πολύ χαμηλότερα από ότι τους τελευταίους μήνες, καταλήγουν σήμερα οι προμηθευτές ρεύματος.

Θόδωρος Σκυλακάκης

Σκυλακάκης: Τουρισμός, ενέργεια, επενδύσεις το "τρίπτυχο" αισιοδοξίας για την επόμενη μέρα

Τους πυλώνες πάνω στους οποίους βασίζεται μια θετική πορεία της οικονομίας ανέλυσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Ηλεκτρικό ρεύμα

Μεγάλες μειώσεις στις ονομαστικές τιμές ρεύματος ανακοινώνουν οι προμηθευτές

Στην Ελλάδα οι μειώσεις στις τιμές του φυσικού αερίου δεν μετακυλίονται άμεσα στην αγορά καθώς οι προμηθευτές του καυσίμου ακολουθούν διαφορετικό τρόπο τιμολόγησης.

Μετρητής ηλεκτρικής ενέργειας.

Τα τρία τέταρτα των καταναλωτών δεν είναι ικανοποιημένοι από την απόδοση του παρόχου ενέργειας

Σχεδόν τα τρία τέταρτα (72%) των καταναλωτών δεν είναι ικανοποιημένοι, ή είναι μόνο μερικά ικανοποιημένοι από την απόδοση του παρόχου ενέργειας σε ό,τι αφορά τις εμπειρίες νέων ενεργειακών προϊόντων και υπηρεσιών.

Σωκράτης Φάμελλος

Φάμελλος: Έχουμε το έχουμε το ακριβότερο ρεύμα και δαπανάμε πολλά σε επιδοτήσεις

Με τοποθέτησή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος στο 6ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Θεσσαλονίκης σημείωσε ότι η Ελλάδα με την κυβέρνηση Μητσοτάκη μένει πίσω σε σχέση με την Ευρώπη.

Ηλεκτρική ενέργεια

Στις 14 Ιανουαρίου η τελετή έναρξης υλοποίησης της Μονάδας "Ηλεκτροπαραγωγή Αλεξανδρούπολης"

Τρεις ενεργειακοί Όμιλοι προχώρησαν σε συμφωνία για το μετοχικό σχήμα της μονάδας "Ηλεκτροπαραγωγή Αλεξανδρούπολης", για την κατασκευή και εκμετάλλευση νέας μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με καύσιμο φυσικό αέριο, στην Αλεξανδρούπολη.

Ενεργειακή κρίση

Έμφαση στην εξοικονόμηση παρά στις επιδοτήσεις η "συνταγή" του ΟΟΣΑ για την ενεργειακή μετάβαση της Ελλάδας

Το πρόγραμμα για ενεργειακή αναβάθμιση 60.000 κατοικιών ετησίως εκτιμάται ότι θα πρέπει να διπλασιαστεί στο μέλλον για να φέρει αποτελέσματα με ορίζοντα το 2050.

Σωκράτης Φάμελλος

Φάμελλος: Στην ακριβότερη τιμή ρεύματος η Ελλάδα για 20 συνεχόμενες ημέρες

Εγκληματικές ευθύνες για την ακριβότερη χονδρεμπορική τιμή ρεύματος στην Ευρώπη καταλογίζει στην κυβέρνηση ο τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος

Φωτογραφία αρχείου

Η MYTILINEOS και η Statkraft υπογράφουν δεκαετή συμφωνία πώλησης ηλεκτρικής ενέργειας στην Ιταλία

Η «πράσινη» ενέργεια θα παράξει περισσότερες από 105,8 GWh, περιορίζοντας περισσότερους από 56.000 τόνους εκπομπών CO2 ετησίως-το αντίστοιχο απομάκρυνσης 95.000 αυτοκινήτων από τους δρόμους,

Σωκράτης Φάμελλος

Φάμελλος: Για 19η συνεχόμενη ημέρα η Ελλάδα έχει την πιο ακριβή χονδρεμπορική τιμή ρεύματος της Ευρώπης

Επικίνδυνη για τη χώρα, την κοινωνία και την οικονομία χαρακτηρίζει την κυβέρνηση Μητσοτάκη ο Σωκράτης Φάμελλος με αφορμή την αγορά ενέργειας και τις υψηλές τιμές ρεύματος.

Υπέρογκοι λογαριασμοί της ΔΕΗ

Τιμές ρεύματος: Δεύτερη ακριβότερη η χώρα μας στη χονδρική, στα μέσα επίπεδα στη λιανική

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Χρηματιστηρίου Ενέργειας για το Δεκέμβριο, η χονδρική ρεύματος στη χώρα μας είναι ακριβή. Μετά τις επιδοτήσεις όμως, με βάση την έρευνα HEPI, κατεβαίνει στον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

Στα ύψη η χονδρεμπορική τιμή ρεύματος στην Ελλάδα - Βουτιά στις τιμές φυσικού αερίου 

Στα ύψη η χονδρεμπορική τιμή ρεύματος στην Ελλάδα - Βουτιά στις τιμές φυσικού αερίου 

Αν και η τιμή του φυσικού αερίου έχει πέσει πολύ, ειδικοί δεν κρύβουν την έντονη ανησυχία τους ότι η κατάσταση ενδέχεται να επιδεινωθεί. Και σήμερα οι τιμές στο Ελληνικό Χρηματιστήριο Ενέργειας ήταν οι πιο υψηλές στην Ευρώπη.

Αλέξης Χαρίτσης

Χαρίτσης: Αντί να απολογηθεί, η κυβέρνηση Μητσοτάκη κάνει αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση

Τη στάση της κυβέρνησης σχετικά με τις ανατιμήσεις στα τρόφιμα, τις ελλείψεις στα φάρμακα και την ακρίβεια στο ρεύμα επικρίνει έντονα ο Αλέξης Χαρίτσης.

ΜέΡΑ 25: Επιβεβαιώνεται ότι έχει στηθεί ολιγαρχικό καρτέλ στην αγορά ενέργειας

ΜέΡΑ 25: Επιβεβαιώνεται ότι έχει στηθεί ολιγαρχικό καρτέλ στην αγορά ενέργειας

Επιτακτική χαρακτηρίζει το ΜέΡΑ 25 την επιβολή ενός πραγματικού πλαφόν στη λιανική τιμή ρεύματος. Σε ανακοίνωσή του τονίζει πως οι υποτιθέμενες επιδοτήσεις δεν έχουν καμία σχέση με μια πραγματική στήριξη της οικονομίας και της κοινωνίας.

Νίκος Ανδρουλάκης

Ανδρουλάκης: Η κοινωνία δεν αντέχει άλλες επιλογές κομμένες και ραμμένες στα μέτρα των λίγων

Μια δέσμη μέτρων για την ανακούφιση των πιο ευάλωτων από τις συνέπειες της κρίσης παρουσίασε ο Νίκος Ανδρουλάκης. Τι αναφέρει για πλαφόν, εισιτήρια ΜΜΕ, ΦΠΑ και κατώτατο μισθό.

Νάσος Ηλιόπουλος

Ηλιόπουλος: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει δώσει 8 δισ. ευρώ στους παρόχους - Τα πήρε από τους πολίτες

Για αρνητικές πρωτιές που καταγράφει διαρκώς η Ελλάδα του κ. Μητσοτάκη κάνει λόγο ο Νάσος Ηλιόπουλος. "Παλεύουμε για μια προοδευτική διακυβέρνηση για να μπει τέλος στην αδικία της αισχροκέρδειας"

ΜέΡΑ25

ΜέΡΑ25: "Πρωταθλήτρια καθημερινά στις τιμές ενέργειας η Ελλάδα και η Μητσοτάκης Α.Ε. μιλάει για εισαγόμενη ακρίβεια"

Έναν χάρτη με τις τιμές ενέργειας στην Ευρωπαϊκή Ένωση δημοσίευσε το ΜέΡΑ25, αναδεικνύοντας την ενεργειακή ακρίβεια στη χώρα την οποία χαρακτήρισε "πρωταθλήτρια" και τον πρωθυπουργό "πρωταθλητή στις... εισαγωγές".

Ο Κώστας Σκρέκας

Λογαριασμοί ρεύματος: Επιδοτήσεις 33 λεπτά ανά κιλοβατώρα τον Ιανουάριο

Τις επιδοτήσεις στην ενέργεια για τον Ιανουάριο ανακοίνωσε ο Κώστας Σκρέκας. Για μηνιαίες καταναλώσεις έως 500 kWh, η επιδότηση θα είναι 330 €/MWh. Αφορά το 90% των νοικοκυριών στην Ελλάδα.

Ηλεκτρικό ρεύμα (φωτογραφία αρχείου)

Λογαριασμοί ρεύματος: Οι τιμές ανά εταιρεία τον Ιανουάριο - Πάνω από 25% οι ονομαστικές αυξήσεις

Οι τελικές τιμές καταναλωτή διαμορφώνονται από τις επιδοτήσεις των λογαριασμών ρεύματος που αναμένεται να ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες. Ποιες οι χρεώσεις ανά πάροχο.