Τι μπορεί να κάνει για το περιβάλλον μια μεγάλη επιχείρηση;

Τι μπορεί να κάνει για το περιβάλλον μια μεγάλη επιχείρηση;

Όσο μεγαλύτερος είναι ένας οργανισμός, τόσο μεγαλύτερο αποτύπωμα έχει στο περιβάλλον και κατά συνέπεια μεγαλύτερη ευθύνη για την προστασία του

Συνήθως όταν σκεφτόμαστε τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις από τη λειτουργία μιας μεγάλης επιχείρησης μας έρχονται στο μυαλό κλάδοι με ιδιαίτερα μεγάλο αποτύπωμα όπως οι εταιρείες ενέργειας, οι τσιμεντοβιομηχανίες, οι μεταλλουργικές, οι μεταφορές, κλπ. Στην πράξη όμως, όλες οι επιχειρήσεις προκαλούν επιπτώσεις από την καθημερινή τους λειτουργία, ακόμα και οι εμπορικές. Όλοι καταναλώνουμε πόρους, για παράδειγμα, και παράγουμε απορρίμματα. Το ρεύμα, το χαρτί και τα υπόλοιπα αναλώσιμα, τα καύσιμα από τα αυτοκίνητα των εργαζόμενων, είναι μερικές μόνο παράμετροι που σχετίζονται με το περιβάλλον.

«Όσο μεγαλύτερος είναι ένας οργανισμός, τόσο μεγαλύτερο αποτύπωμα έχει στο περιβάλλον και κατά συνέπεια μεγαλύτερη ευθύνη για την προστασία του» μας λέει σχετικά η Άννα Μπρέσκα, Environmental Management Specialist της WIND. «Δικός μας στόχος είναι μέσα από την προστασία του περιβάλλοντος να υιοθετήσουμε το μοντέλο της κυκλικής οικονομίας και να μειώσουμε εξ’ αρχής την χρήση πόρων στο μέτρο του εφικτού. Το Σύστημα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης που εφαρμόζουμε, πιστοποιημένο κατά ISO14001 από το 2008 μας βοηθάει σημαντικά προς αυτή την κατεύθυνση».

Τι μπορεί να κάνει για το περιβάλλον μια μεγάλη επιχείρηση;
EYEON.GR

Τι σημαίνει όμως αυτό στην πράξη; «Για να έχουμε μια εικόνα του τι μπορεί να πετύχει μια μεγάλη επιχείρηση αν εφαρμόζει πολιτική διαχείρισης περιβάλλοντος, να σας πω ότι μόνο το 2016 η WIND κατόρθωσε να μειώσει την κατανάλωση ενέργειας κατά 780.000 KWH, ποσότητα που αντιστοιχεί στην ηλεκτρική ενέργεια που καταναλώνει ένα νησί 600 κατοίκων στη διάρκεια ενός χρόνου» σημειώνει η κα. Μπρέσκα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η WIND Ελλάς στον ετήσιο Απολογισμό Εταιρικής Υπευθυνότητας για τη χρονιά που πέρασε, σημαντική ήταν και η εξοικονόμηση χαρτιού που προέκυψε. Η σταδιακή αντικατάσταση του παραδοσιακού λογαριασμού προς τους συνδρομητές της με e-bill καθώς και από τα νέα καταστήματα WIND που αντικατέστησαν το παραδοσιακό έντυπο διαφημιστικό υλικό με ψηφιακές οθόνες. «Μόνο από την υιοθέτηση του e-bill εξοικονομήσαμε 36 τόνους χαρτιού το 2016» εξηγεί η κα. Μπρέσκα «ενώ τα νέα καταστήματα WIND εξοικονόμησαν 150 τόνους σε ένα μόνο έτος ή το αντίστοιχο 2.500 δέντρων».

Τι μπορεί να κάνει για το περιβάλλον μια μεγάλη επιχείρηση;
SHARE:

24Media Network