Το χρονοδιάγραμμα της Lamda για 1.500 κατοικίες στο Ελληνικό

Το χρονοδιάγραμμα της Lamda για 1.500 κατοικίες στο Ελληνικό
Έργα στο ελληνικό Eurokinissi

Τα πρώτα έσοδα από τις προπωλήσεις έως το τέλος του 2022. Πως προχωρούν τα έργα υποδομής. Έρχονται νέοι διαγωνισμοί για τους αθλητικούς χώρους, τα εμπορικά κέντρα και τα γραφεία.

Ταχύτητα «ανεβάζει» το project του Ελληνικού, με διάφορα υποέργα να βρίσκονται μεν σε διαφορετικό χρονισμό αλλά σε παράλληλη εξέλιξη.

Ήδη πέρα από τα έργα υποδομών με ανάδοχο την Άβαξ, που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, μέσα στο 2023 εκτιμάται ότι θα ξεκινήσει η θεμελίωση του οικιστικού πύργου στη Μαρίνα (MRT), ενώ συνεχίζει η ωρίμανση των υπολοίπων οικιστικών έργων (βίλες και condos) στο παραλιακό μέτωπο που θα φέρουν και τις πρώτες εισπράξεις για την Lamda Development έως το τέλος του 2022.

Παράλληλα, έως το τέλος της χρονιάς η διοίκηση της εταιρείας θα προχωρήσει στη δημοπράτηση νέων διαγωνισμών για το mega mall στη Λεωφ. Βουλιαγμένης, για το εμπορικό κέντρο Marina Galleria (στη Μαρίνα του Αγίου Κοσμά), αλλά και για τον Πύργο Γραφείων και μικτών χρήσεων (που αφορά σε συνεπένδυση της Lamda Developemnt και της Brook Lane Capital, η οποία θα ελέγχει το 70%).

Αναλυτικότερα και σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο του ομίλου Lamda Developement, κ. Ο. Αθανασίου στο πλαίσιο δημοσιογραφικής ενημέρωσης έως το τέλος του 2022 αναμένονται εισπράξεις ύψους 200 εκατ.ευρώ, και ακόμη 250 εκατ.ευρώ μέσα στο 2023, από τις προκαταβολές για τα οικόπεδα των 28 βιλών, των 169 διαμερισμάτων του MRT και των 110 κατοικιών που θα δημιουργηθούν επίσης στο παραλιακό μέτωπο.

Η προπώληση για τον MRT βρίσκεται στο 88%, ενώ για τα condos στο 85% ενώ σύμφωνα με την κ. Αγγελική Τούζιου, Chief Development Officer Residential, Sports & Mixed Use Tower του ομίλου, η συμβασιοποίηση πώλησης των οικοπέδων για τις βίλες, βρίσκεται σε εξέλιξη (σε διαφορετική φάση κάθε ιδιοκτησία) με ορίζοντα ολοκλήρωσης των διαδικασιών έκδοσης των οικοδομικών αδειών έως το τέλος του α’ εξαμήνου του 2022.

Υπενθυμίζεται πως το βασικό budget του ομίλου υπολογίζει έσοδα 190 εκατ. ευρώ από τις βίλες, 600 εκατ. ευρώ από τις πωλήσεις διαμερισμάτων στον MRT και 270 εκατ. ευρώ από τις πωλήσεις του τρίτου οικιστικού project (condos) έως το 2025, οπότε ολοκληρώνεται η πρώτη επενδυτική φάση ανάπτυξης.

Ειδικότερα, για τον MRT για τον οποίο η κοινοπραξία Bouygues – Intrakat έχει επιλεγεί ως σύμβουλος για την παροχή υπηρεσιών διαχείρισης Early Contractor Involvement (ECI), η κ. Τούζιου ανάφερε πως έως το τέλος του 2022 αναμένεται η τελική προσφορά της, προκειμένου να αναλάβει και το κατασκευαστικό σκέλος. Μέσα στο 2023 θα υποδειχθεί από τους μελετητές (Bouygues – Intrakat) ο εργολάβος που θα αναλάβει τις δοκιμές θεμελίωσης του υψηλότερου κτιρίου στη χώρα (200 μέτρα) ενώ με βάση το χρονοδιάγραμμα αυτό θα έχει ολοκληρωθεί στις 30 Μαρτίου 2026.

Πέραν των παραπάνω γνωστών αναπτύξεων του παραλιακού μετώπου, ο όμιλος προωθεί και νέες οικιστικές αναπτύξεις μέρος των οποίων θα δημιουργηθούν στο τμήμα του οικοπέδου κάτω από την Λεωφόρο Ποσειδώνος, ενώ ο κύριος όγκος αυτών στην πλευρά του ακινήτου του Μητροπολιτικού Πάρκου του Ελληνικού που συνορεύει με τον ‘Αλιμο. Αναλυτικότερα, προβλέπεται η δημιουργία ψηλών κτιρίων (50 μέτρα που υπολογίζονται σε 15 ορόφους), στα οποία περιλαμβάνονται περίπου 250 διαμερίσματα, αλλά και συμβατικές πολυκατοικίες 4-5 ορόφων (περίπου 500 διαμερίσματα). Οι μελέτες για τα εν λόγω συγκροτήματα ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη με τη διοίκηση του ομίλου να εκτιμά ότι θα έχει οικοδομικές άδειες για τις συγκεκριμένες αναπτύξεις έως τα τέλη του 2023-αρχές 2024 και θα τρέξει κατόπιν διαγωνισμούς για αναδόχους κατασκευαστές, ανοίγοντας μάλιστα χώρο και για μικρότερες εργολαβικές εταιρείες.

Πέραν των οικιστικών projects έως το τέλος του έτους αναμένονται 4 διαγωνισμοί για μερικές εκ των σημαντικότερων αναπτύξεων της πρώτης 5ετούς επενδυτικής φάσης. Ειδικότερα μέσα στον Οκτώβριο αναμένεται ο διαγωνισμός για τις αθλητικές εγκαταστάσεις και το Πάρκο (προϋπολογισμού 120 εκατ.ευρώ), ενώ έπονται οι διαγωνισμοί για το εμπορικό κέντρο της Λεωφ. Βουλιαγμένης (προϋπολογισμού 350 εκατ.ευρώ), για το Marina Galleria (προϋπολογισμού 130 εκατ.ευρώ) αλλά και τον Πύργο Μικτής Χρήσης, επένδυση που υπολογίζεται να ξεπεράσει τα 200 εκατ.ευρώ.

Παράλληλα, ανακοινώσεις για την προώθηση των ξενοδοχειακών projects σε συνεργασία με την ΤΕΜΕΣ ο κ. Αθανασίου ανέφερε ότι θα υπάρξουν ανακοινώσεις τον προσεχή Νοέμβριο (για το πρώτο ξενοδοχείο) και εντός του α’ τριμήνου του 2023 για το δεύτερο, όσον αφορά τον operator αλλά και το χρονοδιάγραμμα κατασκευής τους.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα