Νότια Αφρική: Η προεδρία χαιρετίζει το αίτημα για εντάλματα σύλληψης σε βάρος ηγετών του Ισραήλ και της Χαμάς

Διαβάζεται σε 1'
Μπενιαμίν Νετανιάχου
Μπενιαμίν Νετανιάχου Abir Sultan/Pool Photo/AP IMAGES

Η προεδρία της Νότιας Αφρικής χαιρετίζει το αίτημα του εισαγγελέα του ΔΠΔ για έκδοση ενταλμάτων σύλληψης σε βάρος Νετανιάχου, Γκάλαντ και ηγετών της παλαιστινιακής Χαμάς.

Η προεδρία της Νότιας Αφρικής χαιρέτισε σήμερα το αίτημα του εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ΔΠΔ) για έκδοση ενταλμάτων σύλληψης σε βάρος του πρωθυπουργού και του υπουργού Άμυνας του Ισραήλ – του Μπενιαμίν Νετανιάχου και του Γιοάβ Γκάλαντ – και τριών ηγετών της παλαιστινιακής Χαμάς για εικαζόμενα εγκλήματα πολέμου.

«Ο νόμος πρέπει να εφαρμόζεται εξίσου σε όλους ώστε να προασπίζεται το διεθνές κράτος δικαίου, να διασφαλίζεται ότι θα λογοδοτήσουν όσοι διέπραξαν ειδεχθή εγκλήματα και να προστατεύονται τα δικαιώματα των θυμάτων», αναφέρει, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο του προέδρου Σίριλ Ραμαφόζα.

Η Νότια Αφρική έχει προσφύγει στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο εναντίον του Ισραήλ, κατηγορώντας το για γενοκτονία σε βάρος των Παλαιστινίων. Το Ισραήλ απορρίπτει την κατηγορία, την οποία χαρακτηρίζει αβάσιμη.

Τόσο το Ισραήλ όσο και η Χαμάς αρνούνται πως έχουν διαπράξει εγκλήματα πολέμου και επέκριναν το αίτημα του εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα