Τι αλλάζει για τις επιχειρήσεις που επενδύουν σε σύγχρονες λύσεις θερμότητας

Τι αλλάζει για τις επιχειρήσεις που επενδύουν σε σύγχρονες λύσεις θερμότητας

Η εταιρεία που βοηθά τους επιχειρηματίες να εξοικειωθούν με τις υπηρεσίες που αποτελούν το «τώρα» αλλά και το «αύριο» της ενέργειας.

Το να διατηρεί κάποιος ξενοδοχειακή μονάδα σε μια χώρα που η «βαριά» βιομηχανία της είναι ο τουρισμός, όπως η Ελλάδα, ισοδυναμεί με μία επαγγελματική ζωή γεμάτη προκλήσεις. Η «συνταγή» της επιτυχίας απαιτεί την ισορροπία ανάμεσα στο υψηλό επίπεδο παροχών και στη βιώσιμη ανάπτυξης της επιχείρησης –συνδυασμός επιθυμητός, αλλά καθόλου εύκολος. Εκεί που οι απαιτήσεις των πελατών συγκρούονται με τις ανάγκες των επιχειρηματιών, η LG Electronics Ελλάς έρχεται σαν «από μηχανής θεός» να δώσει τις λύσεις.

Ένα από τα στοιχεία που φιγουράρουν στις πρώτες θέσεις της λίστας κριτηρίων ενός επισκέπτη ξενοδοχειακής μονάδας, είναι το περιβάλλον. Η θερμοκρασία, ο κλιματισμός και η θέρμανση αποτελούν βασικές απαιτήσεις όσων διαμένουν σε τουριστικά καταλύματα, αλλά δεν παύουν να είναι ένας τεράστιος «βραχνάς» για τις επιχειρήσεις, ο οποίος απειλεί σε πολλές περιπτώσεις τη βιωσιμότητά τους. Αναγνωρίζοντας τη σημασία αυτών των υπηρεσιών, η LG Electronics Ελλάς επιλέγει να βρίσκεται δίπλα σε κάθε επαγγελματία, προσφέροντας ένα πλήρες πακέτο εξειδικευμένων ξενοδοχειακών ενεργειακών λύσεων σε προϊόντα επαγγελματικού κλιματισμού με λύσεις VRF, αντλίες θερμότητας για θέρμανση και παραγωγή ζεστού νερού χρήσης LG Multi V, Therma V R32 Split και Hydrokit, με ποικίλα οφέλη τόσο για τους ξενοδόχους, όσο και για τους εγκαταστάτες.

Εάν σε κάποιον επιχειρηματία ξενοδοχειακής μονάδας αυτές οι λέξεις είναι άγνωστες, τότε επιβάλλεται να τις μάθει. Και η LG θα τον βοηθήσει να εξοικειωθεί με τις υπηρεσίες που αποτελούν το «τώρα», αλλά και το «αύριο» της ενέργειας.

Η προηγμένη «όλα-σε-ένα» αντλία θερμότητας με ψυκτικό μέσο R32

Υπάρχει μία αντλία θερμότητας που προσφέρει παραγωγή ζεστού νερού χρήσης 65οC, έχει μειωμένο λειτουργικό κόστος και είναι έως και τέσσερις (!) φορές αποδοτικότερη σε σχέσηγ με έναν λέβητα. Όχι, δεν πρόκειται για επιστημονική φαντασία. Πρόκειται για την LG Therma V R32 Monobloc, την πρώτη στον κόσμο R32 Monobloc αντλία θερμότητας. Είναι μια λύση ανανεώσιμης πηγής ενέργειας, καθώς χρησιμοποιεί το 75% που απορροφά από τον εξωτερικό αέρα (φυσική ενέργεια) και το υπόλοιπο 25% από το δίκτυο ηλεκτρισμού, ενώ μπορεί να λειτουργήσει σε ψυχρές θερμοκρασίες έως -25°C. Πώς μπορεί και τα κάνει όλα αυτά; Η θερμότητα που δημιουργείται από την εξωτερική μονάδα μέσω εναλλαγής θερμότητας με τον εξωτερικό αέρα, μεταφέρεται στην οικιακή δεξαμενή παρέχοντας θέρμανση και ζεστό νερό, ενώ εάν η εξωτερική θερμοκρασία μειωθεί, η θερμαντική ικανότητα για το σπίτι αυξάνεται αυτόματα προκειμένου να διατηρείται η θερμοκρασία στον χώρο.

Η αντλία θερμότητας THERMA V Monobloc R32, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλα τα τουριστικά καταλύματα μεσαίου και μικρού μεγέθους κλινών, που στόχο έχουν τη μείωση των λειτουργικών δαπανών, είναι 100% συμβατή με σώματα καλοριφέρ και ενδοδαπέδια θέρμανση, ενώ με την εφαρμογή LG SmartThinQ™, οι χρήστες μπορούν να ελέγχουν απλά το σύστημα θέρμανσης οποιαδήποτε στιγμή από οπουδήποτε.

H ιδανική λύση για κλιματισμό ξενοδοχειακών μονάδων: Μulti V

Η σειρά συστημάτων κεντρικού κλιματισμού MULTI V βρίσκει απόλυτη εφαρμογή σε εγκαταστάσεις κλιματισμού ξενοδοχειακών μονάδων, παρέχοντας τον υψηλότερο συντελεστή απόδοσης της αγοράς έως 7,9 (ESEER) και εξασφαλίζοντας τη μέγιστη εξοικονόμηση ενέργειας και τη μείωση του κόστους λειτουργίας. Οι μονάδες Multi V μπορούν να καλύψουν πλήρως το σύνολο των αναγκών των δωματίων και των κοινόχρηστων χώρων σε θέρμανση και ψύξη, ενώ παράλληλα προσφέρουν ευελιξία στην εγκατάσταση και ευκολία στη συντήρηση.

Ζεστό νερό χωρίς πετρέλαιο; Η απάντηση ονομάζεται Ηydrokit

Οι λύσεις ξενοδοχειακού κλιματισμού της LG, εκτός από αποτελεσματικές ως προς τις παροχές τους, είναι παράλληλα φιλικές προς το περιβάλλον, καθώς εξοικονομούν ενεργειακούς πόρους, δεν εκλύουν καυσαέρια και συμβάλλουν στη βιώσιμη ανάπτυξη της ξενοδοχειακής μονάδας, αναβαθμίζοντάς τη.

Η λύση Hydrokit της LGElectronics Ελλάς για τη θέρμανση ζεστού νερού χρήσης δεν έχει τίποτα το συμβατικό. Πώς θα μπορούσε άλλωστε, αφού μιλάμε για εξαιρετική εξοικονόμηση ενέργειας, χάρη στην αξιοποίηση της θερμότητας του ατμοσφαιρικού αέρα, αλλά και την ανάκτηση θερμότητας από το ψυκτικό μέσο, το οποίο αντί να απορρίπτεται στην ατμόσφαιρα, χρησιμοποιείται για τη θέρμανση του νερού χρήσης. Αποτέλεσμα; Τέσσερις φορές μεγαλύτερη αποδοτικότητα σε σχέση με τις συμβατικές μεθόδους θέρμανσης και πλήρης αποδέσμευση από τη χρήση του πετρελαίου. Πρόκειται για μια λύση κατηγορίας εποχιακής απόδοσης θέρμανσης χώρου Α+++ σε Μέσες συνθήκες LWT 35 βαθμών Κελσίου με βάση το EN14825 και κατηγορία απόδοσης θέρμανσης νερού Α+ με βάση το προφίλ L σύμφωνα με το EN16147.

Παράλληλα, η LG λανσάρει το νέο κεντρικό χειριστήριο AC SMART 5, ιδανικό για να παρακολουθεί κανείς την κατανάλωση ενέργειας σε επαγγελματικούς χώρους, καθώς δίνει τη δυνατότητα ελέγχου της τάσης της κατανάλωσης, ενώ μπορεί να οριστεί μια τιμή ως μέγιστη επιτρεπόμενη, ώστε το σύστημα να μην την ξεπεράσει.

Το «κλειδί» για ισορροπία

Ποιο είναι όμως το συμπέρασμα από όλα τα παραπάνω; Ότι θα πρέπει να υπάρχει ισορροπία ανάμεσα στις ανάγκες του καταναλωτή και στο πώς απαντά σε αυτές ο επιχειρηματίας. Με τις λύσεις που προσφέρει η LG όχι μόνο επιτυγχάνεται η ισορροπία αυτή, αλλά ταυτόχρονα προωθείται η αειφορία, κάτι στο οποίο δίνουν ιδιαίτερη προσοχή οι περισσότερες επιχειρήσεις σήμερα. Για ένα καλύτερο αύριο, με σύγχρονες λύσεις που όμως δεν θα επιβαρύνουν το περιβάλλον στο οποίο ζούμε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα