Το British Council αναδεικνύει τους νέους κοινωνικούς επιχειρηματίες της χρονιάς

Το British Council αναδεικνύει τους νέους κοινωνικούς επιχειρηματίες της χρονιάς
british council

Το πρόγραμμα "Δεξιότητες Ζωής: Αναπτύσσοντας Κοινωνικούς Επιχειρηματίες" αναδεικνύει τους μαθητές και σπουδαστές που ξεχώρισαν με την επιχειρηματική τους ιδέα με έντονο κοινωνικό αντίκτυπο.

Το British Council διοργανώνει ψηφιακά τον μεγάλο τελικό του προγράμματος «Δεξιότητες Ζωής: Αναπτύσσοντας Κοινωνικούς Επιχειρηματίες» και αναδεικνύει τους μαθητές και σπουδαστές που ξεχώρισαν με την επιχειρηματική τους ιδέα με έντονο κοινωνικό αντίκτυπο. Παρά τις δύσκολες υγειονομικές συνθήκες των τελευταίων μηνών, το πρόγραμμα συνέχισε να υλοποιείται ψηφιακά και συγκέντρωσε το ενδιαφέρον πολλών σχολών σε ολόκληρη τη χώρα.

Προσαρμοσμένο στις νέες συνθήκες διαβίωσης, οι ομάδες που ξεχώρισαν θα παρουσιάσουν ψηφιακά την ιδέα τους μπροστά στη κριτική επιτροπή τη Τρίτη 26 Μαϊου 2020 στις 18.00 ενώ όσοι το επιθυμούν μπορούν να παρακολουθήσουν την εκδήλωση μέσα από τη σελίδα του British Council στο Facebook. Έπειτα, η κριτική επιτροπή που αποτελείται από την Αγγελική Κοσμοπούλου (εκτελεστική διευθύντρια, Ίδρυμα Α.Κ. Λασκαρίδη), τη Χριστίνα Φίλη (σύμβουλος κοινωνικής επιχειρηματικότητας) και την Αναστασία Ανδρίτσου (διευθύντρια, British Council) θα αξιολογήσει τις προτάσεις και θα αναδείξει τον μεγάλο νικητή. Οι σχολές που θα βρεθούν στον τελικό είναι:

  • ΕΠΑΣ Ξάνθης
  • ΙΕΚ ΟΡΙΖΩΝ
  • Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Αγίων Αναργύρων
  • ΕΠΑΣ Λάρισας
  • ΕΠΑΣ Καβάλας

Στην εκδήλωση θα απευθύνει χαιρετισμό ο Σπύρος Πρωτοψάλτης (διοικητής ΟΑΕΔ).

Το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε για τρίτη χρονιά με την υποστήριξη της HSBC και σε συνεργασία με τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού, σε επαγγελματικές σχολές ΟΑΕΔ σε όλη την Ελλάδα. Ο στόχος του ήταν να καλλιεργήσει αφενός την αντίληψη της κοινωνικής επιχειρηματικότητας στους νέους και αφετέρου τις δεξιότητες εκείνες που χρειάζονται σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο προκειμένου να δημιουργήσουν, να καινοτομήσουν, να αναπτύξουν την κριτική τους σκέψη και να συνεργαστούν με σκοπό την επίλυση κοινωνικών και περιβαλλοντικών προβλημάτων που τους αφορούν

Συμμετέχοντας στο πρόγραμμα, δόθηκε η δυνατότητα σε εκατοντάδες εκπαιδευτικούς και σπουδαστές επαγγελματικών σχολών να παρακολουθήσουν τα εργαστήρια, να δημιουργήσουν τη δική τους εικονική κοινωνική επιχείρηση και να λάβουν μέρος στο διαγωνισμό διεκδικώντας το πρώτο βραβείο.

Το British Council έχει αναπτύξει ένα πλούσιο έργο τα τελευταία χρόνια, βοηθώντας στη δημιουργία ενός κλίματος όπου πολίτες και θεσμοί θα είναι σε θέση να συνεισφέρουν σε μια κοινωνία ευημερούσα, ανοιχτή και χωρίς διακρίσεις. Ποιος είναι ο στόχος; Να συνδέσει τα τοπικά μας ζητήματα με αντίστοιχα διεθνή θέματα – από την κοινωνική δράση, ως τα θέματα που αφορούν τη διαφορετικότητα και τους νέους. Για να το πετύχει αυτό πραγματοποιεί μια σειρά από προγράμματα σε συνεργασία με τοπικούς και διεθνείς οργανισμούς που παρέχουν εμπειρογνωμοσύνη σε περιοχές όπως η νεανική και η κοινωνική επιχειρηματικότητα, οι ίσες ευκαιρίες και η διαφορετικότητα, η μετανάστευση, η κοινωνική ένταξη και η ενεργή συμμετοχή στην κοινωνία των πολιτών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα