Νέα Αριστερά: “Οι κωλοτούμπες για την εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών συνεχίζονται”

Διαβάζεται σε 2'
Νέα Αριστερά
Νέα Αριστερά INTIME

Πυρά κατά της κυβέρνησης εξαπολύει η Νέα Αριστερά κάνοντας λόγο για “διγλωσσία” σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών.

«Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη συνεχίζει για ακόμη μια μέρα τη διγλωσσία για τη Συμφωνία των Πρεσπών» αναφέρει σε ανακοίνωση της η Νέα Αριστερά.

Ειδικότερα, αναφέρει ότι «στα πρωινά τηλεοπτικά πάνελ το Μέγαρο Μαξίμου ρίχνει τους “Μακεδονομάχους” μήπως και μαζέψει τις ακροδεξιές ψήφους. Αργότερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ενδύεται το θεσμικό κοστούμι ξεκαθαρίζοντας ότι η Ν.Δ. θα εφαρμόσει τη Συμφωνία: “Εμείς δεν είμαστε κωλοτούμπες, δεν θεωρούμε εκ των υστέρων καλή μία συμφωνία που είπαμε ότι είναι κακή. Αλλά ήμασταν ξεκάθαροι ότι άπαξ και κυρωθεί θα πρέπει να εφαρμοστεί. Αυτό δε σημαίνει ότι εμείς θα πάμε κόντρα στα διεθνώς κυρωθέντα. ‘Αλλο η επιθυμία καθενός, άλλο τι θα κάνει η κυβέρνηση”».

Η Νέα Αριστερά σχολιάζει ότι «δεν ξέρουμε εάν ο κύριος Μαρινάκης κατηγορεί ως “κωλοτούμπες” τους κύριους Βορίδη, Γεωργιάδη, Πλεύρη και τη λοιπή εθνολαικιστική πτέρυγα του κόμματος του. Σίγουρα όμως καταφέρνει να γελοιοποιείται ο ίδιος και κυβέρνηση».

Καλεί δε την κυβέρνηση «να σοβαρευτεί, έστω και τώρα, να σταματήσει να βάζει στο εκλογικό ζύγι και στην εσωκομματική κατανομή ισχύος την εξωτερική πολιτική της χώρας, την ασφάλεια, την σταθερότητα και την καλή γειτονία στα Βαλκάνια σε μια περίοδο έντασης και ιδιαίτερα λεπτών ισορροπιών».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα